foto

Chris Klein

  • nar. 14.3.1979 (39 let)
    Hinsdale, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Frederick Christopher Klein se narodil 14.března 1979 v Hinsdale ve státě Illinois, kde také vyrůstal. Narodil se jako druhý ze tří dětí. Jeho starší sestra Debbie se narodila roku 1978 a mladší bratr roku 1982. Ve třinácti letech se přestěhoval s rodinou do města Omahy ve státě Nebraska. Studoval na Military West High School a při studiích na této škole se také objevil ve filmu Alexandera Paynea ELECTION (1999).

Následovala pravděpobně jeho nejznámější role a to v komedii PRCI, PRCI, PRCIČKY (1999), kde ztvárnil Chrise "OZ" Ostreichera. O rok později přijal hlavní roli v romantickém dramatu NEJPEVNĚJŠÍ POUTO. Romantické filmy neopustil a zahrál si opět hlavní roli ve filmu ŘEKNI, ŽE TO TAK NENÍ (2001). Oba tyto filmy se příliš nechytily, ale přichází volné pokračování snímku PRCI, PRCI, PRCIČKY s názvem PRCI, PRCI, PRCIČKY 2.

Ve válečném filmu z prostředí vietnamské války ÚDOLÍ STÍNŮ (2002) si zahrál mladého poručíka Jacka Goeghegana. John McTiernan si ho vybral do hlavní role svého sportovního snímku ROLLERBALL, který ale skončil jako absolutní propadák. Svou reputaci si alespoň opravil ve SVĚTU PODLE LELANDA (2003) - toto kriminální drama pojednává o studentovi, který spáchá nesmyslnou vraždu a putuje do vězení pro mladistvé. Chris si zde zahrál postavu Allena Harrise. Také hrál v romantické komedii MILUJI TĚ K SEŽRÁNÍ (2005) po boku Amy Smart a Ryana Reynoldse. Prožil také DLOUHÝ VÍKEND (2005). Nejnověji si zahrál v dramatu DAY ZERO (2007) a ve filmu HANK A MIKE (2008).

Josef "MATADOR" Nepomucký

Herecká filmografie

Filmy

2019 The Wild Bunch
2018 The Competition
2016 Out of the Burning Blue
2015 How We Live (TV film)
Sam
2014 Damaged (TV film)
Neznámí autoři
2012 Prci, prci, prcičky: Školní sraz
2010 Caught in the Crossfire
2009 Play Dead
Street Fighter: Legenda z Hong Kongu
Šest žen Henryho Lefaye
2008 Hank a Mike
2007 Den zlomu
New York City Serenade
The Good Life
Valley of Light, The (TV film)
2006 Hledáme Ydol
Lenexa, 1 Mile
2005 Dlouhý víkend
Miluji tě k sežrání
2003 Svět podle Lelanda
2002 Rollerball
Údolí stínů
2001 Prci, prci, prcičky 2
Řekni, že to tak není
2000 Nejpevnější pouto
1999 Kdo s koho
Prci, prci, prcičky

TV seriály

2018 The Flash (TV seriál)
News Flash (S05E04)
The Death of Vibe (S05E03)
Blocked (S05E02)
další epizody (4)
2016 The Grinder (TV seriál)
Genesis (E18)
2015 Motiv (TV seriál)
Pilotova chyba (S03E07)
2014 Wilfred (TV seriál)
Resistance (S04E09)
Consequences (S04E02)
2013 Wilfred (TV seriál)
Regrets (S03E13)
Heroism (S03E12)
Stagnation (S03E11)
další epizody (4)
2012 Franklin a Bash (TV seriál)
6:50 to SLC (S02E10)
Wilfred (TV seriál)
Tajemství (S02E13)
Zášť (S02E12)
Svědomí (S02E06)
další epizody (5)
2011 Wilfred (TV seriál)
Sebeuvědomění (S01E13)
Oběť (S01E12)
Svědomí (S01E06)
další epizody (4)
2010 Vychovávat Hope (TV seriál)
2008 Welcome to the Captain (TV seriál)
2006 Americký táta (TV seriál)
With Friends Like Steve's (S02E15)

Dokumentární

2002 We Were Soldiers: Getting It Right
1999 Spotlight on Location: American Pie (TV film)

TV pořady

2005 Noční Show Craiga Fergusona (TV pořad)
2004 On-Air with Ryan Seacrest (TV pořad)
2003 Napálené celebrity (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
2001 Comedy Central Canned Ham: Say It Isn't So (TV pořad)
1999 WWE SmackDown LIVE! (TV pořad)
1996 Show Rosie O'Donnellové (TV pořad)
1995 MADtv (TV pořad)
1993 Noční show Conana O'Briena (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)

Producentská filmografie

Fanoušci tvůrce

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace