foto

Teyonah Parris

  • nar. Richland, Washington, USA

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • WandaVision (TV seriál) (2021)

    - V tomto seriálu můžeme vidět návrat postavy z Captain Marvel (2019) – Monica Rambeau (v Captain Marvel ji hráli Azira Akbar a Akira Akbar, v tomto seriálu Teyonah Parris). Vytvořil ji Roger Stern spolu s umělcem John Romita právě jako následovnici Captain Marvel pro komiks „The Amazing Spider-Man Annual #16“ z roku 1982. Později však vystupovala pod jmény Photon („Avengers Unplugged #5“, 1996), Pulsar („New Thunderbolts #9“, 2005) a naposledy pak pod jménem Spectrum („Mighty Avengers #1“, 2013). Dokáže absorbovat, generovat a manipulovat s energií, kterou se dokonce sama může stát v jakékoliv formě v elektromagnetickém spektru. Tyto schopnosti jí umožňují rychle cestovat a dosáhnout tak až na rychlost světla. Zúčastnila se bitev proti Beyonder, Jean Grey, Attuma, Kang The Conqueror, Grandmaster či Egghead, díky bitvě s ním se stala plnohodnotnou členkou Avengers. Později nahradila Wasp a byla „leaderem“ Avengers ve velice těžkých chvílích, kdy jim velela v bitvách proti X-Men, olympským bohům a Super-Adaptoidům. Snažila se též vyřešit spor mezi Herkulem a Namorem. Dále čelila telepatovi Dr. Druid, který se jí snažil ovládnout a tím i celé Avengers a pomáhala také v boji s Drákulou Doctoru Strangeovi a Scarlet Witch. Působila i v týmech Nextwave (Elsa Bloodstone, Tabitha Smith, Aaron Stačil, The Captain a Dirk Anger) a Ultimates (spolu s Captain Marvel, Black Panther, Blue Marvel a Miss America). (3T)

Herecká filmografie

Filmy

2020 Candyman
The Photograph
Twelve
2019 O život
2018 Kdyby ulice Beale mohla mluvit
2016 90 Days
The Miki Howard Story
2015 Chi-Raq
Five Nights in Maine
Where Children Play
2014 Dear White People
They Came Together
2013 Picture of You, A
2010 Poznáš, až to přijde?

TV seriály

2021 WandaVision (TV seriál)
2017 Empire (TV seriál)
Cupid Painted Blind (S04E08)
The Lady Doth Protest (S04E07)
The Fool (S04E05)
další epizody (6)
Survivor's Remorse (TV seriál)
Answers And Questions (S04E10)
Family Ties (S04E09)
Future Plans (S04E08)
další epizody (10)
2016 Survivor's Remorse (TV seriál)
Father's Day (S03E10)
Second Thoughts (S03E09)
Mystery Team (S03E08)
další epizody (10)
2015 Survivor's Remorse (TV seriál)
Starts And Stops (S02E10)
Guts (S02E09)
The Date (S02E08)
další epizody (10)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Time & Life (S07E11)
2014 Survivor's Remorse (TV seriál)
Six (S01E06)
Out of the Past (S01E05)
The Decisions (S01E04)
další epizody (6)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Waterloo (S07E07)
Monolit (S07E04)
Exkurze (S07E03)
další epizody (5)
2013 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na cizí adrese (S06E13)
Službičky (S06E11)
Příběh dvou měst (S06E10)
další epizody (8)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Seber prachy a zmiz (S14E02)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Přízrak (S05E13)
Ta druhá (S05E11)
Vánoční valčík (S05E10)
další epizody (8)
2010 Dobrá manželka (TV seriál)
Dvojí nebezpečí (S02E02)

Producentská filmografie

Host

TV pořady

2014 HuffPost Live Conversations (TV pořad)
2005 Made in Hollywood (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky