foto

Jindřich Žampa

  • nar. 3.5.1999 (19 let)
    Praha, Česko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jindřich Žampa se narodil 3. května 1999 v Praze. S dabingem začal ve svých osmi letech. V dabingu ztvárnil několik filmových a seriálových rolí a reklamních spotů. Byl nominován na cenách Františka Filipovského za mimořádný dětský herecký výkon v dabingu v letech 2012, v roce 2013 získal dvě nominace a v roce 2014.

Svojí první velkou roli si zahrál v absolventském FAMU filmu Amanitas, který získal cenu na FAMUFESTu za nejlepší hraný film a diváckou cenu a v roce 2016 byl nominován na cenách Českého lva na cenu Magnesia za nejlepší studentský film. Dále si zahrál ve třech studentských filmech putujících po filmových festivalech v USA a v Policii Modrava.

Vystudoval jeden rok na Mezinárodní Konzervatoři v Praze a v roce 2015 přestoupil na Státní konzervatoř na hudebně dramatický obor - herectví. V roce 2015 moderoval v pořadu Teleskop pro Českou Televizi a v roce 2016 se stal moderátorem na internetové televizi Stream.cz. Rok 2017 Jindrovi přinesl mnoho hereckých příležitostí. Zahrál si v novém českém seriálu Modrý kód a v pokračování seriálu Doktorka Kellerová, kde hrál postavu Lukáše. Dostal také roli bratra hlavního hrdiny ve filmu Na krátko, kterého šikanuje.O této roli Jindra říká, že to bylo nejlepší a nejprofesionálnější natáčení, co zažil.

Dále získal roli syna Richarda Genzera v seriálu Ohnivé kuře a roli v celovečerním filmu Zoufalé ženy v režii Filipa Renče, kde hraje Martina, syna Kláry Issové. Zahrál si také hlavní roli v původně studentském filmu Revival - Klip života, který se nakonec dostal do kin a zahrál si po boku hvězdných herců jako je například Jiří Lábus. V druhé polovině roku 2018 ztvárnil hlavní roli v celovečerním snímku Zemřít šťastný. Zajímavostí je, že postavy z filmů Amanitas a Zemřít šťastný, které Jindra ztvárnil, se jmenují stejně. V obou filmech se jmenuje Vojta.

Petr "tsatsiki" mareček

Herecká filmografie

Filmy

2019 Smečka
2018 Na krátko
Revival - Klip života
Zemřít šťastný
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci
2016 Chill (studentský film)
2015 Amanitas (studentský film)
2011 Micimutr
Čertova nevěsta

TV seriály

2018 Ohnivý kuře (TV seriál)
Nakonec to nejlepší (S05E50)
Děti na útěku (S05E46)
Nevydařený kšeft (S05E45)
další epizody (18)
2017 Modrý kód (TV seriál)
Všechno jinak (S02E11)
Doktorka Kellerová (TV seriál)
Kamarádky (S02E03)
Ohnivý kuře (TV seriál)
Ukradený hotel (S04E33)
Z deníků neúspěšných (S04E32)
Broněk v hodinkách! (S04E29)
další epizody (5)
2015 Policie Modrava (TV seriál)
Vražedné esemesky (S01E12)
2009 Přešlapy (TV seriál)
2005 Ulice (TV seriál)

TV pořady

2017 VIP U (TV pořad)
2016 NETuse (TV pořad) - mod.
Shots! (TV pořad) - mod.
Teleskop (TV pořad) - mod.
2013 Wifina (TV pořad) - mod.
Živě z PALLADIA (TV pořad)
2010 TOP STAR (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace