foto

Josh Stamberg

  • nar. 4.1.1970 (48 let)
    Washington, District of Columbia, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Americký herec Joshua Collins Stamberg se narodil 4. ledna 1970 ve Washingtonu, D. C. Jeho rodiče jsou Louis C. Stamberg, penzionovaný zaměstnanec ministerstva zahraničí a Susan Stamberg, novinářka a aktuální zvláštní korespondentka. Josh navštěvoval The Maret School a získal bakalářský titul z oboru filosofie a herectví na University of Wisconsin-Madison. V době studií byl členem univerzitního fotbalového týmu.

První divadelní zkušenosti herec nasbíral na Off-Broadwayských scénách a v regionálních divadlech. Po boku Cynthii Nixon hrál ve hře Distracted, spolupodílel se a hrál ve hře Tape, která měla představení v divadlech Los Angeles, New Yorku a Londýna. Je členem Actors Studia, kde mj. hrál ve hře Chambers v roli Nixona.

Na malé obrazovce se Josh nejprve představil hlasovým projevem v televizním filmu NORMANDY: THE GREAT CRUSADE (1994). Svou první hereckou příležitost dostal jako host v seriálu SPIN CITY (1998), a také v seriálu SEX VE MĚSTĚ (1998). V televizi měl další menší hostující role v sériích POLICIE NEW YORK (1993), THE $TREET (2000), MŮJ PŘÍTEL MONK (2002), CHIRURGOVÉ (2005), MUŽI NA STROMECH (2006), BRATŘI A SESTRY (2006), ANATOMIE LŽI (2009). Regulérní role získal v seriálu COURTING ALEX (2006) a opakující v sériích ODPOČÍVEJ V POKOJI (2001), TAM NĚKDE (2005) a STUDIO 60 (2006). Momentálně září hlavní postavou Jaye Parkera ve fantasy drama sérii TV kanálu Lifetime DROP DEAD DIVA (2009).

Na velkém plátně debutoval rolí Petera Morgana ve filmu THE PHOTOGRAPHER (2000). Hrál Boba ve filmu KATE A LEOPOLD (2001), Eddieho v romantické komedii DOKONALÁ (2002), Steva v muzikálu NIC NEŽ LÁSKU (2002), Normana Fostera v thrilleru OKAMŽIK ZLOMU (2007), Burtona v hororu LEGIE (2009) a agenta Stokese v životopisném dramatu J. EDGAR (2011). V roce 2012 ztvární postavu Salmona P. Chase v biografickém snímku SAVING LINCOLN nezávislého režiséra Salvadora Litvaka.

Charismatický herec aktuálně žije v Los Angeles s manželkou, herečkou Myndy Crist, a jejich dcerou Vivian. O své seriálové postavě říká: „Ten chlap mě přivádí k šílenství, myslím tím advokáta J. Parkera z Drop Dead Diva, protože je prostě příliš roztomilý.“

♥Milka "Roman.Ticka" K♥

Herecká filmografie

Filmy

2018 The Etruscan Smile
2017 Který je ten pravý?
2016 Havenhurst
2015 Day Out of Days
2014 Unstrung (TV film)
2013 Tajné hrátky
2011 Carrier, The
J. Edgar
2007 Okamžik zlomu
2006 Drifting Elegant
2002 Dokonalá
Stroj času
Vše o lásce
Washington Heights
2001 Kate a Leopold
2000 The Photographer

TV seriály

2018 Nashville (TV seriál)
For the Sake of the Song (S06E14)
No Place That Far (S06E11)
Where the Night Goes (S06E05)
další epizody (7)
2017 Doubt (TV seriál)
The Return (E13)
Law & Order: True Crime (TV seriál)
Epizoda 5 (S01E05)
Epizoda 4 (S01E04)
Epizoda 3 (S01E03)
Aféra (TV seriál)
306 (S03E06)
2015 Aféra (TV seriál)
212 (S02E12)
211 (S02E11)
210 (S02E10)
další epizody (12)
Dobrá manželka (TV seriál)
KSR (S07E10)
2014 Aféra (TV seriál)
9 (S01E09)
7 (S01E07)
6 (S01E06)
Prozíravost (TV seriál)
Posedlost (S02E14)
Vzpomínky (TV seriál)
Throwing Shade (S03E07)
2013 Kravaťáci (TV seriál)
Dohoda (S03E01)
Strážce pořádku (TV seriál)
Truth and Consequences (S04E03)
2012 Castle na zabití (TV seriál)
Spouštěcí moment (S04E16)
Pandora (S04E15)
Myšlenky zločince (TV seriál)
Through the Looking Glass (S08E03)
2010 Famílie (TV seriál)
Zákon a pořádek: Zločinné úmysly (TV seriál)
Stará parta (S09E08)
2009 Anatomie lži (TV seriál)
Pilot (S01E01)
V těle boubelky (TV seriál)
2008 Námořní vyšetřovací služba (TV seriál)
V zóně (S05E15)
2007 Bratři a sestry (TV seriál)
Státy unie (S02E04)
Studio 60 (TV seriál)
K&R: Part 2 (E20)
K&R: Part 1 (E19)
4 A.M. Miracle (E16)
další epizody (5)
Dr. House (TV seriál)
Necitlivost (S03E14)
2006 Courting Alex (TV seriál)
Studio 60 (TV seriál)
The Christmas Show (E11)
2005 Tam někde (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk je v izolaci (S03E12)
2004 Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Příchody a odchody (S04E08)
Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Jako motýl (S04E12)
2003 Hope & Faith (TV seriál)
Můj přítel Monk (TV seriál)
Pan Monk a spící podezřelý (S02E07)
Odpočívej v pokoji (TV seriál)
Slzy, kosti a touha (S03E08)
2002 Kriminálka Miami (TV seriál)
Modelka (S01E11)
Cukrová vata (S01E06)
Právo a pořádek (TV seriál)
Asterisk (S13E08)
1998 Sex ve městě (TV seriál)
Údolí mladíčků (S01E04)
Právo a pořádek (TV seriál)
Under the Influence (S08E11)

TV pořady

2012 Honáci žraloků (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace