foto

Cathy Moriarty

  • nar. 29.11.1960 (57 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Cathy Moriarty narozená 29. listopadu 1960 je americká herečka, nyní vystupující pod jménem Cathy Moriarty-Gentile. Cathy se narodila v Bronxu (New York) v katolické rodině. Její matka Catherine byla hospodyně a otec John skladník.

Svojí první roli ztvárnila jako Vicky LaMotty coby manželka po boku Roberta de Nira ve filmu Martina Scorseseho - ZUŘIVÝ BÝK, která jí vynesla zaslouženou popularitu a byla za ni nominována na Oscara.

28. srpna 1999 se provdala za Josepha Gentila s kterým má 3 děti. Dvojčata Catherine Patricii a Josepha Johna, třetí dítě je dcera Annabella Rose, která se narodila rok poté v listopadu 2001. Nyní žije se svou rodinou v New Yorku.

Milan "exitak" Dufek

Herecká filmografie

Filmy

2018 I Do, I Do
2017 Patti Cake$: Cesta za slávou
2014 Rob the Mob
Sebastien
2013 Dvojník
Goat
2011 1320
2010 Exmanželka za odměnu
Poslední gigolo
2002 Přeber si to znovu
2001 Lady a Tramp II: Scampova dobrodružství
2000 Little Pieces
Next Stop, Eternity
Prince of Central Park
Vražedný tým
1999 But I'm a Cheerleader
Gloria
Léto v Alabamě
New Waterford Girl
P.U.N.K.S.
1998 Casper a Wendy (TV film)
Traces of Insanity (TV film)
Tunel do Číny
Vítejte v Hollywoodu
1997 Brother's Kiss, A
Láska na druhý dotek
Snít mezi rybami
Women Without Implants
Země policajtů
1996 Foxfire
1995 Casper
Kapitán Zoom (TV film)
Opposite Corners
Zapomeň na Paříž
1994 Další půlnoční běh (TV film)
Pontiakem k měsíci
1993 Matiné
Mladej a já
Sledování
1992 Králové mamba
Proměna Betty Lou
1991 Bublifuk
1990 Burndown
Policajt ze školky
1987 Pohled do bělma
1981 Sousedé
1980 Zuřící býk

TV seriály

2018 American Crime Story (TV seriál)
Pátrání (S02E02)
Muž, který žil módou (S02E01)
2017 K smrti trapný (TV seriál)
Pilot (S01E01)
2014 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Amaro se hájí (S15E11)
2013 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Poisoned Motive (S14E22)
2010 Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Kmotr vás nyní přijme (S09E13)
Stará parta (S09E08)
2005 Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
Pod vlivem (S06E19)
2001 Právo a pořádek (TV seriál)
For Love or Money (S12E03)
1998 Stories from My Childhood (TV seriál)
1995 Bless This House (TV seriál)

Dokumentární

2005 Raging Bull: Outside the Ring
1998 Donald Cammell: The Ultimate Performance
John Belushi: The E! True Hollywood Story (TV film)

TV pořady

2013 Ok! TV (TV pořad)
2002 Comedy Central Canned Ham: Analyze That (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace