Reklama

Reklama

Miky Mora

Miky Mora

Biografie

Miky Mora (vlastním jménem Martin Mikuláš) je slovenský rapper pocházející z Bratislavy. V roce 1998 založil s rapperem Molochem Vlavo, rappové duo Druhá Strana. O rok později nahrály první singl nesoucí název A prečo nie. V roce 2008 byla tvorba Druhé strany dočasně zastavena a oba rappeři se věnovali sólové kariéře.

Tou dobou už měl Miky vydané album Moraton (2006) a chystal vydání druhého sólového alba nesoucí název 20.08, vydaném v roce 2008, kterému předcházel singl 1.6TDi, ve kterém vyjádřil svůj názor na slovenskou rapovou skupinu H16. Po tomto albu přišla čtyřletá pauze a Miky se během této pauzy objevil jen jako host na singlu Vies kdo je, který v roce 2011 vydal Čistychov.

V roce 2012 vydává společně s producentem Peterem Pannem EP nazvané Rap vol. 1 a o rok později vychází album s názvem Rap vol. 2, na kterém se jako host mimo jiné objevuje známý slovenský rapper Momo.

Roku 2014 se vrací Druhá Strana a vydává album Synusojda, které obsahuje 18 skladeb. V dubnu 2015 vydává Miky videoklip Huba, který je předzvěstí nového alba, které opět bude ve stylu pouličního surového rapu a s největší pravděpodobností vyjde koncem roku 2015.

ČSFD.cz

Reklama

Reklama