foto

John Cho

  • nar. 16.6.1972 (45 let)
    Soul, Jižní Korea
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Vlastním jménem John Yohan Cho se narodil 16. června 1972 v jihokorejském Seoulu, vyrůstal však v Los Angeles v Californii, kde se jeho rodina usadila v roce 1978. Vystudoval Californskou univerzitu, v roce 1996 promoval a nějaký čas vyučoval angličtinu.

John začínal jako model v korejských časopisech, ale po dokončení studia na univerzitě se přestěhoval do Los Angeles a pracoval s Asijsko-americkou divadelní společností (Asian American theatre company). Poprvé se ale dostal do povědomí diváků v roce 1999 v teenagerovské komedii PRCI, PRCI, PRCIČKY, kde mimochodem proslavil slangový termín „MILF“ (Mother I´d Like to Fuck).V tomtéž roce se s malou rolí objevil i v dramatu režiséra Sama Mendese AMERICKÁ KRÁSA.

V následujících letech si zahrál v obou pokračováních PRCI, PRCI, PRCIČEK, v roce 2001 po boku Eddieho Kaye Thomase (známého jako „Finche“ z PRCIČEK) v komediálním seriálu KÁMOŠI, který byl však v půlce druhé série zrušen. V americkém dramatu BETTER LUCK TOMORROW ztvárnil jednoho z asiatských středoškoláků, kteří se zapletou do nebezpečného a nelegálního obchodování.

Své zatím asi nejúspěšnější hlavní role se dočkal v roce 2004, když zahrál Harolda v bláznivé komedii ZAHULÍME, UVIDÍME. Mezitím se objevoval opět pouze v menších vedlejších rolích, nebo v seriálech jako host v jednom díle (např. ČARODĚJKY, AKO SOM SPOZNAL VAŠU MAMU, NEBO DR.HOUSE). Roku 2008 následovalo pokračování příběhu dvou kámošů-huličů, ZAHULÍME, UVIDÍME 2. V roce 2009 se můžeme těšit na jeho roli ve filmu STAR TREK 11.

Alena "cielle" Kubová

Herecká filmografie

Filmy

2017 Caller ID: Entity
Columbus
Gemini
Literally, Right Before Aaron
2016 Get a Job
Quantum Is Calling (TV film)
Star Trek: Do neznáma
2015 Babi
Probuzená posedlost
2013 Star Trek: Do temnoty
Z cizího krev neteče
2012 Prci, prci, prcičky: Školní sraz
Total Recall
2011 Zahulíme, uvidíme 3
2010 Caller ID
2009 Saint John of Las Vegas
Star Trek
2008 Harold & Kumar Go to Amsterdam
Rande na jednu noc
Zahulíme, uvidíme 2
2007 Chechták
To, co dýchám
Up All Night (TV film)
Weseuteu 32beonga
2006 Hledáme Ydol
Žhavé nápady
2005 Bam Bam and Celeste
2004 See This Movie
V dobré společnosti
Zahulíme, uvidíme
2003 Prci, prci, prcičky 3: Svatba
2002 Better Luck Tomorrow
Solaris
Velký tlustý lhář
2001 Evoluce
Nenarozený
Pavilon žen
Pavoučí nestvůra (TV film)
Prci, prci, prcičky 2
Zpátky na zem
2000 Among Others
Flintstoneovi 2 - Viva Rock Vegas
1999 Americká krása
Prci, prci, prcičky
Trhák pana Bowfingera
1998 Exchange Value
Příběh Tigera Woodse (TV film)
Yellow
1997 Shopping for Fangs
Vrtěti psem

TV seriály

2014 Selfie (TV seriál)
Ospalá díra (TV seriál)
Tohle je válka (S02E01)
Zlá krev (S01E13)
Nepostradatelný muž (S01E12)
2013 Ospalá díra (TV seriál)
Nekromant (S01E08)
Půlnoční jízda (S01E07)
Krvavý měsíc (S01E02)
další epizody (4)
2012 Go On (TV seriál)
2011 NTSF:SD:SUV (TV seriál)
2010 Backwash (TV seriál)
2009 FlashForward - Vzpomínka na budoucnost (TV seriál)
2008 Childrens' Hospital (TV seriál)
2007 Jak jsem poznal vaši matku (TV seriál)
To nejsem já (S03E06)
2006 Ošklivka Betty (TV seriál)
Studio 30 Rock (TV seriál)
The Singles Table (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
Šéfkuchař nadivoko (TV seriál)
Dr. House (TV seriál)
Láska bolí (S01E20)
2001 Off Centre (TV seriál)
1998 Čarodějky (TV seriál)

Dokumentární

2009 Special zu 'Star Trek XI' (TV film)
Star Trek: Gag Reel

TV pořady

2015 Bitva playbacků (TV pořad)
2007 Up Close with Carrie Keagan (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace