foto

D.O.

  • nar. 12.1.1993 (27 let)
    Kojang, provincie Kjonggi, Jižní Korea

Biografie

Uměleckým jménem D.O,  zpěvák korejsko-čínské populární skupiny EXO, začal svojí hereckou kariéru v roce 2014 vedlejšími rolemi ve filmu CART a v seriálu IT'S OK, THAT'S LOVE, za kterou poté získal dvě ocenění na Mezinárodním filmovém festivalu v Seoulu a na APAN Star Awards.

V roce 2015 získal dvě seriálové vedlejší role. Nejdříve hrál sám sebe v sitcomu EXO NEXT DOOR a poté psychopata v I REMEMBER YOU (HELLO MONSTER). Rok 2016 byl pro něj plný naopak hlavních rolí. Hned ve dvou filmech (PURE LOVE, MY ANNOYING BROTHER) a jednom web-seriálu (BE POSITIVE). Získal dvě ocenění za jeho herecké výkony na Paeksang Arts Awards v Seoulu a na Max Movie Best Films Awards. 

Na rok 2017 se připravuje na roli v thrilleru ROOM 7 a fantasy ALONG WITH THE GODS.

goshyes

Herecká filmografie

Filmy

2021 Singwa hamkke 4
2020 Singwa hamkke 3
2018 Eondeodog
Seuwingkijeu
2017 7hosil
Singwa hamkke
2016 Hyeong
Sunjeong
2014 Kateu

TV seriály

2018 Baekileui nanggunnim (TV seriál)
Eunjueui bang (TV seriál)
2016 Geungjeongi chejil (TV seriál)
2015 Neoreul gieokhae (TV seriál)
Woori yeopjibe EXOga sanda (TV seriál)
2014 Gwaenchana, sarangiya (TV seriál)
Episode 16 (E16)
Episode 15 (E15)
Episode 14 (E14)
další epizody (16)
2012 Areumdawoon geodaeege (TV seriál)

Dokumentární

2017 EXO From Happiness
2015 2015 드림 콘서트
EXO's Second Box
2014 EXO's First Box

Host

TV pořady

2019 심포유 (TV pořad)
심포유특가 매출 (TV pořad)
2017 EXO Tourgram (TV pořad)
몬스타 엑스레이 2 (TV pořad)
박진영의 파티피플 (TV pořad)
2016 Exomentary Live (TV pořad)
2015 Aneun hyeongnim (TV pořad)
2014 EXO 90:2014 (TV pořad)
뜨거운 순간 엑소 (TV pořad)
2013 After School Club (TV pořad)
Exo's Showtime (TV pořad)
어송포유 (TV pořad)
2011 Jugan aidol (TV pořad)