foto

Jennifer Coolidge

  • nar. 28.8.1961 (56 let)
    Boston, Massachusetts, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Umělkyně Jennifer Coolidge známá pro své výrazné a jedinečné postavy, které ztvárňuje, má v Hollywoodu reputaci jedné z nejvšestrannějších a nejslavnějších hereček. Coolidge můžete pravidelně vídat na NBC v komediálním seriálu JOEY po boku Matta LeBlanca a Drey De Matteo. Jenn hraje Bobbie, hledačku talentů.

Coolidge lidé nejčastěji spojují s animovaným filmem "Robots" od Twentieth Century Fox, kde propůjčila svůj hlas "tetě Fanny," kde spolupracovala například s Robinem Williamsem, Ewanem McGregorem nebo Halle Berry. Byla také k vidění ve velmi uzávaném filmu "Lemony Snicket's A Series Of Unfortunate Events."

V roce 2003 si zahrála ve dvou největších letních komediích. V "Pravé Blondýně II - červená, bílá a blonďatá", kde si po boku Reese Witherspoon zopakovala roli manikérky Paullette, nejbližší přítelkyně Elle. Také se znovu objevila v roli "Stiflerovy matky" v třetím pokračování úspěšné komedie "Prci, prci, prcičky".

Jennifer je pravděpodobně nejlépe známá pro své nezapomenutelné roli v "Best In Show" Christophera Guesta, kde se objevila v roli ženy milující svého 95letého manžela. Tato role ji pronásledovala až do roku 2003, kdy natočila film "A Mighty Wind", znovu od Christophera Guesta, kde hraje novinářku, která nemá o ničem co se děje ani tušení. V tomto snímku opět uplatnila svůj komediální talent. V roce 2002 odstartovala v Brodwayské produkci komedii "The Women" a byla nominována na cenu Drama Desk Award za nejlepší herečku v hlavní roli. Nominováni byli taky Kirsten Johnson, ,Rue McClanahan, Cynthia Nixon a Mary Louise Wilson.

Jenn si taky zahrála vedlejší role v "Sex ve městě," "Přátelé," "Fraiser" a "Senfield" jako zmatená přítelkyně/masérka, která si odmítá připustit svůj talent. Taky jste ji mohli slyšet v animovaném filmu "King Of The Hill." Coolidge získala titul bakaláře v umělecké škole Emmerson College a brzy nato odstartovala svou kariéru v divadel Groundlings v Los Angeles.

Milos "Sasa2002" Backovsky (<a href=http://joey.tvpratele.info/mattbio.php>joey.tvpratele.info</a>)

Herecká filmografie

Filmy

2018 B.O.O.: Bureau of Otherworldly Operations
2017 Emoji ve filmu
2016 Mascots
2015 Alvin a Chipmunkové: Čiperná jízda
Hell & Back
2014 Alexandr a jeho opravdu hodně špatný a příšerně blbý den
2013 V zemi Jane Austenové
2012 Prci, prci, prcičky: Školní sraz
2011 Everything Is Going to Be Just Fine
Mangus!
2010 Kráska mezi muži (TV film)
The Jack of Spades
2009 Divnej týpek
ExTerminators
Špatnej polda
2008 Dr. Dolittle 4
Igor
Puberťáci milují sex
V rytmu soulu
Živoucí důkaz (TV film)
2007 Velkej biják
2006 Děsnej doják
Hledáme Ydol
Klik - život na dálkové ovládání
Nominace na Oscara
2005 Aunt Fanny's Tour of Booty
Roboti
2004 Lemony Snicket: Řada nešťastných příhod
Moderní Popelka
2003 As Virgins Fall
Carolina
Pravá blondýnka 2
Prci, prci, prcičky 3: Svatba
Testosterone
Vichřice
2002 Burbs, The (TV film)
Stage On Screen: The Women (TV film)
Ženy proti mužům (TV film)
2001 Pravá blondýnka
Prci, prci, prcičky 2
Tak nevyhrožuj
Zoolander
Zpátky na zem
2000 Klub zlomených srdcí
Nejlepší show
1999 Austin Powers: Špion, který mě vojel
Prci, prci, prcičky
1998 Brownovo Requiem
Muži v bílém (TV film)
Noc v Roxbury
Slappy a Smraďoši
1997 Ještě blbější
Plump Fiction
1995 Bucket of Blood (TV film)
Not of This Earth

TV seriály

2012 Městečko Záhad (TV seriál)
2 $ocky (TV seriál)
A Marto Stewartová, dobře se bavte 2 (S01E24)
A Marto Stewartová, dobře se bavte 1 (S01E23)
A velký průlom s máslovým krémem (S01E22)
další epizody (10)
2010 Hero Factory (TV seriál)
2009 Bollywood Hero (TV seriál)
Glee (TV seriál)
Párty na klíč (TV seriál)
2008 Kath & Kim (TV seriál)
2007 Family of the Year (TV seriál)
2006 Joey (TV seriál)
Joey a svatba (S02E22)
Joey drží palce (S02E21)
Joey a herecké studio (S02E20)
další epizody (9)
2005 Closer (TV seriál)
Joey (TV seriál)
Joey a vánoční večírek (S02E13)
Joey a výlet do Tijuany (S02E12)
Joey a kamarád ze školy (S02E11)
další epizody (25)
2004 Joey (TV seriál)
Joey a nečekaný zvrat (S01E12)
Joey a výlet (S01E11)
Joey a velký konkurz (S01E10)
další epizody (12)
Zoufalé manželky (TV seriál)
2003 Plastická chirurgie s. r. o. (TV seriál)
Přátelé (TV seriál)
Jak chtěl být Ross opálený (S10E03)
2001 Sketch Pad (TV seriál)
Svět podle Jima (TV seriál)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
1994 She TV (TV seriál)

Dokumentární

2010 Guión busca estrella (TV film)
2001 Inside 'Legally Blonde'

TV pořady

2006 Comic Relief 2006 (TV pořad)
2001 The Andy Dick Show (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1996 Saturday Night Special (TV pořad)
1992 Gomorron (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace