foto

Larisa Oleynik

  • nar. 7.6.1981 (38 let)
    Santa Clara County, California, USA

Biografie

Larisa Oleynik se narodila 7. 6. 1981 v Santa Clara v Kalifornii. Její matka, Lorraine je bývalá zdravotní sestra a otec Roman Oleynik je anesteziolog. Rodina jejího otce pochází z Ukrajiny. Larisa vyrůstala v San Francisco Bay. Má vystudovanou školu Pinewood a později také Sarah Lawrence College, kterou popsala jako "to nejlepší rozhodnutí, které jsem udělala". Promovala v roce 2004.

Už v osmi letech začala hrát v místním divadle v muzikálu Les Misérables. Její televizní herecká kariéra začala ve věku 12 let, v roce 1993 v seriálu DOKTORKA QUINNOVÁ. Ve stejném roce se také objevila v televizním filmu RIVER OF RAGE (Vražda na Rio Grande). Následně byla obsazena do hlavní role seriálu SECRET WORLD OF ALEX MACK (Tajuplný svět Alex Mackové), kde hrála dospívající dívku, která získá telekinetické schopnosti v důsledku nehody. Série byla jedním ze tří nejsledovanějších pořadů na kabelové televizi Nickelodeon. V letech 1994 až 1998 se seriál stal favoritem mezi dospívajícím publikem a Larisa se stává teen idolem.

V roce 1999 dostává jednu z hlavních postav ve filmu DESET DŮVODŮ, PROČ TĚ NENÁVIDÍM, v komedii hraje po boku Julie Stiles, Andrew Keegana, Heath Ledgera a Joseph Gordon-Levitta. Dále se objevuje ve dvou nezávislých filmech 100 SLADKÝCH HOLEK a TIME FOR DANCING. Larisa byla také obsazena ve vedlejší roli v seriálu PEPPER DENNIS, který se začal vysílat v dubnu 2006. V březnu 2008 si zde jako host zahrála v epizodě 13 cizinců v Americe. Od března 2011 se začíná pravidelně objevovat v roli analytičky Jenna Kaye v seriálu HAWAII FIVE-0 (Havaj 5-0).

Martin "Mafyn" Legát

Herecká filmografie

Filmy

2019 Animal Among Us
Auggie
2017 Accommodations
Wandering Off
2015 Wish Upon a Christmas (TV film)
2014 BFFs
Jessabelle
Proroctví lásky (TV film)
Vyrván z lůna (TV film)
2013 Nezapomeň na lásku (TV film)
Orenthal: The Musical
2012 Atlasova vzpoura: 2. část
2011 Winx Club: Bitva o Magix (TV film)
Winx Club: Fénix ze stínů (TV film)
Winx Club: Pomsta Trix (TV film)
Winx Club: Vítejte v Gardénii (TV film)
2010 Backyard Wedding (TV film)
2008 Střepy reality
Vánoce na draka
2007 Relative Obscurity
2006 Rytmus života
2003 Bringing Rain
2002 Time for Dancing, A
2001 Americká rapsodie
2000 100 sladkých holek
1999 Deset důvodů, proč tě nenávidím
1995 Dívčí klub
1993 Vražda na Rio Grande (TV film)

TV seriály

2020 Můj kamarád Hajzlík (TV seriál)
Hned tam budu (E08)
Večírek hrůzy (E07)
Zakopaný poklad (E06)
další epizody (8)
2019 Maličkosti (TV seriál)
Noční trh (S01E09)
Zrcadlové obličeje (S01E01)
2018 The Secret World of Alex Mack 20 Year Reunion (TV seriál)
2016 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Assaulting Reality (S17E21)
2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Odstupné (S07E08)
2014 Extant (TV seriál)
Nanebevstoupení (S01E13)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Co kdyby (S05E07)
Prolhané krásky (TV seriál)
Kousnout se do jazyka (S04E17)
Robot Chicken (TV seriál)
Rebel Appliance (S07E04)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Zrcadlo má tři tváře (S04E10)
Do hloubky (S04E09)
A je N-a-ž-i-v-u (S04E01)
další epizody (4)
Americký táta (TV seriál)
Steve and Snot's Test-Tubular Adventure (S10E01)
2012 Kauzy podle Kate (TV seriál)
What They Seem (S02E06)
Prolhané krásky (TV seriál)
Vražedkyně (S03E12)
Vyděšená mladá žena (S03E11)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na tresčím bále (S05E07)
Signal 30 (S05E05)
Malý polibek, část 1 (S05E01)
2011 Winx Club (TV seriál)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Školní autobus (S02E10)
Unesená (S02E02)
Znovu v akci (S02E01)
další epizody (6)
Mike a Molly (TV seriál)
Svatební šaty (S02E20)
2010 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Čínská zeď (S04E11)
2009 Agentura Jasno (TV seriál)
Vlkodlak (S04E08)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)
2006 Pepper Dennis (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
1999 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
Dicku, kdo přijde na večeři? (S05E06)
Mimozemská chirurgie (S05E05)
1994 Tajuplný svět Alex Mackové (TV seriál)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
Doktorka Quinnová (TV seriál)
Hrdinové (S01E14)