foto

Eddie Bracken

  • nar. 7.2.1915
    Astoria, Queens, New York City, New York, USA
  • zem. 14.11.2002 (87 let)
    Montclair, New Jersey, USA

Zajímavosti o tvůrci (1)

  • Sám doma 2: Ztracen v New Yorku (1992)

    - Lety AA-226 z Chicaga do New York City a AA-669 z Chicaga do Miami, díky kterým se Kevin (Macaulay Culkin) ztratil, zajišťovala společnost American Airlines. Letadlo s ještě nic netušícím Kevinem přistává na letišti La Guardia v New Yorku na přistávací dráze číslo dva, přistání ze severu. V pozadí jsou patrné hlavní dominanty Empire State Building a Chrysler Tower. Chrysler Tower částečně zakrývá bílý kouř z tepelné elektrárny Ravenswood v Queensu. O několik vteřin později Kevin právě díky těmto budovám zjistí, že rozhodně není v Miami. Ale to už si užívá výhled z Yellow Cabu jedoucím po Queensboro Bridge na Manhattan. V Chinatownu si ještě pro jistotu koupí rachejtle, ale to už se kochá pohledem na Sochu svobody z Battery Parku. Další Kevinovou zastávkou na Dolním Manhattanu jsou budovy Světového obchodního střediska. Z vrchu WTC 2, tedy jižní věže, se Kevin dívá na Brooklynský a Manhattanský most. Ale to už se hlavní hrdina přesouvá do Central Parku, konkrétně do jeho jihovýchodní část s jezírkem, kde se na rohu Central Park Street a páté avenue vcelku na úrovni ubytuje v hotelu Plaza. U fontány Bethesda opět v Central Parku Kevin úspěšně unikne dlouhoprstým banditům. Toto místě se stalo dějištěm natáčení další spousty filmů. Pokusí se najít útočiště u strýce Roba v čísle 51 West na 95. ulici. Ale to už se dívá patrně do koncertní síňe na Sedmé avenue, tedy Carnegie Hall. Mezitím, kdy Kevin zúčtoval s bandity, maminka (Catherine O'Hara) ho hledá na Time Square a později se sejdou u vánočního stromku v Rockefellerově centru. Exteriér Duncanova (Eddie Bracken) hračkařství v New Yorku byl ve skutečnosti v Chicagu na adrese 209 South La Salle Street. Jedná se o kancelářskou budovu v centru. (jfilaa)

Herecká filmografie

Filmy

2000 Ryan Interview, The (TV film)
1999 Rodgers & Hart Story: Thou Swell, Thou Witty, The (TV film)
1994 Assault at West Point: The Court-Martial of Johnson Whittaker (TV film)
Trable prcka Binka
1993 Objev roku
The American Clock (TV film)
1992 Sám doma 2: Ztracen v New Yorku
1991 Oscar
1989 Show Boat (TV film)
1987 Wind in the Willows, The (TV film)
1983 Bláznivá dovolená
1971 Shinbone Alley
1970 Preston Sturges - Porträt eines Hollywood-Regisseurs (TV film)
1962 Una domenica d'estate
1953 A Slight Case of Larceny
1952 About Face
We're Not Married!
1951 Two Tickets to Broadway
1950 Summer Stock
1949 The Girl from Jones Beach
1947 'Fun on a Week-End'
KTLA Premiere (TV film)
Ladies' Man
Screen Snapshots: Laguna, U.S.A.
Screen Snapshots: Out-of-This-World Series
1945 Bring on the Girls
Duffy's Tavern
Hold That Blonde!
Out of This World
1944 Ať žije hrdina dobyvatel
Rainbow Island
Zázrak v Morganově Potoce
1943 Happy Go Lucky
Young and Willing
1942 Star Spangled Rhythm
Sweater Girl
The Fleet's In
1941 Caught in the Draft
Life with Henry
Reaching for the Sun
1940 Too Many Girls

TV seriály

1990 The Golden Girls (TV seriál)
Twice in a Lifetime (S05E20)
1986 Neuvěřitelné příběhy (TV seriál)
Bu bu bu! (S01E17)
1985 To je vražda, napsala (TV seriál)
Výstřel jako odpověď (S01E20)
1956 The NBC Comedy Hour (TV seriál)
1952 The Gulf Playhouse (TV seriál)

Dokumentární

1990 Preston Sturges: The Rise and Fall of an American Dreamer (TV film)
1965 Wild Wild World
1942 Safeguarding Military Information

Host

TV pořady

2003 75. Annual Academy Awards (TV pořad)
1956 The Patrice Munsel Show (TV pořad)
1955 Make the Connection (TV pořad)
1952 I've Got a Secret (TV pořad)
Masquerade Party (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace