foto

Na-young Lee

  • nar. 22.2.1979 (40 let)
    Soul, Jižní Korea
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jihokorejská herečka a modelka Na-yeong Lee přišla na svět 22. února 1979 v Soulu jako nejmladší ze čtyř dětí. Vystudovala obor podnikání na univerzitě Shingu ve městě Seongnam. Při studiích si nejdříve přivydělávala jako modelka v časopisech a postupně začala účinkovat v televizních reklamách. V roce 1998 se díky poprvé objevila v televizním dramatu a rok poté také v celovečerním filmu (EIJI).

Do výraznějšího povědomí diváků se ale zapsala až v roce 2003 jako úřednice Yeong-ju v romantické komedii PLEASE TEACH ME ENGLISH. Za roli ve snímku SOMEONE SPECIAL (2004), ve kterém ztvárnila dívku, která 10 let tajně milovala jednoho muže a přitom k němu nikdy nepromluvila, obdržela Na-yeong Lee cenu za nejlepší herečku na festivalu Blue Dragon Film Awards.  Dále se objevila například v romantickém dramatu MAUNDY THURSDAY (2006), který popisuje vztah mezi odsouzencem na smrt a v mládí znásilněnou ženou, která se několikrát pokusila o sebevraždu, a ve snímku Ki-duk Kima SEN (2008), během jehož natáčení málem přišla nešťastnou náhodou o život. Zatím naposledy se divákům představila v thrilleru HOWLING (2012).

Jak již bylo uvedeno, Na-yeong Lee rovněž účinkovala v mnoha televizních reklamách, například pro společnosti Canon nebo Nintendo . Díky tomu byla v roce 2006 oceněna jako nejlepší reklamní herečka na 6. ročníku cen Korejské reklamní asociace.

Mezi její koníčky patří plavání a hra na piáno. V současné době je vděčným objektem zájmu bulvárních novinářů, a to díky jejímu vztahu s hercem Bin Wonem.

Zbyněk "Bernhardiner" V.

Herecká filmografie

Filmy

2018 Byutipuldeijeu
2012 Hawooling
2009 Abbaga yeojadeul jongahae
2008 Sen
2006 Urideului haenbokhan sigan
2004 Aneun yeoja
Da cheng xiao shi
2003 Yeongeo wanjeonjeongbok
2002 Huayu
2001 Cheonsamong
1999 Eiji

TV seriály

2019 Romaenseuneun Byulchaekboorok (TV seriál)
2010 Domangja peullaen B (TV seriál)
2004 Aillaendeu (TV seriál)
1999 Kaiseuteu (TV seriál)
Kwin (TV seriál)
Leobeuseutori (TV seriál)
Mabeopui seong (TV seriál)
Uriga jeongmal saranghaesseulkka (TV seriál)

TV pořady

1998 뮤직뱅크 (TV pořad) - mod.
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace