foto

Richard Coyle

  • nar. 27.2.1972 (46 let)
    Sheffield, Yorkshire, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Richard Coyle se narodil v Sheffieldu, Anglii, irským rodičům. Hereckou kariéru začal po práci na trajektech, kde fungoval jako bavič. Již v té době mu bylo doporučeno ze strany vedení pokračovat v této kariéře, neboť nepochybovali o jeho talentu. V roce 1994 vystudoval politiku z University of York. Poté byl přijat do prestižní divadelní školy "Old Vic Theatre" v Bristolu, tu úspěšně dokončil v roce 1998.

Začal se objevovat v televizních programech, byl obsazen do válečné ságy SWORD OF HONOUR nebo si zahrál ve filmu Mika Leigha TOPSY-TURVY. V roce 2000 přišel velký zlom v podobě postavy Jeffa Murdocka v sit-comu COUPLING. V roce 2003 se rozhodl opustit seriál a do čtvrté série již nenastoupil. Pokračoval účinkováním ve filmech: HUMAN TRAFFIC, FRANKLYN a GOOD YEAR. V roce 2004 si Coyle zahrál v LIBERTINE boku Johnnyho Deppa. Objevil se v roce 2010, ve filmu PRINCE OF PERSIA: THE SANDS OF TIME. Byl obsazen do hlavní role ve filmu GOING POSTAL, založeném na motivu stejnojmenné knihy od Terryho Pratchetta. V průběhu celé kariéry účinkuje i v divadelních rolích.

Richard bude v příštích měsících viděn v hlavní roli ve filmu 5 DAYS OF WAR, WE, horroru GRABBERS, kde bylo nedávno dokončeno natáčení a OUTPOST BLACK SUN.

Venos

Herecká filmografie

Filmy

2013 Amor en su punto
2012 Chňapáci
Dealer
Outpost: Black Sun
2011 5 Days of War
W.E.
2010 Princ z Persie: Písky času
Zaslaná pošta (TV film)
2008 Franklyn
2007 The History of Mr Polly (TV film)
2006 Dobrý ročník
Svědek (TV film)
Ultra (TV film)
2004 Libertin
Spiknutí střelného prachu (TV film)
2003 Friday Night In
2002 Strange (TV film)
2001 Odvážné kordy
Othello (TV film)
Sword of Honour (TV film)
V pohodě
2000 Dalziel a Pascoe: I mrtví vraždí (TV film)
Lorna Doone (TV film)
1999 Human Traffic
Páté přes deváté
1998 Life and Crimes of William Palmer, The (TV film)
Láska mezi paragrafy
Macbeth (TV film)

TV seriály

2018 Hard Sun (TV seriál)
The Chilling Adventures of Sabrina (TV seriál)
Epizoda 10 (E10)
Epizoda 9 (E09)
Epizoda 8 (E08)
další epizody (10)
2017 Born to Kill (TV seriál)
2016 Kolekce (TV seriál)
Nabídka (E08)
Zrada (E07)
Víkend (E06)
další epizody (8)
The Fall (TV seriál)
Peklo v něm (S03E04)
Ticho a trýzeň (S03E01)
2015 A.D. The Bible Continues (TV seriál)
2014 Crossbones (TV seriál)
Blackbeard (E09)
Crossbones (E08)
Beggarman (E07)
další epizody (9)
2013 Life of Crime (TV seriál)
2010 V utajení (TV seriál)
2007 The Whistleblowers (TV seriál)
2002 Strange (TV seriál)
2000 Hearts and Bones (TV seriál)
Párování (TV seriál)
1999 Greenstone (TV seriál)
Manželky a dcery (TV seriál)
Epizoda 3 (E03)
Epizoda 1 (E01)
Up Rising (TV seriál)
1996 Dalziel a Pascoe (TV seriál)
Hetty Wainthropp Investigates (TV seriál)

Dokumentární

2010 Pohled do zákulisí: Jak vznikal Princ z Persie
2009 Příručka přežití pro zvířata (TV seriál)

TV pořady

2000 GPTV (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace