foto

Kari Wuhrer

  • nar. 28.4.1967 (51 let)
    Brookfield, Connecticut, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Kari Samantha Wührer se narodila 28. dubna 1967 v Brookefieldu v Connecticutu do rodiny knihovnice a ex-policisty, živícího se jako prodavač aut. Má dvě sestry a mladšího bratra. Již ve čtvrnácti letech začala zpívat v punk rockové kapele (jinak tvořené mnohem staršími punkery) „Freudian Slip“, s níž po nocích vystupovala různě po Manhattanu.

V roce 1983 jí matka přivedla do agentury „Ford Talent“, čímž začala její kariéra modelky. V roce 1988 nastoupila do MTV, kde společně s komikem Adamem Sandlerem vystupovala jako VeeJay v programu „Remote Control“. Současně navštěvovala newyorskou dramatickou univerzitu, kde se učila u známého učitele Ute Hagense. Studovala rovněž Royal Academy of Dramatic v Londýně.

Filmovým debutem pro ní bylo v roce 1986 drama FIRE WITH FIRE. Od té doby se objevila zhruba v 50-ti filmech, mimo jiné např. fantasy PÁN ŠELEM: BRANOU ČASU (1991), komedii MOJE VELKÁ MAFIÁNSKÁ SVATBA (1997), monster sco-fi hororu ANAKONDA (1997) nebo hororu HELLRAISER: NÁVRAT MRTVÝCH. Největší popularitu jí přinesla role Maggie Beckett ze sci-fi seriálu CESTA DO NEZNÁMA (SLIDERS), objevila se ale i v seriálech jako BEVERLY HILLS 902 10, ŽENATÝ SE ZÁVAZKY, KRIMINÁLKA MIAMI, KRIMINÁLKA LAS VEGAS nebo STARGATE: ATLANTIS. Kromě toho se stala vzorem a poskytla hlas postavě agentky Tanyi z počítačové hry RED ALERT 2.

Kari Wührer je jen 165 cm vysoká. V roce 1999 se objevila v žebříčku 50-ti nej-sexy žen podle časopisu Maxim. Ve stejném roce nazpívala a vydala svou debutovou desku „Shiny“. O dva roky později obsadila 73 místo žebříčku nej-sexy žen světa časopisu FHM. V roce 2002 si nechala vyndat silikonové implantáty z prsou. V roce 1991 se seznámila s rockovým zpěvákem Danielem Salinem, za něhož byla v letech 1995-1999 provdána. V roce 2003 se podruhé provdala za Jamese Scura, s nímž má syna Enza (2004) a dceru Evangeline Lotus (2006). Kari má tři kočky: Monkey, Gato a Houdini. Umí hrát na kytaru a flétnu. Na New Yorském festivalu nezávislých filmů získala cenu Feature Film Award.

eraserhead666

Herecká filmografie

Filmy

2018 Batman: Gotham by Gaslight
Fiancé Killer
2015 Secrets of a Psychopath
Všemocný Batman: Zvířecí Monstermánie
2014 Sharknado 2 (TV film)
2012 Ničivé tornádo (TV film)
2010 Fork in the Road, A
2007 To, co dýchám
2005 Forbidden
Hellraiser: Návrat mrtvých
Proroctví: Vzpoura
Proroctví: Zrada
Záhadná žena: Fotografie (TV film)
2004 Berserker
2003 Death of a Dynasty
Final Examination
Král temné síly
Stopař II: Čekám...
2002 Andělé nikdy nespí
Do It for Uncle Manny
Killer Love
Pavoučí síť
Pavoučí teror
Rose Technique, The
V podezření
2001 Půlnoční pomsta
The Medicine Show
2000 G-Men from Hell
Osudná kolize
Out of Sync (TV film)
Sand
Sbohem, zítřku (TV film)
1999 Kruh zla
Vivid
1998 Ivory Tower
Phoenix
Přátelé
1997 Anakonda
Moje velká mafiánská svatba
Touch Me
1996 Absolutní právo
Příležitostné peklo
Zhubni!
Zmizení Kevina Johnsona
1995 Duel
Holé lebky
Křižovatka smrti
Sex & the Other Man
Ultimátum smrti
1994 Pasák
Pocit
1991 Beastmaster 2 - Pán šelem: Branou času
1990 Dobrodružství Forda Fairlanea
1986 Oheň s ohněm

TV seriály

2010 Avengers: Nejmocnější hrdinové světa (TV seriál)
Dokonalý podraz (TV seriál)
The Reunion Job (S03E02)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Vyděděnec (S04E15)
2006 Lincoln Heights (TV seriál)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Smrt podle poslední módy (S05E04)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Konflikt pravomocí (S02E22)
1998 To Have & to Hold (TV seriál)
1996 Detektiv Nash Bridges (TV seriál)
Policie z New Orleans (TV seriál)
1995 Cesta do neznáma (TV seriál)
Marshal (TV seriál)
1993 Prváci (TV seriál)
1991 Ženatý se závazky (TV seriál)
Kelly jde do Hollywoodu (2. část) (S06E10)
Kelly jde do Hollywoodu (1. část) (S06E09)
1990 Beverly Hills 90210 (TV seriál)
Swamp Thing (TV seriál)
1963 General Hospital (TV seriál)

Dokumentární

1991 Making of 'Beastmaster 2: Through the Portal of Time', The
Teen Vid II

TV pořady

2008 The Doctors (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1987 Remote Control (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace