foto

Ernst Theodor Wilhelm Hoffmann

  • nar. 24.1.1776
    Königsberg, Východní Prusko, Něměcko, Rusko
  • zem. 25.6.1822 (46 let)
    Berlín, Berlin, Německo
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Tento tvůrce ještě nemá přidanou biografii.

Spisovatelská filmografie

Filmy

2018 The Nutcracker and the Four Realms - povídka
The Sandman - kniha
2012 Der Sandmann (TV film) - kniha
2011 Písečný muž - kniha
1995 Sandmann - Duch z pohádky (TV film) - kniha
1993 Písečný muž - kniha
1990 Zachýsek, zvaný Rumělka (TV film) - kniha
1983 Sandmann, Der (TV film) - kniha
1982 Klein Zaches, genannt Zinnober (TV film) - povídka
1980 Albertine oder Das schlimme Ding, sich in eine Braut zu verlieben (TV film) - kniha
1978 Les contes d'Hoffmann (TV film) - kniha
1976 Das Fräulein von Scuderi (TV film) - kniha
Elixiere des Teufels, Die - kniha
1973 Ščelkunčik - kniha
1972 Elixíry ďábla - kniha
Seltsamen Abenteuer des geheimen Kanzleisekretärs Tusmann, Die (TV film) - kniha
1969 Cardillac - kniha
1967 Dziadek do orzechów - kniha
1965 Das Kabinett des Professor Enslen (TV film) - kniha
1955 Slečna ze Scuderi - kniha
1951 Hoffmannovy povídky - kniha
1923 Der verlorene Schuh - kniha
Hoffmanns Erzählungen - kniha

TV seriály

1978 Spannende Geschichten (TV seriál) - povídka
1968 Hora once (TV seriál) - kniha
1958 Unser Sandmännchen (TV seriál) - kniha
1957 The Seven Lively Arts (TV seriál) - kniha
1956 Playhouse 90 (TV seriál) - kniha
1949 Your Show Time (TV seriál) - kniha

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace