foto

Rudolf Martin

  • nar. 31.7.1967 (51 let)
    Berlín, Západní Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodil se 31. července 1967 v Západním Berlíně, kde studoval americkou a anglickou literaturu. Učil se na Theater Arts v Paříži, působil v Itálii a nakonec zakotvil v USA. Studoval v divadelním institutu Lee Strasberga v New Yorku.

Působil na off-broadwayských divadelních scénách. V roce 1994 účinkoval v krátkém filmu Susan Seidelmanové - THE DUTCH MASTER, nominovaném na Oscara. Objevil se ve více nezávislých fimech (FALL, HIGHT ART, WHEN). Od roku 1999 působí v Los Angeles. Známým se stal díky televiznímu seriálu BEGGARS & CHOOSERS. Upozornil na sebe v trilleru SWORDFISH s Johnem Travoltou a v komedii Harolda Ramise - BEDAZZLED. Ztvárnil titulní roli ve filmu DARK PRINCE (The True Storry od Dracula), v kterém spoluúčinkovali Peter Weller, Jane March a Roger Daltrey. Působí v televizních seriálech BUFFY THE VAMPIRE SLAYER, 24 JUDGING AMY, CSI - CRIME SCENE INVESTIGATIONS a NAVY NCSI. V roce 2004 hrál v německém thrilleru LAUTLOS v produkci Toma Tykwera a nejnovější film ve kterém hraje je německý PAPARAZZO, natočený ve Francii a Španělsku.

Libor "FezDog" Linke

Herecká filmografie

Filmy

2018 Near Myth: The Oskar Knight Story
2016 Fucking Berlin
2015 Paradise Pictures (TV film)
Three Holes, Two Brads, and a Smoking Gun
2013 Bela Kiss: Prologue
2011 Hyenas
Pig
2010 Kopí osudu (TV film)
2009 Heiße Spur (TV film)
Raven
2008 The Hitchhiking Game
2007 Paparazzo (TV film)
Two Nights
2005 Divoká řeka
Farma smrti
2004 Soundless
2003 Bloodlines
2002 Pronásledovaná
2001 Swordfish: Operace Hacker
2000 Dark Prince: The True Story of Dracula (TV film)
Punks
Smlouva s ďáblem
1999 Watershed
When
1998 Vrcholné umění
1997 Fall
1996 Tales of Erotica
1995 Café Babel
Run for Cover
1994 Dutch Master, The

TV seriály

2017 S.W.A.T. (TV seriál)
Na plný plyn (S01E06)
2016 Smrtonosná zbraň (TV seriál)
Novej parťák (S01E01)
2014 Legenda (TV seriál)
Chemik (S01E02)
Mistresses (TV seriál)
Boundaries (S02E02)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Život před očima (S09E14)
2011 Borgia (TV seriál)
Ondata Di Calore (S01E02)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Muž vejde do baru... (S08E14) - a.z.
2009 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Znovushledání (S07E02) - a.z.
Aliyah - Cesta (S06E25) - a.z.
2008 Šílenci z Manhattanu (TV seriál)
Smetánka (S02E11)
2007 Za svitu měsíce (TV seriál)
2006 Dexter (TV seriál)
Pomocná ruka (S01E04)
Nevinné mládí (S01E03)
Krokodýlí slzy (S01E02)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Ztráta paměti II. (S03E24) - a.z.
Hvězdná brána (TV seriál)
Spolek zlodějů (S10E09)
2005 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zabít Ariho II. (S03E02)
Zabít Ariho I. (S03E01)
Soumrak (S02E23)
2004 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pomsta (S01E23)
Noční můra (S01E16)
Kriminálka Miami (TV seriál)
Ztracený syn (S03E01)
2003 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Vše pro naši zem (S04E02)
Nic není samozřejmé (S04E01)
2002 24 hodin (TV seriál)
7:00 a.m.-8:00 a.m. (S01E08)
6:00 a.m.-7:00 a.m. (S01E07)
Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Dva dny a dvě noci (S01E24)
2001 24 hodin (TV seriál)
2:00 a.m.-3:00 a.m. (S01E03)
1:00 a.m.-2:00 a.m. (S01E02)
12:00 a.m.-1:00 a.m. (S01E01)
2000 Buffy, přemožitelka upírů (TV seriál)
Buffy proti Drákulovi (S05E01)
1999 Beggars and Choosers (TV seriál)
1970 All My Children (TV seriál)

Dokumentární

2011 Britney Spears Live: The Femme Fatale Tour (koncert)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace