foto

Eriko Sató

  • nar. 19.12.1981 (37 let)
    Tokio, Japonsko

Biografie

Eriko Satô je japonská modelka a herečka, narozená v tokijské čtvrti Kōtō-ku. Nyní žije na nejsevernějším japonském ostrově Hokkaido.

Poprvé si zahrála roli v televizní sérii BISHOJO H (Beauty Girl H, 1998), na hlavní roli však musela čekat ještě několik dalších let. Až v roce 2004 ztvárnila postavu „superhrdinky“ podle mangy z r. 1973 v titulu CUTE HONEY (Kyûtî Hanî). V roce 2008 na filmovém festivalu v Yokohamě dokonce získala cenu za nejlepší herečku ve snímku FUNUKE DOMO, KANASHIMI NO AI WO MISERO (Funuke Show Some Love, You Losers, 2007).

Jejími zálibami jsou, mimo sledování filmů a čtení, také psaní knih a poesie. Taktéž se věnovala baletu, což bylo v její kondici nezřídka patrné i ve zmíněném filmu Cute Honey.

Už od mala se často s rodiči stěhovala, takže procestovala takřka celé Japonsko. Roku 2005 se účastnila jako hlavní hlasatelka zvláštního zpravodajství k desetiletému výročí velkého zemětřesení, známého pod názvem Great Hanshin Earthquake nebo také Kobe earthquake, podle jedenapůlmilionového města, které stálo poblíž epicentra. S Eriko Sato ji k této události spojuje vlastní zkušenost, kdy v době neštěstí v Kōbe-shi bydlela. Toto zemětřesení nebylo jen aktivitou geofyzikálních zlomů, ale znamenalo také zlom i v jejím životě. Tehdy se paradoxně rozhodla dát cestou „entertainmentu.“

Později na sebe upozornila jako tvář kampaně zábavního centra Oiso Long Beach, kde si ji všiml jeden agent. Dnes už má za sebou téměř tři desítky filmů.

Kolssteyn

Herecká filmografie

Filmy

2019 Diner
Future Fighters
2018 Laplace no madžo
2017 Nekonin
Ringside Story
2014 Dakishimetai
Jiken'ya kagyô 2 (TV film)
Sanuki Udon Yushika (TV film)
2013 Cameraman A Aiičiró no meikjú suiri (TV film)
Jiken'ya kagyô (TV film)
Night People
R100
SP~Keishichou Keigoka 3 (TV film)
2012 Dear Mama (TV film)
2011 Akujotachi no Mesu (TV film)
Sono mači no kodomo: Gekidžóban
2010 Nanase futatabi
Sono mači no kodomo (TV film)
Subete wa umi ni naru
Yukizuri no Machi
2009 Cumi toka bacu toka
Goemon
Lush Life
Šajó
2008 Akifukaki
Gin iro no shîzun
2007 Aoi Hitomi to Nuage (TV film)
Funuke
Kučisake onna
My Sweet Home (TV film)
2006 Densha otoko Deluxe (TV film)
2005 Tenka sóran (TV film)
2004 Cutie Honey
2003 Gúzen ni mo saiaku na šónen
Playgirl
2002 Hanzai kóšónin Juriko 2: Minakami onsen takekomori džiken (TV film)

TV seriály

2019 Ie uru onna no gjakušú (TV seriál)
Episode 7 (E07)
2017 Nekonin (TV seriál)
2016 Arashi no Namida (TV seriál)
2014 Osoroshi (TV seriál)
Rasuto Hopu (TV seriál)
2013 Meoto Zenzai (TV seriál)
2012 Boys on the Run (TV seriál)
Hacukoi (TV seriál)
Tokyo Airport: Tōkyō Kūkō Kansei Hoanbu (TV seriál)
2011 Koko ga Uwasa no El Palacio (TV seriál)
Soredemo, Ikite Yuku (TV seriál)
2010 Gakeppuči no Eri (TV seriál)
Rikon dókjo (TV seriál)
2009 Ikemen sobaja tantei (TV seriál)
Otokomae! 2 (TV seriál)
2008 The Quiz Show (TV seriál)
Yasuko to Kenji (TV seriál)
2007 Kikujiro to Saki 3 (TV seriál)
2006 CA to Oyobi (TV seriál)
Keišičó sósa ikka kjú gakari (TV seriál)
Sengoku Jietai: Sekigahara no Tatakai (TV seriál)
Sengoku džieitai (TV seriál)
Shin Ningen Kosaten (TV seriál)
2005 Koi ni Ochitara (TV seriál)
Koini ochitara (TV seriál)
2002 Aibó (TV seriál)
Kaidan hyaku monogatari (TV seriál)

Host

TV pořady

2002 Eigo de shabera-night (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace