Reklama

Reklama

Bridgette Wilson

Bridgette Wilson

nar. 25.09.1973 (50 let)
Gold Beach, Oregon, USA

Biografie

Danny: „Podívej se, problém je, že tu nejsou žádné neatraktivní ženy. Obyčejné, každodenní ženy. Takové tu nejsou, protože tohle je film.“
Slater: „Ne, tohle je Kalifornie.“ - POSLEDNÍ AKČNÍ HRDINA

Profesionální atraktivní křoví Bridgette Leann Wilson se narodila 25. září 1973 v Gold Beach v Oregonu. V sedmnácti vyhrála Miss Teen USA a povzbuzena tímto úspěchem se přestěhovala do Los Angeles, kde začala brát hodiny herectví a vystupovat v televizních seriálech jako mydlinková „SANTA BARBARA“ nebo teenagerovský „SAVED BY BELL“. Na plátně debutovala vedlejší rolí v schizofrenním akčním megapropadáku POSLEDNÍ AKČNÍ HRDINA (1993), kde si symbolicky zahrála atraktivní křoví v akčním filmu uvnitř akčního filmu.

Velice úspěšný byl pro ni naopak rok 1995, kdy se objevila hned ve čtyřech filmech. V dramatu o rasismu Johna Singletona HOLÉ LEBKY a autobiografickém NIXONOVI Olivera Stonea s Anthony Hopkinsem se jen mihla, zato v sandlerovské komedii BILLY MADISON a adaptaci populární počítačové hry MORTAL KOMBAT si poprvé zahrála hlavní role. V prvním filmu představovala idealizovaný milostný objekt Adama Sandlera, v druhém pak drsnou policistku Sonyu Blade, kterou stíhání vraha jejího parťáka přivede do mystické bojové arény v níž se rozhoduje o osudu světa. Pro zajímavost tuto svou zatím nejvýraznější roli zdědila po Cameron Diaz, jíž v natáčení zabránilo zlomené zápěstí.

Následovalo několik nevýrazných titulů jako „kolébkovský“ thriller SMRTÍCÍ INSTINKT (1996), kde si bravurně střihla svou první zápornou roli, po kterých se v dalším z těch plodnějších let své kariéry objevila ve vedlejší roli komedie nezávisláka Toma DiCilla NĚKDO TO RÁD BLOND (1997) a williamsovské vyvražďovačky TAJEMSTVÍ LOŇSKÉHO LÉTA (1997). Postupně v její filmografii začaly převažovat komedie (SUBURBANS, LOVE STINKS, SVATBY PODLE MARY, NÁVŠTĚVNÍCI: CESTA DO AMERIKY, SUPERSVůDNÍCI 2), občas narušené nějakým tím hororem (DůM HRůZY) či akcí (HLADINA ADRENALINU).

Bridgette, podobně jako Claudia Christian se kterou sdílí stejný filmový status, se rovněž věnuje hudbě a vydala dvě alba "Gimme a Kiss" a "I Only Want to Be with You." Mimoto se angažuje v MADD (Mothers Against Drunk Driving), American Oceans Campaign a řadě organizací boujících s AIDS. V roce 2000 se vdala za tenistu Petea Samprase se kterým má dvě děti.

Josef "choze" Blažek

Herečka

Reklama

Reklama