foto

Elizabeth Allen

  • nar. 25.1.1929
    Jersey City, New Jersey, USA
  • zem. 19.9.2006 (77 let)
    Fishkill, New York, USA

Zajímavosti o tvůrci (2)

  • Donovanův útes (1963)

    - Ameilia (Elizabeth Allen) žádá kapitána o jachtu Araner. Tak se ve skutečnosti jmenovala jachta režiséra Johna Forda a také se ve filmu objevila. (Mol)

  • Donovanův útes (1963)

    - Kvůli věkovému rozdílů nebylo Johnu Wayne (Donovan) příjemné hrát  romantické scény s Elizabeth Allen (Ameilia Dedham), a tak požádal režiséra Johna Forda, aby místo ní obsadil Maureen O'Hara. Ford mu odpověděl: "Chceš být ten, který jí řekne, že je pro tu roli skvělá, protože je stará?" Po tomto filmu Wayne omezil své romantické scény pouze na starší ženy. (Mol)

Herecká filmografie

Filmy

1995 Book of Dreams: Dream 7 - Ruben's Dream
1983 Shaft of Love (TV film)
1979 No Other Love (TV film)
1972 The Carey Treatment
1971 Hvězdná dívka
1969 Young Lawyers, The (TV film)
1964 Podzim Čejenů
1963 Diamond Head
Donovanův útes
1960 Z terasy

TV seriály

1980 Texas (TV seriál)
1979 Buck Rogers in the 25th Century (TV seriál)
1976 C.P.O. Sharkey (TV seriál)
1973 Barnaby Jones (TV seriál)
Faraday and Company (TV seriál)
Kojak (TV seriál)
1972 The ABC Afternoon Playbreak (TV seriál)
The Paul Lynde Show (TV seriál)
1971 Cannon (TV seriál)
1970 Paris 7000 (TV seriál)
1969 Bracken's World (TV seriál)
1967 Mannix (TV seriál)
The High Chaparral (TV seriál)
1965 The F.B.I. (TV seriál)
1964 Another World (TV seriál)
Reportér (TV seriál)
Slattery's People (TV seriál)
The Man from U.N.C.L.E. (TV seriál)
1963 Burke's Law (TV seriál)
Uprchlík (TV seriál)
Terror at High Point (S01E13)
1962 Combat! (TV seriál)
Stoney Burke (TV seriál)
Zadáno pro Alfreda Hitchcocka (TV seriál)
1961 Alcoa Premiere (TV seriál)
Ben Casey (TV seriál)
Dr. Kildare (TV seriál)
1960 Checkmate (TV seriál)
Insight (TV seriál)
Route 66 (TV seriál)
The Witness (TV seriál)
Thriller (TV seriál)
The Twilight Zone (TV seriál)
The After Hours (S01E34)
1959 Kraft Mystery Theater (TV seriál)
1958 77 Sunset Strip (TV seriál)
Naked City (TV seriál)
1957 Bachelor Father (TV seriál)
Tales of Wells Fargo (TV seriál)
1952 The Jackie Gleason Show (TV seriál)
U nás ve Springfieldu (TV seriál)

Host

TV pořady

1973 Match Game 73 (TV pořad)
1969 It's Your Bet (TV pořad)
1965 The Hollywood Squares (TV pořad)
1963 Art Linkletter Show, The (TV pořad)
1962 The Merv Griffin Show (TV pořad)
1957 Tonight Starring Jack Paar (TV pořad)
1948 Toast of the Town (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky