foto

Troy Garity

  • nar. 7.7.1973 (46 let)
    Los Angeles, California, USA

Biografie

Troy Donovan Garity (narozen jako Troy O'Donovan Hayden, 7. července 1973) je americký herec, známý divákům zejména rolí Isaaca Rosenberga ve filmu BARBERSHOP.

Troy Donovan se narodil v L.A. v Californii herečce Jane Fondové a politickému aktivistovi Tomovi Haydenovi. Vyrůstal v Santa Monice. Jeho rodiče jej pojmenovali po dvou lídrech hnutí odporu, Nguyen Van Troiovi a O'Donovan Rossovi. Jeho příjmení Garity je rodinné příjmení jeho babičky z otcovy strany a vybrali ho taky z důvodu jisté anonymity. Garity začal s hraním jako dítě v Santa Barbara Laurel Springs Camp of Art, kde působil v commedii del arte. Vytvořil nepotvrzenou roli v představení On Golden Pond. Garity se učil hereckému řemeslu v American Academy of Dramatic Arts. Také se stal členem Academy Repertory Company a hrál ve spoustě jevištních představeních.

Společně s jeho napůl sestrou Vanessou Vadim a sestřenicí Bridget Fondovou, je Garity členem třetí generace jedné z nejslavnějších hollywoodských hereckých rodin.J eho matka Jane Fonda a strýc Peter Fonda jsou děti Henryho Fondy a newyorské socialistky Frances Ford Seymourové. Jeho původ je italský a holandský s rodokmenem vedoucím přes jeho dědečka z matčiny strany a irský z otcovy strany.

Garity se objevil jako herec v bezpočtu filmů. Ve filmu STEAL THIS MOVIE hrál roli otce - zakladatele hnutí YIPies Abbieho Hoffmana. Jeho ztvárnění role Isaaca Rosenberga ve filmu BARBERSHOP, se ukázala jako průlomová v jeho herecké kariéře a tudíž si zahrál i v následném pokračovánií BARBERSHOP 2:BACK IN BUSINESS. Garity hrál postavu Harveyho ve fimu SUNSHINE, režisérů Boyla a Garlanda. V roce 1998 byl časopisem People Magazine's zařazen mezi 50 nejhezčích mužů planety. V roce 2003 hrál Barryho Winchella ve filmu SOLDIER'S GIRL, který mu vynesl nominaci na cenu Golden Globe v kategorii nejlepší herecký výkon v mini-sérii nebo filmu vyrobeného pro televizi.

Garity je ženatý s neúspěšnou herečkou a bývalou manažerkou Mercer baru a organizátorkou večírků Simone Bentovou. Jane Fondová se do jejich vztahu často vměšovala, vybírala dokonce zásnubní prstýnek a později se s tímto chlubila médiím a reportérům. Garity je zakladatel mezinárodní organizace Peace Process Network bojující proti gangovému násilí a je také předsedou hnutí Homies Unidos, organizaci vystupující proti gangům a jejich činnosti v L.A.

Lukáš "gatuso" Častulík

Herecká filmografie

Filmy

2016 Holičství 3: Nový sestřih
The Brooklyn Banker
2014 Alex of Venice
2013 Gangster Squad – Lovci mafie
2011 California Romanza
Dobrý doktor
2010 Do Not Disturb
2009 A Day in the Life
Marriage, A (TV film)
Mercy
Můj milý, můj drahý
2008 A Cat's Tale
Lake City
Okřídlené bytosti
2007 Adolf Eichmann
Sunshine
2004 Holičství 2
Když se setmí
2003 Milwaukee, Minnesota
Vojákova dívka (TV film)
2002 Holičství
Lather. Rinse. Repeat.
2001 Banditi
Parfém
2000 Bohemians
Inferno
Solomon Bernstein's Bathroom
Ukradni ten film
1997 Spiknutí
1996 Cherokee Kid (TV film)
1981 Na Zlatém jezeře

TV seriály

2018 Hráči (TV seriál)
The Kids are Aight (S04E07)
No Small Talk (S04E06)
Doink (S04E05)
další epizody (7)
2017 Shooter (TV seriál)
That'll Be the Day (S02E08)
Someplace Like Bolivia (S02E07)
Across the Rio Grande (S02E06)
další epizody (4)
Hráči (TV seriál)
Crackback (S03E09)
Alley-Oops (S03E08)
Ricky-Leaks (S03E07)
další epizody (9)
2016 Hráči (TV seriál)
Zápas (S02E10)
Milión dolarů v tašce (S02E09)
Vyčkávání (S02E08)
další epizody (10)
2015 Hráči (TV seriál)
Plameňáci (S01E10)
Tváří v tvář (S01E09)
Manipulace (S01E08)
další epizody (10)
2014 Vzpomínky (TV seriál)
True Identity (S03E11)
2013 Jak prosté (TV seriál)
On the Line (S02E09)
2012 Šéf (TV seriál)
True Enough (S02E10)
Clinch (S02E09)
Consequence (S02E08)
další epizody (10)
2011 Šéf (TV seriál)
Choose (S01E08)
Stasis (S01E07)
Spit (S01E06)
další epizody (8)
Havaj 5-0 (TV seriál)
Sbohem, brácho (S01E18)
2009 Dr. House (TV seriál)
Týmová práce (S06E07)
1998 Příšerná kocovina (TV seriál)

Dokumentární

2005 Before, During and 'After the Sunset'
Sir! No Sir!
2001 Inside 'Bandits'

Host

TV pořady

2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace