foto

Jason Gedrick

  • nar. 7.2.1965 (53 let)
    Chicago, Illinois, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jason Michael Gedroic, jak zní jeho rodné jméno, se narodil 7.2.1965 v Chicagu. Pochází ze 3 dětí, má bratra Joela a sestru Dawne. Jeho rodiče se rozvedli, když byl ještě malý. Bratra se sestrou vychovával otec, on zůstal s matkou. Je absolventem Technical Gordon High school v Chicagu, kterou dokončil v roce 1982. Poté na přání rodičů studoval na Drake University v Des Moines v Iowe. Studium mu nešlo (trpí dyslexií - vývojovou poruchou čtení) a po roce ho zanechal a přestěhoval se do Hollywoodu. Od malička byl nadaný na sport a na škole hrál basketbal.

Hereckou kariéru začal téměř okamžitě po přestěhování do Hollywoodu, jeho první rolí, byla menší úloha ve filmu ZLÍ HOŠI (1983). První hlavní roli měl ve filmu NEBESKÉ DÍTĚ ( Heavenly Kid ), kde hrál dospívajícího kluka, kterému pomáhá jeho zesnulý otec jako duch. Mezi další známější filmy patří ŽELEZNÝ OREL, NAROZEN 4. ČERVENCE a OHEŇ , kde hrál Jason menší role.

Postupem času se vytratil z kin a začal hrát v TV seriálech a filmech. Jeho prvním seriálem byli úspěšní PRVÁCI (1993), o prvním roce na vysoké škole. V seriálu hrál hlavní roli studenta Davida, který vypráví o příhodách studentů ve škole i na koleji. Mezi jeho nejznámější seriály patří VRAŽDA PRVNÍHO STUPNĚ (1995). Potom následovalo období neúspěšných seriálů jako JILMOVÁ ULICE nebo FALCONE. Až v roce 2002 se objevil v docela úspěšném mysteriózním seriálu VZKVÉTAJÍCÍ MĚSTO, který ale v dalších sériích upadal až byl nakonec zrušen. Mezi jeho poslední známější filmy patří KRÁLOVÉ JIŽNÍ PLÁŽE a MAFIÁNKA.

Byl ženatý s Danou Lavas ( 1989 - 1997 ) s níž má 3 syny - Jiana, Garretta a Tyho.

Pavel "Sifaka" Čermák

Herecká filmografie

Filmy

2016 Last Best Place, The
The Turn
2013 Skating to New York
2012 Květy války
The Wishing Tree (TV film)
2010 Sinatra Club
2009 Duha v srdci
Písečná smrt (TV film)
2008 Mafiánka (TV film)
Přepadení z hlubin (TV film)
The Christmas Choir (TV film)
2007 Gangsteři z Miami (TV film)
2006 Jesus, Mary and Joey
Toulavý anděl (TV film)
2005 Norco: Pod palbou (TV film)
2003 Partners, The (TV film)
Prokletí (TV film)
Schůzka s temnotou: Dopadení Andrewa Lustera (TV film)
2001 Letní vzplanutí
Pekelná kuchyně
1997 Prázdná postýlka
Třetí dvojče (TV film)
1996 Jilmová ulice (TV film)
Síla 98
1995 Šance na lásku (TV film)
1994 Síla
1992 Na rozhraní
1991 Oheň
1990 Still Life
1989 Narozen 4. července
Střechy
1988 Železný orel 2
1987 Stacking
Zaslíbená země
1986 Železný orel
1985 Nebeské dítě
Zoo Gang, The
1984 Massive Retaliation
1983 Riskantní podnik
Zlí hoši

TV seriály

2017 Closer: Nové případy (TV seriál)
Něco za něco (S05E16)
2016 Shooter (TV seriál)
Musa Qala (S01E03)
Closer: Nové případy (TV seriál)
Ohlédnutí 5/5 (S04E23)
Ohlédnutí 4/5 (S04E22)
Ohlédnutí 3/5 (S04E21)
další epizody (5)
2015 Bosch (TV seriál)
Chapter Nine: The Magic Castle (S01E09)
Chapter Eight: High Low (S01E08)
Chapter Seven: Lost Boys (S01E07)
další epizody (8)
Strážce pořádku (TV seriál)
The Promise (S06E13)
2014 Vražedná práva (TV seriál)
Smile, or Go to Jail (S01E03)
2012 Georgia (TV seriál)
Grimm (TV seriál)
To Protect and Serve Man (S02E11)
Dexter (TV seriál)
Zodpovědní dospělí (S07E10)
Hlava nehlava (S07E09)
Argentina (S07E08)
další epizody (10)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Dreams Deferred (S14E09)
2011 Luck (TV seriál)
Two Prized Colts Go Head-to-Head (E09)
Ace Counters Smythe's Move with His Own (E08)
Ace and Claire Tour a Horse Farm (E07)
další epizody (9)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Vánoční mise (S02E08)
Odložené případy (TV seriál)
Program ochrany svědků (S06E15)
2008 Zoufalé manželky (TV seriál)
Ahoj, holčičko (S04E13)
Vidět a nevidět (S04E12)
2007 Zoufalé manželky (TV seriál)
Zpátky do lesů (S03E21)
Klepy (S03E20)
Bože, to je lahůdka (S03E19)
další epizody (4)
2006 Windfall (TV seriál)
Lovci duchů (TV seriál)
The Usual Suspects (S02E07)
2003 Vzkvétající město (TV seriál)
The Big Picture (S02E06)
The Hole-in-the-Wall Gang (S02E05)
Haystack (S02E04)
další epizody (14)
2002 Vzkvétající město (TV seriál)
Coyote (S01E10)
The David McNorris Show (S01E09)
Crash (S01E08)
další epizody (10)
2001 The Beast (TV seriál)
2000 Falcone (TV seriál)
1999 Ally McBealová (TV seriál)
Ve víru vášní (S03E04)
Myčka (S03E01)
1998 The Last Don II (TV seriál)
1997 Murder One: Diary of a Serial Killer (TV seriál)
Poslední don (TV seriál)
1996 Jilmová ulice (TV seriál)
1995 Murder One (TV seriál)
1994 Sweet Justice (TV seriál)
1993 Prváci (TV seriál)

Dokumentární

1999 Hollywood: Wild in the Streets

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace