foto

Johnny Whitworth

  • nar. 31.10.1975 (43 let)
    Charleston, South Carolina, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Johnny Whitworth (celým menom Jonathan Lance Whitworth) sa narodil 31. októbra 1975 v meste Charleston, v štáte Južná Karolína. Tam prežil detstvo so svojou matkou, potom sa presťahoval so svojím otcom do Dallasu, keďže jeho rodičia sú rozvedení.

Neskôr sa presťahoval do Los Angeles (tentokrát s matkou) a vo veku 18 rokov začal svoju hereckú kariéru v americkom seriáli SPRÁVNA PÄŤKA (ako P.K. Strickler). Filmový debut si pripísal v komédii ZBOHOM, LÁSKA (ako Max Cooper) v roku 1995.

Medzi ďalšie seriály, v ktorých si zahral patria krimi seriál z prostredia vojenskej generálnej prokuratúry – JAG (1995), PROVIDENCE (1999) a ďalšie krimi seriály ako C.S.I. KRIMINÁLKA MIAMI a POLICAJNÝ ODZNAK (z roku 2002), ODLOŽENÝ PRÍPAD (2003) alebo VRAŽEDNÉ ČÍSLA (2005).

Menšie roly si pripísal aj v známejších filmoch, akými sú dráma ČARODEJNÍK (v hlavných úlohách s Mattom Damonom a Danny DeVitom), športová dráma z prostredia surferov V ZAJATÍ VĹN (1998), životopisná dráma WARHOLKA (s Guyom Pearceom a Siennou Miller), western s Russellom Croweom a Christianom Baleom 3:10 VLAK DO YUMY, kde stvárnil postavu menom Darden alebo akčné sci-fi s Gerardom Butlerom GAMER (ako Travis Scotch).

V posledných rokoch došlo k nárastu Johnnyho popularity. Medzi posledné snímky, v ktorých sa zatiaľ objavil patria sci-fi VŠEMOCNÝ (s Bradleym Cooperom a Robertom De Nirom) a pokračovanie fantasy komixu – GHOST RIDER 2 (s Nicolasom Cageom) z roku 2011.

M "MikaelSVK" H

Herecká filmografie

Filmy

2018 Carte Blanche
2017 Finding Her
2015 Bad Hurt
2013 Zephyr Springs
2011 Ghost Rider 2
Valley of the Sun
Všemocný
2010 Locked In
2009 Gamer
Ny-Lon (TV film)
Things We Carry, The
2008 Patologie
Splyň se mnou
2007 3:10 Vlak do Yumy
2006 Warholka
2003 Vítr v srdci (TV film)
2002 A.K.A. Birdseye
Anarchist Cookbook, The
Polibte nevěstu
2001 Valentine
2000 Bullslingers
Hodina stínů
1999 Me and Will
Out in Fifty
1998 Poslední mejdan
V zajetí vln
Zločin a trest v New York City
1997 Vyvolávač deště
1996 Somebody Is Waiting
1995 Na plný pecky
Sbohem, lásko

TV seriály

2017 Colony (TV seriál)
Somewhere Out There (S02E02)
2016 Mrtvý bod (TV seriál)
Hořící růže (S01E15)
Krtek (S01E13)
Temné ostrovy (S01E11)
2015 Mrtvý bod (TV seriál)
Pohřešovaná (S01E03)
Výkřik do tmy (S01E02)
Bílá místa (S01E01)
2014 The 100 (TV seriál)
Blood Must Have Blood: Part 2 (S02E16)
Blood Must Have Blood: Part 1 (S02E15)
Bodyguard of Lies (S02E14)
další epizody (10)
2010 Kriminálka Miami (TV seriál)
Ukradené diamanty (S08E21)
2008 Kriminálka Miami (TV seriál)
Vzkříšení (S07E01)
2007 Kriminálka Miami (TV seriál)
Drž se svých zásad (S06E09)
Krém na opalování (S06E06)
Zmrzlý na kost (S06E05)
další epizody (7)
2006 Kriminálka Miami (TV seriál)
Poprvé, podruhé, potřetí (S05E09)
Smrt podle poslední módy (S05E04)
Motorky a zbraně (S05E02)
2005 Vražedná čísla (TV seriál)
Posedlost (S02E03)
Odložené případy (TV seriál)
Ztracená generace (S02E11)
2003 Manipulátor (TV seriál)
2002 Beze stopy (TV seriál)
Policejní odznak (TV seriál)
Cupid & Psycho (S01E08)
1999 Providence (TV seriál)
1997 Zbraň (TV seriál)
1995 JAG (TV seriál)
1994 Správná pětka (TV seriál)
1993 Policie New York (TV seriál)

Dokumentární

2012 The Path to Vengeance: Making 'Ghost Rider, Spirit of Vengeance'
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace