foto

Pavel Göbl

  • nar. 7.4.1967 (52 let)
    Uherské Hradiště, Československo

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Kovář z Podlesí (2013)

    - „Jedním z inspiračních zdrojů mi byla knížka od pana Vondráčka, kde bylo popsáno, jak dříve fungovalo v domech vymýtání zlých duchů. Úředně. Co kolem toho bylo za papírování – z dnešního hlediska to bylo docela směšné – a z toho jsem vyšel, ale nakonec z toho v pohádce moc nezbylo,“ říká Pavel Göbl a doplňuje: „Pak se přidaly takové ty známé archetypy jako kouzelný meč, love story, nechtěný ženich – to je klasická věc známá nejen z pohádek, a ti hlodavci jsou už můj výmysl.“ (Freshoun)

  • Kovář z Podlesí (2013)

    - Když byl osloven Bolek Polívka s tím, zda bude ve filmu hrát, jeho první otázka zněla: "A co tam hraje Pecha?" Režisér Göbl mu odpověděl, že nic. A tak dostal pan Pecha velkou roli. (Zdroj: Cinema) (Terva)

Režijní filmografie

Filmy

2018 Odborný dohled nad výkladem snu
2014 Odborný dohled nad východem Slunce
2013 Kovář z Podlesí
2011 Gorila
2009 Veni, vidi, vici
2006 Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí
2004 Balíci (TV film)
2003 Šťáva (TV film)
2002 Penis pravdy
Radhošť
2001 Javorový guláš (TV film)
1998 Heartbreak Hotel (studentský film)
Otevřená krajina svobodného muže (studentský film)
Ranní ptáče aneb Pavouci nikdy nespí (studentský film)
1996 Jejkote mankote (studentský film)

Dokumentární

2018 Princezny na export (TV film)
2014 Skotská čítanka: Don't worry, be scottish (TV seriál)
2006 Třikrát za život (TV film)

TV pořady

2013 Mistr E (TV pořad)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Skladatelská filmografie

Filmy

1996 Jejkote mankote (studentský film)

Fanoušci tvůrce

 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace