foto

Adam Curtis

  • nar. 26.5.1955 (62 let)
    Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Adam Curtis (* 1955) je britský televizní dokumentarista. Vystudoval humanitní vědy na Oxfordu. Aktuálně pracuje pro BBC jako tvůrce autorských dokumentárních filmů, ve kterých se zabývá tematikou politiky, historie, digitálních médií a popkultury. Spolupracoval také s hudební kapelou Massive Attack. Je držitelem tří ocenění BAFTA.

fd

Režijní filmografie

TV seriály

2009 Newswipe (TV seriál)

Dokumentární

2016 HyperNormalisation
2015 Adam Curtis: Bitter Lake
2011 All Watched Over by Machines of Loving Grace (TV seriál)
2009 It Felt Like a Kiss
2007 Trap: What Happened to Our Dream of Freedom, The (TV film)
2004 The Power of Nightmares: Rise of the Politics of Fear (TV seriál)
2002 Century of the Self, The (TV seriál)
1995 Modern Times (TV seriál)
1992 Pandora's Box (TV seriál)
1981 Forty Minutes (TV seriál)

Herecká filmografie

Dokumentární

2016 HyperNormalisation - vyp.
2011 All Watched Over by Machines of Loving Grace (TV seriál) - vyp.
2007 Trap: What Happened to Our Dream of Freedom, The (TV film)
2004 The Power of Nightmares: Rise of the Politics of Fear (TV seriál)
1995 Modern Times (TV seriál)
1992 Pandora's Box (TV seriál)

Scenáristická filmografie

Producentská filmografie

Dokumentární

2016 HyperNormalisation

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace