foto

Meiko Kadži

  • nar. 24.3.1947 (72 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Není žádnou nadsázkou označit Meiko Kadži za královnu exploatačních filmů. Svou kariéru odstartovala po boku Sonnyho Čiby ve filmu GINČO NAGAREMONO: MESUNEKO BAKUČI (1967). V sedmdesátých letech proslula coby představitelka mlčenlivých a chladných hrdinek v legendárních sériích STRAY CAT ROCK (pět dílů 1970 - 1970), FEMALE PRISONER SCORPION (čtyři díly 1972 - 1973) a LADY SNOWBLOOD (dva díly 1973 - 1974). Hrála ve filmech režisérských velikánů (nejen exploatačního žánru), jako byli Teruo Išii (BLIND WOMAN’S CURSE (1970)), Kindži Fukasaku (YAKUZA GRAVEYARD (1976)) nebo Jasuzó Masumura (DOUBLE SUICIDE OF SONEZAKI (1978)). Meiko Kadži proslula také jako populární zpěvačka. Její teskné písně (původně nahrané jako součást dobově běžného proma filmů) jsou neodmyslitelně spojeny se sériemi Female Prisoner Scorpion (píseň Urami buši) a Lady Snowblood (píseň Šura no hana).

Jiří "JFL" Flígl

Herecká filmografie

Filmy

2013 Džóiuči: hairjó cuma šimacu
Jouiuchi - Hairyou Tsuma Shimatsu (TV film)
Taxi Driver no Suiri Nisshi 34 (TV film)
2008 Kenkjaku šóbai: Haru no araši (TV film)
2005 Ooku (TV film)
2003 Kaseifu ha mita! 21 (TV film)
Kaseifu wa mita! 21 (TV film)
Roppongi renkin no teió: Capone
1995 Onihei Hankačó
1988 Aoi sanmyaku '88
1986 Strom bez listí
1984 Kaseifu ha mita! 2 (TV film)
Kaseifu wa mita! 2 (TV film)
1981 Když jsem byl malý, byla válka
1980 Dareba
1978 Lone Wolf and Cub: Baby Cart in Purgatory (TV film)
Sonezaki shinju
1977 Sabita honó
1976 Cuma to onna no aida
Daiči no komoriuta
Jakuza no hakaba: Kučinaši no hana
1975 Dómjaku rettó
Takehisa Jumedži monogatari: Koi suru
Šin Džingi naku tatakai: Kumičó no kubi
1974 Shura-yuki-hime: Urami Renga
ジーンズブルース 明日なき無頼派
1973 Džingi naki tatakai: Hirošima šitóhen
Džošú sasori: 701gó uramibuši
Gendai ninkjóši
Joshuu sasori: Kemono-beya
Lady Snowblood
1972 Džošú 701gó: Sasori
Džošú sasori: Dai 41 zakkjobó
Ginčó nagaremono mesuneko bakuči
1971 Bórjokudan: Norikomi
Ginčó wataridori
Noraneko rokku: Bósó šúdan '71
Rjúkecu no kósó
Sannin no onna: joru no čó
Zubeko banchô: hamagure kazoe uta
1970 Hana no tokkótai: Á, senjú jo
Hangjaku no melody
Hikó šónen: Wakamono no toride
Kaidan nobori rjú
Nippon saidai no kaojaku
Noraneko Rock: Machine Animal
Noraneko Rock: Sex Hunter
Noraneko Rock: Wild Jumbo
Sakariba džingi
Shinjuku outlaw: Buttobase
1969 Bakuto hjakunin: Ninkjódó
Bakutó hjakunin
Joru no mesu: Hana to čó
Joru no mesu: Tošiue no onna
Kjóka Recuden: Šúmei tobaku
Onna no keisacu
Zankoku onna rinči
1968 BG: Aru džúkjúsai no nikki – Agete jokatta!
Otoko no okite
Wasureru mono ka
Šima wa moratta
1967 Hoši jo nageku na: Šóri no otoko
Jogiri jo konja mo arigató
1966 Aitakute aitakute
Araši o jobu otoko
Jogiri no bodžó
Namida-kun sajonara
Nihon ninkjóden: Čimacuri kenkadžó
Seišun a go go
Zeššó
1965 Aicu to no bóken
Akai tanima no kettó
Nakaseru ze
Otoko no monšó: Ruten no okite
Sasurai wa ore no unmei

TV seriály

2019 Kinó nani tabeta? (TV seriál)
Episode 12 (E12)
Episode 11 (E11)
Episode 5 (E05)
další epizody (4)
2017 Džošú seben (TV seriál)
2014 Gokuaku Ganbo (TV seriál)
2012 Kekkon šinai (TV seriál)
2007 Hasshu Mawari Kuwayama Jube (TV seriál)
2006 Nogaremono Orin (TV seriál)
2004 Ooku Dai-isho (TV seriál)
1998 Kenkaku šóbai (TV seriál)
1995 Hanayome wa 16-sai (TV seriál)
1990 Papa! Kakko Tsuka Nai Ze (TV seriál)
1988 Netsuppoi no! (TV seriál)
Oikaketai no! (TV seriál)
1987 Aries no Otometachi (TV seriál)
1986 Kono Ko Dare no Ko? (TV seriál)
Onna Fúrin kazan (TV seriál)
1985 Star Tanjou (TV seriál)
1984 Aoi Hitomi no Sei Life (TV seriál)
1982 Horapeko dóši (TV seriál)
1979 Amerika monogatari (TV seriál)
1977 Fušoku no kózó (TV seriál)
Kareinaru keidži (TV seriál)
1972 Koya no so ronin (TV seriál)
Kôya no surônin (TV seriál)

Host

TV pořady

1981 Nippon Academy šó (TV pořad)
1976 Tecuko no heja (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(33)