foto

Patricia Heaton

  • nar. 4.3.1958 (60 let)
    Bay Village, Ohio, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

157 cm vysoká herečka Patricia Helen Heaton slyšící také na přezdívku „Patty“ se narodila 4.3.1958 ve městě Bay Village v americkém státě Ohio do rodiny známého sportovního novináře Chucka Heatona. Tam také, spolu se svými čtyřmi sourozenci, strávila celé dětství, až do svého odchodu na Ohijskou státní univerzitu, kde vystudovala herectví. Po své promoci roku 1989 se rozhodla ještě zdokonalovat v newyorském hereckém studiu Wiliama Espera.

Při jedné ze svých počátečních štací v různých menších divadlech se vdala za jednoho ze svých kolegů, ale nepodařené manželství, na které dnes nerada vzpomíná, skončilo po třech letech. Po rozvodu v roce 1987 byla angažována do Brodwayském muzikálu Don´t get got started, kde se seznámila s podobně smýšlejícími kolegy a společně utvořili úspěšnou divadelní skupinu Stage Three. Při jenom z jejich vystoupení v Los Angeles padla do oka castingovému řediteli dramatického seriálu stanice ABC THIRTYSOMETHING, který ji dal příležitost v několika dílech, po jejíž natočení se rozhodla v LA zůstat a zkusit štěstí u filmu.

Po učinění tohoto kroku sice těsně prohrála s Julií Louis-Dreyfus boj o hlavní ženský part v Show Jerryho Seinfelda, ale dostala se k větším rolím v nepříliš úspěšných sitcomech ROOM FOR TWO, SOMEONE LIKE ME a WOMEN OF THE HOUSE, díky kterým se postupně propracovávala do povědomí producentů, až nakonec v roce 1996 přišla její životní a dvěma Emmy oceněná postava Debry Baronové v populárním seriálu RAYMONDA MÁ KAŽDÝ RÁD. Po jeho ukončení se věnovala několika svým projektům a vrátila se i k divadelnímu hraní.

Ačkoliv má ve své filmografii snímky jako BEETHOVEN, SPACE JAM nebo NEVIDITELNÝ NA ÚTĚKU je vnímána především jako televizní herečka a jako taková v roce 2007 přijímá roli v i u nás vysílané situační komedii ZPÁTKY DO STUDIA, která je však pro nízkou sledovanost po sedmnácti dílech zastavena a v roce 2009 v divácky oblíbenějším seriálu PRŮMĚRŇÁKOVI.

Patricia jako aktivní republikánka a zastánkyně bývalé hlavy státu George W. Bushe podporovala ve volbách na amerického prezidenta kandidáta Johna McCaina a nyní se angažuje v různých hnutích např. proti potratům, zneužívaní dětí nebo domácímu násilí. Od roku 1990 je vdaná za britského herce Davida Hunta, s nímž má čtyři syny a s kterým dělí svůj čas mezi Los Angeles a anglickým Cambridge, kde tráví především letní období.

Oldřich "Olík" Klusoň

Herecká filmografie

Filmy

2014 Máma na tahu
2008 Front of the Class (TV film)
2006 Po stopách 11. září (TV film)
2005 Zásnubní prsten (TV film)
2004 Loučím se, děvče (TV film)
2001 Zachraňte Chrise (TV film)
1997 Zázračný háj (TV film)
1996 Space Jam
1994 Nová éra
1992 Beethoven
Neviditelný na útěku

TV seriály

2018 Průměrňákovi (TV seriál)
A Heck of a Ride (2) (S09E24)
A Heck of a Ride (1) (S09E23)
Split Decision (S09E22)
další epizody (14)
2017 Průměrňákovi (TV seriál)
The Christmas Miracle (S09E10)
The 200th (S09E09)
Eyes Wide Open (S09E08)
další epizody (24)
2016 Průměrňákovi (TV seriál)
Až moc veselé Vánoce (S08E09)
Velký pád (S08E08)
Kdo to nemluví? (S08E07)
další epizody (23)
2015 Průměrňákovi (TV seriál)
Ne tak klidné Vánoce (S07E10)
Mítink (S07E09)
Díkůvzdání VII (S07E08)
další epizody (25)
2014 Průměrňákovi (TV seriál)
Vánoční mez (S06E09)
Den otevřených dveří (S06E08)
Díkůvzdání VI (S06E07)
další epizody (24)
2013 Průměrňákovi (TV seriál)
Vánoční stromek (S05E09)
Polibek (S05E08)
Díkůvzdání V (S05E07)
další epizody (23)
2012 Průměrňákovi (TV seriál)
Dvacáté výročí (S04E10)
Vánoční sleva (S04E09)
Díkůvzdání IV (S04E08)
další epizody (23)
2011 Průměrňákovi (TV seriál)
Vánoční dárek (S03E11)
Díkůvzdání III (S03E10)
Divadelní hra (S03E09)
další epizody (25)
2010 Průměrňákovi (TV seriál)
Skromné vánoce (S02E10)
Díkůvzdání II (S02E09)
Povinnosti (S02E08)
další epizody (24)
2009 Průměrňákovi (TV seriál)
Vánoce (S01E10)
Sourozenci (S01E09)
Díkůvzdání (S01E08)
další epizody (10)
2008 Easy to Assemble (TV seriál)
Zpátky do studia (TV seriál)
Kauza rukojmí (E17)
Dům snů (E16)
Rande s překvapením (E15)
další epizody (10)
2007 Zpátky do studia (TV seriál)
Něco tam nahoře je (E07)
Gracie a šikana (E06)
Noc plná možností (E05)
další epizody (7)
2005 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Tajemství (S09E15)
Síla slůvka "ne" (S09E14)
Švagrová (S09E13)
další epizody (7)
2004 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Robertův úkol (S09E08)
Debřini rodiče (S09E07)
Psychoterapie pro muže (S09E06)
další epizody (21)
2003 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Jazzové desky (S08E10)
Pták (S08E09)
Oslava s překvapením (S08E08)
další epizody (23)
2002 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Důležitý je nápad (S07E11)
Mariiny brýle (S07E10)
Ta pravá (S07E09)
další epizody (24)
2001 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Veselé Vánoce (S06E12)
Fanda (S06E11)
Rejbert (S06E10)
další epizody (26)
2000 Celebrity Dish (TV seriál)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Vánoční dárek (S05E11)
Kýchnutí (S05E10)
Manželské problémy u tchánů (S05E09)
další epizody (24)
1999 Dva z Queensu (TV seriál)
Dire Strayts (S02E08)
Raymonda má každý rád (TV seriál)
Vánoční fotografie (S04E11)
Repetent (S04E10)
Děkuji, ne (S04E09)
další epizody (25)
1998 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Opékač topinek (S03E12)
Byt (S03E11)
Zdravá výživa (S03E10)
další epizody (25)
1997 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Nic jiného k vánocům nechci (S02E12)
Dopis (S02E11)
Střední škola (S02E10)
další epizody (22)
1996 Raymonda má každý rád (TV seriál)
Míč (S01E12)
Kapitán Nemos (S01E11)
Krocan nebo ryba (S01E10)
další epizody (12)
1995 Women of the House (TV seriál)
1994 Someone Like Me (TV seriál)
1992 Room for Two (TV seriál)
1987 thirtysomething (TV seriál)
1951 Hallmark Hall of Fame (TV seriál)

Dokumentární

2011 Amerika na pokračování (TV seriál)
2005 Everybody Loves Raymond: The Last Laugh (TV film)
2000 Intimate Portrait: Patricia Heaton
1987 Biography (TV seriál)

TV pořady

2015 The Late Show with Stephen Colbert (TV pořad)
2013 Hollywood Game Night (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Queen Latifah Show (TV pořad)
2012 Katie (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 Talk show bez zábran (TV pořad)
The 8th Annual TV Land Awards (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2006 Rachael Ray (TV pořad)
2005 The 57th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2003 Christmas in Washington (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
2001 The 53rd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2000 The 52nd Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
1999 The Late Late Show with Craig Kilborn (TV pořad)
1998 Hollywood Squares (TV pořad)
1996 This Week (TV pořad)
1985 Larry King Live (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace