foto

Glenn Shadix

  • nar. 15.4.1952
    Bessemer, Alabama, USA
  • zem. 7.10.2010 (58 let)
    Birmingham, Alabama, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

William Glenn Shadix Scott se narodil ve městě Bessemer v Alabamě 15. dubna 1952. Jméno Scott mu přibylo, když se jeho matka pár let po jeho narození znovu vdala. Dva roky navštěvoval Birmingham-Southern College, kde studoval s absurdním dramatikem, režisérem Arnoldem Powellem.

Žil v New Yorku, koncem 70. let se přestěhoval do Hollywoodu. Jeho prvním filmem je THE POSTMAN ALWAYS RINGS TWICE (1981) s Jackem Nicholsonem v hlavní roli. Průlomovou rolí je ovšem postava Otho Fenlocke ve filmu BEETLEJUICE (1988) od Tima Burtona. Ten ho obsadil i do dalších svých filmů, THE NIGHTMARE BEFORE CHRISTMAS (1993) a PLANET OF THE APES (2001). V roce 1993 hrál i v kultovním filmu DEMOLITION MAN.

Hrál i v televizi, pracoval pro HBO nebo NBC, a v divadle. Netajil se svojí homosexualitou a prozradil, že prošel elektrokonvulzivní odporovou terapií v neúspěšném pokusu stát se heterosexuálem. V roce 2007 se po třiceti letech vrátil do rodného Bessemeru, kde koupil dům z viktoriánské éry. O rok později byl dům při požáru zcela zničen. Shadix poté řekl novinářům, že "ztratil svůj sen". Zemřel 7. září 2010 na poranění hlavy, když upadl ve svém bytě v Birminghamu v Alabamě.

Jan "Nekroskop" Radil

Herecká filmografie

Filmy

2011 The Little Engine That Could
2009 Tom Cool
2007 Final Curtain, The
2005 Trailer for a Remake of Gore Vidal's Caligula
2004 To Kill a Mockumentary
2003 Rose's
Sol Goode
Tracey Ullman in the Trailer Tales (TV film)
2002 Day the Dolls Struck Back, The
2001 Na plný pecky
Planeta opic
Shut Yer Dirty Little Mouth
2000 More Dogs Than Bones
Red Dirt
1999 Bouřka
1998 Bláznivý boss
1997 Men
Sammy the Screenplay
Tři muži v Las Vegas
1996 Dunston: Sám v hotelu
Jako vejce vejci
The Empty Mirror
1994 Dark Side of Genius
Milostná aféra
Moje letní story
My Summer Story
1993 Demolition Man
Ukradené Vánoce
1992 Sleepwalkers
1991 Bingo
1990 Seznamte se s Applegatovými
1989 Nightlife (TV film)
Parent Trap: Hawaiian Honeymoon (TV film)
1988 Beetlejuice
Smrtící atrakce
Západ slunce
1987 Bezva podraz (TV film)
1981 Pošťák vždy zvoní dvakrát

TV seriály

2005 Carnivale (TV seriál)
Před New Canaanem (S02E11)
Lincolnova dálnice (S02E09)
Periferie Damašku (S02E08)
2004 Justice League Unlimited (TV seriál)
2003 Carnivale (TV seriál)
Řeka (S01E07)
Tipton (S01E03)
Teen Titans (TV seriál)
2001 Pohotovost (TV seriál)
Krev, cukr, sex a kouzla (S08E03)
2000 Jackie Chan Adventures (TV seriál)
The World of Stainboy (TV seriál)
1999 Sabrina - mladá čarodějnice (TV seriál)
Salem, the Boy (S03E17)
1995 Maska (TV seriál)
1994 Tattooed Teenage Alien Fighters From Beverly Hills (TV seriál)
Dinosaurové (TV seriál)
Scent of a Reptile (S04E08)
Driving Miss Ethyl (S04E04)
1991 Show Jerryho Seinfelda (TV seriál)
The Apartment (S02E05)
1990 Roseanne (TV seriál)
Chicken Hearts (S02E13)

Dokumentární

2004 Geeks
1992 Earth and the American Dream - vyp.
1990 In the Director's Chair: The Man Who Invented Edward Scissorhands (TV film)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace