foto

Muse Watson

  • nar. 20.7.1948 (70 let)
    Alexandria, Louisiana, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Muse vyrůstal se svými rodiči jako nejmladší ze čtyř dětí na vesnické farmě do doby, než se manželství pod tíhou náboženských neshod rozpadlo. Jeho otec se stává silným diabetikem a kvůli tomu se rodina opět dává dohromady. Ale pouze na chvíli. Hlava rodiny umírá v pouhých 36 letech a pětiletému Musovi se mění život. Roli otce přebírá jeho děda, na jehož farmě tráví spoustu času a učí se mnoho užitečného pro budoucí život.

Na střední škole se rozhodoval mezi fotbalem a hrou na klarinet ve školní kapele. Matka mu povolila pouze hudbu, což mu později vyneslo stipendium na Louisiana Tech univerzitě. Po dvou letech je nucen z kázeňských důvodů (alkohol) přestoupit na Berea College v Kentucky. Zde začíná s divadlem. Poprvé vystupoval jako Petruchio v představení Shakespearova Zkrocení zlé ženy. Během studií hrál v amatérských skupinkách s malým repertoárem a převážně v dramatech.

Univerzitu těsně před dokončením opouští a začíná hrát profesionálně. Mezi jeho profesionální divadelní role patří Hamlet, Stanley v A Streetcar Named Desire, Pale v Burn This a Cervantes v Muž z La Mancha. Na inscenaci Ain't Misbehavin' se navíc podílel jako režisér. Toto období ale provází problém s alkoholem. Musí podstoupit i nějaká odvykací léčení. Nyní už 18 let abstinuje.

Jeho počátky u filmu jsou spojeny s prací řidiče filmových hvězd. Postupně byl obsazován do čím dál větších rolí. Po boku Jennifer Love Hewitt se navíc objevil i jako zvláštní host pořadu Saturday Night Live. S touto herečkou se seznámil ve filmu TAJEMSTVÍ LOŇSKÉHO LÉTA, ve kterém ztvárnil vraždícího rybáře. Slávu mu však přinesl až seriál ÚTĚK Z VĚZENÍ, kde si v první sérii zahrál vězně Charlese Westmorelanda.

Muse se svou ženou a dcerou střídavě bydlí v Los Angeles a na jejich 60-ti akrovém ranči na úpatí Smokie Mountains v Tennessee. Prožil ve svém životě mnoho utrpení. Od smrti otce, dědečka, třech mladých synovců i první velké lásky, která zahynula při autonehodě, až po své čtyři vážné operace, včetně jedné operace mozku. Proto si nyní nesmírně všeho váží a snaží se žít nejlepší představení svého života.

Roman "SAJA" Sauer

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Story of Bonnie and Clyde
William Froste
2017 Valley of Bones
2016 Dark Resonance
Saved by Grace
2014 Between the Sand and the Sky
Of Silence
Suburban Gothic
2013 Compound Fracture
The Last Exorcism Part II
2012 Meeting Evil
2011 Dead Ones, The
The Lamp
2010 Christmas Snow, A
Small Town Saturday Night
Steamroom, The
The Presence
2009 Cop House (TV film)
Stellina Blue
Stopky lásky
White Lightnin'
2008 Půlnoční polibek (TV film)
2006 Jane Doeová: Tvrdší dopad (TV film)
2005 Iowa
2004 Christmas Child
Hněv duší
Predátor z hlubin (TV film)
The Last Summer
2003 Lovecká sezóna
Poslední šance (TV film)
2002 Hollywood Vampyr
2001 Psanci Ameriky
2000 Songcatcher
Ten Grand
1999 Art of a Bullet, The
Austin Powers: Špion, který mě vojel
Od soumraku do úsvitu 2
Vor
Zuřivost
1998 If I Die Before I Wake
Manželství s nepřítelem
Otrok
Tajemství loňského léta 2: Rok poté
Ve stínu sekvojí
1997 Lolita
Tajemství loňského léta
Vítejte v Rosewood
Zákon zrady
1995 Dobrodružství Augusta Kinga
Gramps (TV film)
Lincolnův syn (TV film)
Nájemní vrazi
Síla lásky
Tecumseh (TV film)
1994 Dovolená bez návratu (TV film)
Justice in a Small Town (TV film)
1993 Návrat Sommersbyho
1990 Příběh služebnice
1989 Černá duha

TV seriály

2018 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Two Steps Back (S15E22) - a.z.
2017 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Voices (S15E08)
2015 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Zastavte krvácení (S13E01)
Země Nezemě (S12E24)
Ztracení chlapci (S12E23)
2014 Strážce pořádku (TV seriál)
Wrong Roads (S05E09)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - a.z.
Pravidla domu (S12E10) - a.z.
2013 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Neznámá byla žena (S11E04)
Ať uděláš cokoli (S10E24)
2012 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Život před očima (S09E14)
2011 Franklin a Bash (TV seriál)
Go Tell It on the Mountain (S01E10)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Pyramid (S08E24)
Labutí píseň (S08E23)
2010 Castle na zabití (TV seriál)
Subkultura (S03E04)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál) - herec, a.z.
Pavouk a moucha (S08E01)
Pravidlo 51 (S07E24)
Pravý patriot (S07E23) - a.z.
2009 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Vyhnanci a příbuzní (S07E06)
Zastrašování (S06E15)
Odložené případy (TV seriál)
Den, kdy došlo k atentátu (S06E21)
2008 Útěk z vězení (TV seriál)
Pád ke dnu (S04E15)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Soudný den (S05E18)
2007 Myšlenky zločince (TV seriál)
Odhalení (S02E15)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Ledový muž (S04E18)
2006 Útěk z vězení (TV seriál) - herec, a.z.
Bolshoi Booze (S02E11) - a.z.
Let (S01E22)
Teď! (S01E21)
další epizody (9)
Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
Podvod (S04E04)
Shalom (S04E01)
Ztráta paměti II. (S03E24)
další epizody (4)
2005 Posel ztracených duší (TV seriál)
Útěk z vězení (TV seriál)
Konec tunelu (S01E13)
Jeden z kola ven (S01E12)
Další do hry (S01E11)
další epizody (10)
2000 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
1998 JAG (TV seriál)
Nevinná (S04E03)

Dokumentární

2012 Casting By

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace