foto

Pierre Boileau

  • nar. 28.4.1906
    Paříž, Francie
  • zem. 16.1.1989 (82 let)
    Beaulieu-sur-Mer, Francie

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Vertigo (1958)

    - Film byl natočen podle románu „D'Entre les Morts“ (přeložit můžeme jako „Příchod mrtvých“), napsaném Pierrem Boileauem a Thomasem Narcejacem údajně speciálně pro režiséra poté, co se dozvěděli, že se pokouší získat práva k jejich předchozí knize „Celle qui n'était plus“ (tedy „Ta, která již nebyla více“), která byla zfilmována pod názvem Ďábelské ženy (1955). (džanik)

Spisovatelská filmografie

Filmy

2012 Drsná hra - kniha
Kouzelnický trik (TV film) - kniha
2011 Vie en miettes, La (TV film) - kniha
2010 Amants naufragés, Les (TV film) - kniha
2005 Černá karta (TV film) - kniha
1996 Les Victimes - kniha
Ďábelská lest - kniha
1995 Présence des ombres, La - kniha
1994 Meurtre en musique - kniha
1993 Dům plný tajemství (TV film) - kniha
V pasti lásky - kniha
Volčicy - kniha
1992 Eaux dormantes, Les - kniha
1991 Implantáty - kniha
1990 Geheimnis des gelben Geparden, Das (TV film) - kniha
Mort a dit peut-être, La (TV film) - kniha
Six crimes sans assassins (TV film) - kniha
1989 Ingénieur aimait trop les chiffres, L' (TV film) - kniha
Tote leben nicht allein (TV film) - kniha
1987 V kleštích (TV film) - kniha
1986 Dopisy neznámému milenci - kniha
Zpáteční cesta ke smrti (TV film) - kniha
1984 Gesichter des Schattens (TV film) - kniha
1982 45 kaiten no satsujin (TV film) - kniha
1981 Carte Vermeil (TV film) - kniha
Histoires de voyous: Opération Primevère (TV film) - kniha
Leiche auf Urlaub (TV film) - kniha
Les panthères (TV film) - kniha
1980 L'âge bête (TV film) - kniha
1978 Ztrácím tě, lásko (TV film) - kniha
1975 Au bois dormant (TV film) - kniha
Porte du large, La (TV film) - kniha
1974 Reflections of Murder (TV film) - kniha
1968 Maldonne - kniha
1962 Maléfices - kniha
1960 Faces in the Dark - kniha
Magiciennes, Les - kniha
Meurtre en 45 tours - kniha
Oči bez tváře - kniha
1959 Un témoin dans la ville - kniha
1958 Vertigo - kniha
1957 Les Louves - kniha
1955 Ďábelské ženy - kniha

TV seriály

1990 V comme vengeance (TV seriál) - kniha
1975 Jo Gaillard (TV seriál) - kniha
1973 Témoignages (TV seriál) - kniha
1967 Malican père et fils (TV seriál) - kniha
1965 Train bleu s'arrête 13 fois, Le (TV seriál) - kniha
1956 Armchair Theatre (TV seriál) - kniha

Scenáristická filmografie

Host

TV pořady

1971 Samedi soir (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky