foto

Torri Higginson

  • nar. 6.12.1969 (47 let)
    Burlington, Ontario, Kanada
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Narodila se v Ontariu. V osmnácti se přestěhovala do Anglie jako žák Patsy Rodenburga. Díky těmto zkušenostem se skvěle uvedla do světa herectví a o rok později se vrátila do Londýna studovat herectví na Guildhall College of Music and Drama.

V době, kdy žila v Los Angeles, si osvojila opuštěného voříška, kterého pojmenovala "Paloma Sedgewick Saddie Street" nebo krátce "Sedge". Ten byl motivem pro založení mezinárodní charitativní organizece "A Smile", která využívá pouta mezi člověkěm a zvířetem jako terapeutický nástroj pro pomoc pacientům k uzdravení z mnoha rozličných druhů tělesných, fyziologických a duševních poruch. Ona a Sedge navštěvovali pravidelně pacienty nejméně jedenkrát týdně. Také byla mnohokrát dobrovolníkem na "Food On Foot" víkendech, nekomerční organizaci poskytující chudým a bezdomovcům v Los Angeles jídlo, oblečení a další nezbytnou pomoc.

V seriálu Stargate: Atlantis hraje doktorku Elizabeth Weir, terá se poprvé dozvěděla o programu Stargate, když byl odvolán generál Hammond, jemuž bylo později svěřeno velení nad lodí Prométheus. Vybral si ji sám senátor Kinsey, protože si myslel, že jako diplomatka, která nemá ráda armádu, mu půjde na ruku. Ovšem doktorka ho nepříjemně překvapila, když dokázala sama na dálku velet obraně nad Antarktidou, kde byla tou dobou SG1 a kam se chtěl dostat Anubis, protože to je místo, kde měli Antikové kdysi základnu. Potom, co se Země dokázala ubránit, byla pověřena velením právě v Antarktidě. Když Daniel Jackson objevil město Atlantis, byla vybrána jako velící expedice.

Filip "Fredy176" Pecha

Herecká filmografie

Filmy

2016 L'histoire de l'amour
One Drop
2015 Nobility
2010 Stonehenge apokalypsa (TV film)
2009 Smile of April
2008 Hodiny beznaděje (TV film)
2004 Hvězdná brána: Atlantida - Vynoření (TV film)
Pokrevní msta
Preview to Atlantis (TV film)
2003 Autopsy Room Four
Crust
2001 To byla noc (TV film)
Turning Paige
2000 Rats
1999 Bouře století (TV film)
Rodina policajtů III (TV film)
The City (TV film)
1998 Akce Airborne
Dvojchyba
1997 Absolutní pravda (TV film)
Balls Up (TV film)
1996 Anglický pacient
1995 Jungleground
Memory Run
Trefa do černého
1994 TekWar (TV film)
TekWar II (TV film)
TekWar: TekJustice (TV film)
1993 Rodinné fotografie (TV film)
1992 Vita da cane
Windsorské paní (TV film)
1991 Photographer's Wife, The

TV seriály

2016 Dark Matter (TV seriál)
But First, We Save the Galaxy (S02E13)
Stuff to Steal, People to Kill (S02E08)
Kill Them All (S02E02)
Inhuman Condition (TV seriál)
2015 Dark Matter (TV seriál)
Epizoda 10 (S01E10)
Epizoda 2 (S01E02)
This Life (TV seriál)
2011 Myšlenky zločince: Chování podezřelých (TV seriál)
2008 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál) - herec, a.z.
Inkvizice (S05E13) - a.z.
Duše bez těla (S05E05) - a.z.
Všechny mé hříchy budou vzpomenuty (S04E11)
2007 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Smrtící spirála (S04E10)
Záchranné lano (S04E02)
Unášeni proudem (S04E01)
další epizody (8)
2006 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Hra (S03E15)
Rodneyho povznesení (S03E14)
Bezohledný hrdina (S03E13)
další epizody (20)
Hvězdná brána (TV seriál)
Projekt Pegasus (S10E03)
2005 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Věž (S02E15)
Pod tlakem (S02E14)
Kritické množství (S02E13)
další epizody (19)
2004 Hvězdná brána: Atlantida (TV seriál)
Bratrstvo (S01E15)
Dříve než usnu (S01E14)
Útočiště (S01E13)
další epizody (14)
Hvězdná brána (TV seriál)
Časy se mění, část druhá (S08E02)
Časy se mění, část první (S08E01)
2003 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
2002 Bliss (TV seriál)
1999 The City (TV seriál)

Dokumentární

2013 FANomenon
2005 Sci Fi Inside: Sci Fi Friday (TV film)
2004 From Stargate to Atlantis: Sci Fi Lowdown (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace