foto

Dietmar Richter-Reinick

  • nar. 12.12.1935
    Berlín, Německá říše
  • zem. 15.8.1997 (61 let)
    Berlín, Berlin, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Dietmar Richter-Reinick je syn herce a režiséra Waltera Richter-Reinicka a vedle otce ztvárňoval první dětské role. V dospělosti vystřídal několik zaměstnání. Dělal sklepmistra, inspicienta, loutkoherce, pracoval v rozhlase a roku 1962 se k herectví vrátil. Do roku 1969 sbíral herecké zkušenosti u divadel v Görlitzu, Senftenbergu a Wittenbergu. Od roku 1969 byl členem hereckého souboru DFF (Deutschen Fernsehfunk). Richter-Reinick platil za vícestraného herce. Zvládal jak komické, tak i dramatické role. Námátkou to byli Beyersovi ROTTENKNECHTE, nebo ERZIEHUNG VOR VERDUN. Německým divákům je známý též z dabingu, kde svůj hlas propůjčil kriminálnímu komisaři Jensenovi (Axel Strøbye), nebo Williamsi Bruce Davisovi v AKTA X. Ženatý byl s herečkou Hannelore Erle.

skipi

Herecká filmografie

Filmy

1993 Sommerliebe (TV film)
Zirri - Das Wolkenschaf
1991 Polizeiruf 110 - Todesfall im Park (TV film)
1990 Polizeiruf 110 - Abgründe (TV film)
1989 Polizeiruf 110 - Katharina (TV film)
Restaurant 'Zur letzten Hoffnung'
1988 Eine Magdeburger Geschichte (TV film)
Eine verfahrene Kiste (TV film)
1987 Koppenreuter kommt nicht (TV film)
Polizeiruf 110 - Der Tote zahlt (TV film)
Staatsanwalt hat das Wort - Für Elise, Der (TV film)
1986 Polizeiruf 110 - Parkplatz der Liebe (TV film)
Školní strašidýlko
1984 Mit vierzig hat man noch Träume (TV film)
1983 Abends im Kelch (TV film)
Der entführte Prinz
Velké sny malého kluka
1982 Konzert, Das (TV film)
Polizeiruf 110 - Der Unfall (TV film)
1981 Der Staatsanwalt hat das Wort - Nie bist du da (TV film)
Nora S. (TV film)
Polizeiruf 110 - Alptraum (TV film)
Polizeiruf 110 - Nerze (TV film)
Polizeiruf 110 - Trüffeljagd (TV film)
1980 Der Direktor (TV film)
Glück und Glas (TV film)
Komödianten-Emil (TV film)
1979 Ein Mann und seine Frau (TV film)
Kille, kille Händchen (TV film)
Pinselheinrich (TV film)
Plantagenstraße 19 (TV film)
Schmuggler von Rajgrod, Die
1978 Brandstellen
Hiev up (TV film)
Ich bin nicht meine Tante (TV film)
Sonnig - aber Frosteinbrüche (TV film)
1977 Der graue Hut (TV film)
Fernsehpitaval - Der Ring (TV film)
1976 Der Staatsanwalt hat das Wort - Aus Angst (TV film)
Die Entführung (TV film)
Entführung, Die (TV film)
Hosteska
In 5 Runden durch Liebe k.o.
Max Dortu oder Nur die Toten kehren nicht zurück (TV film)
Nicht kleinzukriegen (TV film)
Sein letzter Fall (TV film)
So ein Bienchen (TV film)
1975 Der Staatsanwalt hat das Wort - Ohne Ansehen der Person (TV film)
Dva zločiny (TV film)
Fischzüge (TV film)
Männerwirtschaft (TV film)
Sourozenci (TV film)
Wie sag ich's meinen Kindern? (TV film)
Zwischen Nacht und Tag
1974 Die Kurve (TV film)
Geheimprozess Grusinius und andere (TV film)
1973 Erziehung vor Verdun. Der große Krieg der weißen Männer (TV film)
Eva und Adam oder Wieviel Sterne hat der Himmel (TV film)
Jednou v noci (TV film)
Legenda o Pavlovi a Pavle
Polizeiruf 110 - In der selben Nacht (TV film)
1972 Aller Liebe Anfang (TV film)
Polizeiruf 110 - Blutgruppe AB (TV film)
Polizeiruf 110 - Minuten zu spät (TV film)
1970 He Du!
Moje nultá hodina
Zwei Briefe an Pospischiel (TV film)
1969 Krupp und Krause (TV film)
Pět z nebe
Sehnsucht nach Sabine (TV film)
Zwei blaue Augen (TV film)
1968 Der Kristallspiegel (TV film)
Urlaub (TV film)
Zlato v Black Hills
1967 Blaulicht - Der vierte Mann (TV film)
Ein Tag und eine Nacht (TV film)
1966 Briefe ohne Absender (TV film)
Fernsehpitaval - Der Skandal um Herrn Leberecht von Kotze (TV film)
Sein bestes Stück (TV film)
Synové Velké medvědice
1965 Blaulicht - Auftrag Mord (TV film)
Der Staatsanwalt hat das Wort - Das Haus am See
Ein mittlerer Held (TV film)
Episoden vom Glück (TV film)
Fräulein Reisebüro (TV film)
Köpfchen, Kamerad (TV film)
Revision (TV film)
1963 Der Morin - Das Schwein (TV film)
Vanina Vanini (TV film)
1962 Tanz am Sonnabend
1961 Blaulicht - Brandnacht (TV film)
Blaulicht - Gardez! (TV film)
Vanina Vanini
1960 Blaulicht - Der Kindermörder (TV film)
1959 Hochzeit in Bostelwetz (TV film)

TV seriály

1991 Luv und Lee (TV seriál)
1987 Doktor z venkova (TV seriál)
Kiezgeschichten (TV seriál)
1986 Liebling Kreuzberg (TV seriál)
1985 Lidé z Züderova (TV seriál)
1984 Familie intakt (TV seriál)
1979 Die Lange Straße (TV seriál)
1978 Schauspielereien (TV seriál)
1977 Vyplouváme (TV seriál)
1973 Eva und Adam (TV seriál)
1971 Volejte policii 110 (TV seriál)
1970 Rottenknechte (TV seriál)
1969 Rendezvous mit Unbekannt (TV seriál)
Sankt Urban (TV seriál)
1967 Kriminalfälle ohne Beispiel (TV seriál)
1966 Geheimkommando Bumerang (TV seriál)
Meine besten Freunde (TV seriál)
1965 Der Staatsanwalt hat das Wort (TV seriál)
1959 Blaulicht (TV seriál)
1957 Fernsehpitaval (TV seriál)

TV pořady

1972 Kessel Buntes, Ein (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace