foto

Larisa Oleynik

  • nar. 7.6.1981 (36 let)
    Santa Clara County, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Larisa Oleynik se narodila 7. 6. 1981 v Santa Clara v Kalifornii. Její matka, Lorraine je bývalá zdravotní sestra a otec Roman Oleynik je anesteziolog. Rodina jejího otce pochází z Ukrajiny. Larisa vyrůstala v San Francisco Bay. Má vystudovanou školu Pinewood a později také Sarah Lawrence College, kterou popsala jako "to nejlepší rozhodnutí, které jsem udělala". Promovala v roce 2004.

Už v osmi letech začala hrát v místním divadle v muzikálu Les Misérables. Její televizní herecká kariéra začala ve věku 12 let, v roce 1993 v seriálu DOKTORKA QUINNOVÁ. Ve stejném roce se také objevila v televizním filmu RIVER OF RAGE (Vražda na Rio Grande). Následně byla obsazena do hlavní role seriálu SECRET WORLD OF ALEX MACK (Tajuplný svět Alex Mackové), kde hrála dospívající dívku, která získá telekinetické schopnosti v důsledku nehody. Série byla jedním ze tří nejsledovanějších pořadů na kabelové televizi Nickelodeon. V letech 1994 až 1998 se seriál stal favoritem mezi dospívajícím publikem a Larisa se stává teen idolem.

V roce 1999 dostává jednu z hlavních postav ve filmu DESET DŮVODŮ, PROČ TĚ NENÁVIDÍM, v komedii hraje po boku Julie Stiles, Andrew Keegana, Heath Ledgera a Joseph Gordon-Levitta. Dále se objevuje ve dvou nezávislých filmech 100 SLADKÝCH HOLEK a TIME FOR DANCING. Larisa byla také obsazena ve vedlejší roli v seriálu PEPPER DENNIS, který se začal vysílat v dubnu 2006. V březnu 2008 si zde jako host zahrála v epizodě 13 cizinců v Americe. Od března 2011 se začíná pravidelně objevovat v roli analytičky Jenna Kaye v seriálu HAWAII FIVE-0 (Havaj 5-0).

Martin "Mafyn" Legát

Herecká filmografie

Filmy

2017 Accommodations
2015 Animal Among Us
Wish Upon a Christmas (TV film)
2014 BFFs
Jessabelle
Proroctví lásky (TV film)
Vyrván z lůna (TV film)
2013 Nezapomeň na lásku (TV film)
Orenthal: The Musical
2012 Atlasova vzpoura: 2. část
2010 Backyard Wedding (TV film)
2008 Střepy reality
Vánoce na draka
2007 Relative Obscurity
2006 Rytmus života
2003 Bringing Rain
2002 Time for Dancing, A
2001 Americká rapsodie
2000 100 sladkých holek
1999 Deset důvodů, proč tě nenávidím
1995 Dívčí klub
1993 Vražda na Rio Grande (TV film)

TV seriály

2015 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Severance (S07E08)
2014 Extant (TV seriál)
2013 Ghost Ghirls (TV seriál)
2012 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Na tresčím bále (S05E07)
Signal 30 (S05E05)
Malý polibek, část 1 (S05E01)
2011 Kauzy podle Kate (TV seriál)
Winx Club (TV seriál)
2010 Havaj 5-0 (TV seriál)
Mike a Molly (TV seriál)
Prolhané krásky (TV seriál)
Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Čínská zeď (S04E11)
2007 Mimoni v Americe (TV seriál)
2006 Pepper Dennis (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
1996 Takoví normální mimozemšťané (TV seriál)
1994 Tajuplný svět Alex Mackové (TV seriál)
1993 Boy Meets World (TV seriál)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace