foto

Yael Stone

  • nar. 6.3.1985 (35 let)
    Sydney, Austrálie

Biografie

Yael Stone se narodila 6. 3. 1985 v Sydney, Austrálii. Studovala střední školu výtvarných umění a National Institute of Dramatic Art (NIDA). Pracovala v australském divadlu. Vyhrála dvě ceny Sydney Theatre Awards. Jejími rodiči jsou Judy Stone, zdravotní sestra a Harry Stone, architekt. Yael je židovka a její otec pochází z Československa. Její bratr Jake Stone je muzikant a hraje ve skupině Bluejuice. Její sestra Elana je také muzikantka. V roce 2012 se Yael vdala za Dana Spielmana se kterým nyní žije v New Yorku.

Její nejúspěšnější role je v seriálu Orange is the new black (2013) od Netflix, kde hraje roli  Lorny Morello po boku s Natashou Lyonne, Kate Mulgrew, Laurou Prepon a dalšími.

KajusaK

Herecká filmografie

Filmy

2017 Svatba na divoko
2016 Falling
2007 West
1999 Já, jenom já

TV seriály

2019 Orange Is the New Black (TV seriál)
A tady si vystoupíme (S07E13)
Basa (S07E12)
Bůh žehnej Americe (S07E11)
další epizody (11)
2018 Piknik na Hanging Rock (TV seriál)
Epizoda 6 (E06)
Epizoda 5 (E05)
Epizoda 4 (E04)
další epizody (6)
Orange Is the New Black (TV seriál)
Svoboda (S06E13)
Temný zvrat (S06E11)
Čokoládovej sexy koktejl (S06E10)
další epizody (8)
2017 Orange Is the New Black (TV seriál)
Bouřlivé počasí (S05E13)
Tetování (S05E12)
Prolomení hobrového stropu (S05E11)
další epizody (11)
2016 Deep Water (TV seriál)
Zelený servis (TV seriál)
Orange Is the New Black (TV seriál)
Toast už nikdy nebude chlebem (S04E13)
Zvířata (S04E12)
Králík, lebka, králík, lebka (S04E10)
další epizody (11)
2015 Childhood's End (TV seriál)
Orange Is the New Black (TV seriál)
Nevěř žádný děvce (S03E13)
Nenuť mě si pro tebe dojít (S03E12)
Chlupy a kozičky (S03E10)
další epizody (11)
2014 Orange Is the New Black (TV seriál)
Zásady slušného chování (S02E13)
Změna (S02E12)
Sadistický kníratý Kaňour (S02E10)
další epizody (11)
2013 Orange Is the New Black (TV seriál)
Šílenost nevyléčíš (S01E13)
Podraz mě jednou (S01E12)
Vysoké citlivky (S01E11)
další epizody (12)
2012 High Maintenance (TV seriál)
2010 Spirited (TV seriál)
2001 Farma (TV seriál)
1998 All Saints (TV seriál)

Dokumentární

2020 V záři reflektorů - a.z.

Host

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)

Fanoušci tvůrce