foto

Eddie Kaye Thomas

  • nar. 31.10.1980 (36 let)
    New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Eddie Kaye Thomas se narodil 31. října 1980 v New Yorku. Tam také v sedmi letech začal svou kariéru na divadelních prknech. V roce 1997 hrál po boku Natalie Portman ve hře "The Diary of Anne Frank". Na televizních obrazovkávh debutoval v kanadském seriálu ARE YOU AFRAID OF THE DARK? (Bojíte se tmy?) a v roce 1996 následoval LAW & ORDER (Zákon a pořádek). V letech 2001-2002 hrál hlavní roli v sitcomu OFF CENTRE (Kámoši), který však přežil pouhé dvě sezóny. Od roku 2006 hraje v dalším sitcomu s názvem TILL DEATH, který se stále vysílá.

V celovečerních filmech jsme ho mohli spatřit jak v nezávislém snímku THE RAGE: CARRIE 2 (Carrie 2: Zuřivost,1999), tak v kontroverzním filmu Jamese Tobacka BLACK AND WHITE (Černá a bílá, 1999) s Robertem Downey Jr. a Jaredem Leto. V roce 2001 následovala komedie FREDDY GOT FINGERED (Freddyho úlet). Za zmínku také stojí 'huličská' komedie HAROLD & KUMAR GO TO WHITE CASTLE (u nás dobře známá pod názvem Zahulíme, uvidíme, 2004) a nedávno natočené pokračovaní HAROLD & KUMAR ESCAPE FROM GUANTANAMO BAY (Zahulíme, uvidíme 2, 2008).

Eddieho si diváci hlavně spojují s postavou Paula Finche ze slavné teenagerské trilogie AMERICAN PIE (Prci, Prci, prcičky, 1999-2003). E. K. Thomas vystudoval New York's Professional Children's High School už jako broadwayský veterán. Divadlu se snaží být věrný i nadále. Je také vášnivým a talentovaným fotbalistou. Byl mu dokonce nabídnut profesionální kontrakt, který však odmítl podepsat, neboť dal přednost herecké kariéře.

Luckafilm

Herecká filmografie

Filmy

2016 The List
2012 Petunia
Prci, prci, prcičky: Školní sraz
Seal Team 6: Dopadení Usámy bin Ládina (TV film)
2011 Zahulíme, uvidíme 3
2010 Venus & Vegas
2008 Good Behavior (TV film)
Rande na jednu noc
Zahulíme, uvidíme 2
2007 Nature of the Beast (TV film)
On the Road with Judas
Spellbound (TV film)
2006 Nejlepší úlovek
Rande naslepo
Wasted
50 tablet
2005 Neo Ned
100% blond
2004 Zahulíme, uvidíme
2003 Nejlepší je to na sněhu
Prci, prci, prcičky 3: Svatba
2002 Kletba
Sweet Friggin' Daisies
Ukradené léto
2001 Freddyho úlet
Prci, prci, prcičky 2
2000 Akta X: Rekviem (video kompilace)
Drop Back Ten
More Dogs Than Bones
1999 Carrie 2
Černá a bílá
Prci, prci, prcičky
1997 Pan Žárlivý
1996 Illtown

TV seriály

2017 Tým Škorpion (TV seriál)
Go with the Flo(rence) (S04E07)
Queen Scary (S04E06)
Sci Hard (S04E05)
další epizody (21)
2016 Tým Škorpion (TV seriál)
Wreck the Halls (S03E11)
This Is the Pits (S03E10)
Mother Load (S03E09)
další epizody (23)
2015 Tým Škorpion (TV seriál)
Dam Breakthrough (S02E12)
The Old College Try (S02E11)
Arrivals and Departures (S02E10)
další epizody (22)
2014 Tým Škorpion (TV seriál)
Dominoes (S01E12)
Revenge (S01E11)
Talismans (S01E10)
další epizody (12)
2011 Issues (TV seriál)
2010 Jak dobýt Ameriku (TV seriál)
2006 V dobrém i zlém (TV seriál)
2005 Americký táta (TV seriál)
2004 Wonderfalls (TV seriál)
Muffin Buffalo (E06)
2001 Off Centre (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Toto nemůže být pravda (S08E14)
2000 Brutally Normal (TV seriál)
Akta X (TV seriál)
Rekviem (S07E22)
1990 Bojíte se tmy? (TV seriál)

Dokumentární

2006 The 50 Greatest Comedy Films (TV film)
1999 Spotlight on Location: American Pie (TV film)

TV pořady

1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace