foto

Ricardo Palacios

  • nar. 2.3.1940
    Reinosa, Cantabria, Španělsko
  • zem. 11.2.2015 (74 let)
    Madrid, Madrid, Španělsko

Biografie

Jeho pravé jméno je Ricardo López Nuño. Už když se narodil vážil necelých 6 kg. Byl to syn hlavního dozorce v místní věznici. Vystudoval hereckou školu v Madridu. Už v mládí byl velmi vysoký a vážil přes 130 kg. Byl nepřehlédnutelný, a proto si ho hned několik španělský režisérů vyhlédlo. Mezi nimi třeba španělský režisér, spisovatel, kameraman a herec s Jesús Franco.

Hrával obzvláště ve spaghetti westernech, především ve věku do 30 let. Ale s jeho vzhledem velkého tlustého vousatého chlapa, ještě k tomu v rolích vojenského důstojníka, vůdce banditů nebo hostinského, působil mnohem starší než doopravdy byl. V roce 1980 našel Palacios druhou práci, Jako scenárista a režisér, hlavně pro televizi.

Ke konci století už s kariérou končil. Ze zdravotních důvodů. Objevil se například ve filmech jako Pošetilost mocných (1971), Rivalové pod rudým sluncem (1971), Tenkrát na Západě (1968), Doktor Živago (1965) nebo Hodný, zlý a ošklivý (1966).

Ricardo Palaciso zemřel na srdeční selhání po měsíci v nemocnici.

Ignácius "Ignitus.C" Dvorský

Herecká filmografie

Filmy

2011 Amar no es querer
2002 Marcha verde, La
2001 Héroes de cartón
1994 Nebezpečné hry (TV film)
1990 Horká krev
1989 Bajarse al moro
Las Cosas del Querer
Návrat tří mušketýrů
1988 Esa cosa con plumas
1987 El Lute: camina o revienta
El pecador impecable
Zázračný krystal
¡Biba la banda!
1986 Futuro perfecto
Lulú de noche
Orgasmo perverso
Sola ante el terror
1985 El Caballero del dragón
Huella del crimen: Jarabo, La (TV film)
Juego sucio en Casablanca
Tex a pán temnot
1984 Café, coca y puro
Camino solitario
La de Troya en el Palmar
Pes zabiják
Todo va mal (TV film)
1983 Autonosuyas, Las
Black Venus
Blues de la calle Pop (Aventuras de Felipe Malboro, volumen 8), Los
Od pojištění osvoboď nás, pane
Temná moc slunečního boha
USA, violación y venganza
1982 Buscando a Perico
Croupier Freddy
1981 ...Y al tercer año, resucitó
Car crash
El retorno del Hombre Lobo
Pasota con corbata, Un
Safari erótico
1980 Carnaval de las bestias, El
Cántabros, Los
Hijos de papá
Tierra de rastrojos
Tú estás loco Briones
1979 Aventuras de Pinín y sus amigos
1978 Black Pearl, The
Sedm lednových dnů
1977 Chely
Del amor y de la muerte
Nido de viudas
Viaje al centro de la Tierra
1976 A la legión le gustan las mujeres... y a las mujeres, les gusta la legión
Bananas Boat, The
Más allá del deseo
Uno del millón de muertos
Voják štěstěny
Whisky a duchové
Último deseo
1975 Valle de las viudas, El
Volání vlků
Vítr a lev
1974 Dallas
Dick Turpin
Spikesova banda
1973 Pasqualino Cammarata... capitano di fregata
Plaza Fortuna (TV film)
Tlustí bratři
Un hombre llamado Noon
1972 Fabulosos de Trinidad, Los
Night Hair Child
1971 Black Beauty
Captain Apache
Conquista de Chile, La
El hombre de Río Malo
Jezdci
Nada menos que todo un hombre
Pošetilost mocných
Rivalové pod rudým sluncem
Sobre verde, El
1970 El Condor
Secretas intenciones, Las
Socrate (TV film)
1969 Hansel y Gretel
La Vera storia di Frank Mannata
Perfil de Satanás, El
Poslední tank
1968 Desperate Ones, The
Esclava del paraíso, La
Flor salvaje
No disponible
Quindici forche per un assassino
Ragan
Tenkrát na Západě
The Blood of Fu Manchu
1967 7 de Pancho Villa, Los
7 donne per i MacGregor
Cervantes
El precio de un hombre
Frontera al sur
Historia de la frivolidad (TV film)
Joe l'implacabile
Rumbo a Belén
1966 Cartas boca arriba
Cestou na fórum se stala divná věc
Hodný, zlý a ošklivý
Huyendo del halcón
Los diablos rojos
Návrat sedmi statečných
1965 Diálogos de la paz
Doktor Živago
El estrangulador
Los oficios de Cándido
Pro pár dolarů navíc
1964 La función
Tengo 17 años

TV seriály

2000 Antivicio (TV seriál)
1995 Aquí hay negocio (TV seriál)
1990 Eva y Adán, agencia matrimonial (TV seriál)
1989 Primera función (TV seriál)
1987 Clase media (TV seriál)
1985 Página de sucesos (TV seriál)
1984 Homme de Suez, L' (TV seriál)
1981 Modré léto (TV seriál)
1980 Cervantes (TV seriál)
I.O.B. Spezialauftrag (TV seriál)
1979 Timm Thaler (TV seriál)
1977 Es muß nicht immer Kaviar sein (TV seriál)
Zum kleinen Fisch (TV seriál)
1975 Kara Ben Nemsi Effendi (TV seriál)
1974 Sergeant Berry (TV seriál)
1973 Dálkoví řidiči (TV seriál)
1972 Im Auftrag von Madame (TV seriál)
1966 Teatro de siempre (TV seriál)
1965 Estudio 1 (TV seriál)
1964 Historias para no dormir (TV seriál)
1962 Primera fila (TV seriál)
1961 Poly (TV seriál)

Dokumentární

2012 Contra el tiempo
1967 Flash 03

Režijní filmografie

Filmy

1987 ¡Biba la banda!
1982 Mi conejo es el mejor

TV seriály

1997 Banda de Pérez, La (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky