foto

Asia Argento

  • nar. 20.9.1975 (43 let)
    Řím, Itálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Asia Argento (1975, Řím) je dcerou známého režiséra hororů Daria Argenta a herečky Darie Nicolodiové. Díky rodinnému zázemí účinkovala ve filmech už jako dítě a objevila se pak v téměř 60 filmech různých žánrů (několikrát ji obsadil její otec). Za svou první dospělou roli v komedii Perdiamoci di vista! (Ztraťme se z dohledu!, 1994) dostala Donatellova Davida, stejně jako za svůj výkon v dramatu Compagna di viaggio (Společnice na cestu, 1996). Postavila se i na druhou stranu kamery. Kromě několika krátkých filmů režírovala dok. o režiséru A. Ferrarovi, nazvaný Abel/Asia (1998), příběh herečky Scarlet Diva (Diva v červeném, 2000) a drama narkomanské matky, zneužívající své dítě, Srdce je zrádná děvka (The Heart Is Deceitful Above All Things, 2004), v nichž také vytvořila hlavní úlohy. Napsala řadu povídek a knížku I Love You, Kirk (Miluju tě, Kirku, 1999).

MFF Karlovy Vary

Herecká filmografie

Filmy

2019 Regular Boy
2018 Sticky Fingers: The Movie!
2017 The Executrix
2014 Shongram
2013 Naléhavé rytmy
Rodolfo Valentino - La leggenda (TV film)
The Voice Thief
2012 Do Not Disturb
Dracula Daria Argenta
Firmeza
2011 Baciato dalla fortuna
Cavalli
Gli sfiorati
Isole
2009 Diamant 13
2008 O válce
2007 Armáda démonů: Matka slz
Go Go Tales
Une vieille maitresse
Vstupní brána
2006 Friendly Fire
Live Freaky Die Freaky
Marie Antoinetta
Transylvania
2005 Cindy, the Doll Is Mine
Poslední dny
Země mrtvých
2004 Klec
Milady (TV film)
Srdce je zrádná děvka
2002 Ginostra - mafie nespí, mlčí
xXx
Červená siréna
2001 Assenzio, L'
Les morsures de l'aube
2000 Bídníci (TV film)
Loredasia
Osamělá kočka
1998 B. Monkey
Fantom opery
Lovci mozků
Prázdniny s Violou
1996 Compagna di viaggio
Il cielo è sempre più blu
La Sindrome di Stendhal
1994 DeGenerazione
Královna Margot
Perdiamoci di vista!
1993 Condannato a nozze
Trauma
1992 Le Amiche del cuore
1989 Palombella Rossa
Svatyně
1988 Zoo
1986 Démoni 2

TV seriály

2014 Korsický klan (TV seriál)
Epizoda 8 (S05E08)
Epizoda 7 (S05E07)
Epizoda 5 (S05E05)
další epizody (6)
2011 Sangue caldo (TV seriál)
1987 Turno di notte (TV seriál)
1985 Sogni e bisogni (TV seriál)

Dokumentární

2005 Making of Gus Van Sant's 'Last Days', The
Oživování mrtvých
Znovu nemrtvý: natačení Země mrtvých
2003 XXX: A Filmmakers Diary
2001 Les morsures de l'aube: Making of
2000 Dario Argento: An Eye for Horror (TV film)
1999 Dario Argento: Il mio cinema
1998 Abel/Asia

TV pořady

2006 Jour de fête (TV pořad)
2004 Le grand journal de Canal+ (TV pořad)
2003 20h10 pétantes (TV pořad)
2002 Player$ (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Tout le monde en parle (TV pořad)
1997 Metropolis (TV pořad)
Tracks (TV pořad)
1996 Festivalové vteřiny (TV pořad)

Hudební videoklipy

2003 Placebo - This Picture (hudební videoklip)
1999 Tua lingua sul mio cuore, La (hudební videoklip)

Režijní filmografie

Filmy

2014 Nepochopená
2012 Firmeza
2009 42 One Dream Rush
2004 Srdce je zrádná děvka
2001 Assenzio, L'
2000 Loredasia
Osamělá kočka
Scomparsa, La
1994 DeGenerazione

Dokumentární

1998 Abel/Asia

Hudební videoklipy

2015 The Pop Group - Mad Truth (hudební videoklip)
2004 Lest We Forget: The Video Collection (hudební videoklip)
1999 Tua lingua sul mio cuore, La (hudební videoklip)

Scenáristická filmografie

Fanoušci tvůrce

<< 1-20 >>
všichni fanoušci
(85)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace