foto

Franky G

  • nar. 30.10.1965 (53 let)
    Brooklyn, New York City, New York, USA

Biografie

Franky G, pravým jménem Francisco Gonzales, se narodil v roce 1965 do početné rodiny portorických přistěhovalců. Své dětství prožil v drsné New Yorské čtvrti Brooklyn.Střední školu ovšem vychodil v Oklahomě. Odjakživa byl u něho na prvním místě sport. Hrál závodně fotbal a věnoval se i kulturistice, uplatnění ale našel až ve světě boxu.

Finančně se mu však nevedlo nejlépe a tak zkusil štěstí na castingu do filmu MANITO. Zprvu si myslel, že si zahraje při nejlepším vedlejší roli. Režiséra Erica Easona ovšem přesvědčil natolik, že mu svěřil hlavní úlohu. Film měl nečekaně úspěch i na festivalu v Sundance odkud si Franky odnesl i cenu kritiků.

V roce 2003 si zahrál hned ve třech úspěšných snímcích- WONDERLAND, LOUPEŽ PO ITALSKU a v thrilleru CHLADNOKREVNĚ. Do širšího diváckého povědomí se dostal až díky hororu SAW2, kde si zahrál jednu z unesených obětí, kterým o život usiluje šílený sériový vrah. Velkou příležitostí pro něho měl být hvězdně obsazený seriál SMITH, ten byl bohužel ukončen hned po prvních sedmi dílech.

Jan "Reiniš" Bodnár

Herecká filmografie

Filmy

2018 Fists of Love
Martyr Maker, The
2017 Blowtorch
Lost Cat Corona
2016 The Pastor
2015 Laugh Killer Laugh
2013 36 Saints
Pomsta mrtvého muže
Tio Papi
2011 Gun Hill Road
2009 The Devil's Tomb
2005 Saw 2
2003 Chladnokrevně
Loupež po italsku
Wonderland Masakr
2002 Manito

TV seriály

2018 Quantico (TV seriál)
Hell's Gate (S03E03)
Power (TV seriál)
When This Is Over (S05E10)
2017 Power (TV seriál)
You Can't Fix This (S04E10)
That Ain't Me (S04E09)
It's Done (S04E08)
další epizody (4)
Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
No Surrender (S18E12)
2016 Power (TV seriál)
I Call The Shots (S03E09)
Trust Me (S03E08)
Call Me James (S03E01)
2015 Power (TV seriál)
Three Moves Ahead (S02E08)
Why Her? (S02E06)
Who You Are and Who You Want to Be (S02E05)
další epizody (5)
Případy pro Lauru (TV seriál)
The Mystery of the Taken Boy (S02E01)
2014 Power (TV seriál)
Best Laid Plans (S01E08)
Loyalty (S01E07)
Who You With? (S01E06)
další epizody (5)
Vzpomínky (TV seriál)
Manhunt (S02E10)
2013 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Warriors (S03E15)
2011 Kriminálka Miami (TV seriál)
V kleci (S09E19)
2006 Smith (TV seriál)
2005 Jonny Zero: Útvar pro zvláštní oběti (TV seriál)
1994 New York Undercover (TV seriál)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace