foto

Simon Cowell

  • nar. 7.10.1959 (59 let)
    Brighton, Anglie, Velká Británie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Simon Cowell pracoval najskôr ako hľadač talentov pre hudobné vydavateľstvo. Patrí mu nahrávacia spoločnosť, ktorá zastupuje hviezdy ako Westlife, Leona Lewis a iné.

Je považovaný za duchovného otca súťaže X Factor, ale preslávilo ho najmä to, že robil nekompromisného porotcu v rôznych iných talentových súťažiach (American Idol, Pop Idol), v ktorých hľadal hviezdy zajtrajška.

Menej známe o ňom je to, že sa intenzívne venuje charite (predovšetkým pomáha deťom z detských domovov). Daboval aj v druhom diele Shreka a sám seba si zahral vo filme Scary Movie 3.

Domo "metal.storm" Highwayman

Herecká filmografie

Filmy

2016 Popstar: Never Stop Never Stopping
2013 Životní šance
2004 Far Far Away Idol
Shrek 2
2003 Scary Movie 3

TV seriály

2016 Griffinovi (TV seriál)
Run, Chris, Run (S14E19)
2010 Simpsonovi (TV seriál)
Suď mě něžně (S21E23)
2007 5 Second Movies (TV seriál) - a.z.
Griffinovi (TV seriál)
Jak Lois zabila Stewieho (S06E05)
Jak Stewie zabil Lois (S06E04)
2004 Simpsonovi (TV seriál)
Chytrý a chytřejší (S15E13)
2001 One Hit Wonderland (TV seriál)

Dokumentární

2017 Clive Davis: The Soundtrack of Our Lives
2013 One Direction 3D: This is Us
2012 The Talent Show Story (TV seriál)
2010 Simpsons: Celebrity Friends, The (TV film)
The Simpsons: Access All Areas (TV film)
2007 Concert for Diana (koncert)
Happy Birthday Elton! From Madison Square Garden, New York (koncert)
2006 TV's 50 Greatest Stars (TV film)
2005 George Michael: A Different Story
2004 American Idol: The E! True Hollywood Story (TV film)
Simon Cowell: American Idol (TV film)
2003 Being Simon Cowell (TV film)
Greasemania (TV film)
Luvvies, The (TV film)
Paula Abdul: The E! True Hollywood Story (TV film)
Pop Idol: One Year On (TV film)
The Importance of Being Famous (TV film)
2002 Bubblegum Babylon (TV film)
2001 Hit Factory: The Pete Waterman Story, The (TV film)
Pop Idol Extra (TV seriál)

TV pořady

2019 America's Got Talent: The Champions (TV pořad)
2018 2018 Billboard Music Awards (TV pořad)
Darci Lynne: My Hometown Christmas (TV pořad)
2017 The BRIT Awards 2017 (TV pořad)
2015 National Television Awards 2015 (TV pořad)
The BRIT Awards 2015 (TV pořad)
The Late Late Show with James Corden (TV pořad)
2013 National Television Awards (TV pořad)
Ok! TV (TV pořad)
The Arsenio Hall Show (TV pořad)
2011 Americký X Factor (TV pořad)
Jonathan Ross Show, The (TV pořad)
2010 Conan (TV pořad)
Daybreak (TV pořad)
The 37th Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
2009 2009 Game Show Awards (TV pořad) - a.z.
Cheryl Cole's Night In (TV pořad)
Comic Relief 2009 (TV pořad)
2007 Britain's Got More Talent (TV pořad)
Británie má talent (TV pořad)
Chelsea Lately (TV pořad)
The Kylie Show (TV pořad)
Xposé (TV pořad)
2006 Amerika má talent (TV pořad)
The 58th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
2005 The 32nd Annual Daytime Emmy Awards (TV pořad)
X Factor, The (TV pořad)
2004 Late Night with Conan O'Brien: The Best of Triumph the Insult Comic Dog (TV pořad)
The 56th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
The X Factor (TV pořad)
The Xtra Factor (TV pořad)
2003 Jimmy Kimmel Live! (TV pořad)
MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
Show Ellen DeGeneresové (TV pořad)
The 55th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)
World Idol (TV pořad)
2002 American Idol (TV pořad)
The Teen Choice Awards 2002 (TV pořad)
2001 Lorraine (TV pořad)
Pop Idol (TV pořad)
2000 GPTV (TV pořad)
1996 Access Hollywood (TV pořad)
1992 Noční Show Jaye Lenoe (TV pořad)
1986 Oprah show (TV pořad)
1981 Entertainment Tonight (TV pořad)

Scenáristická filmografie

TV pořady

2010 X Factor (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace