foto

Chris Gerolmo

Biografie

Chris Gerolmo je americký režisér, scenárista, hudobný skladateľ a producent. Narodil sa 19. augusta roku 1953 a v súčasnosti žije v Los Angeles.

Jeho otec bol dramatikom, matka pracovala len v domácnosti. Má troch súrodencov. Vyštudoval Harvard a ďalší rok tam strávil v postgraduálnom štúdiu. Remeslo prevzal po svojom otcovi a začal písať scenáre. V roku 1991 prichádza svadba s jeho súčasnou manželkou Joan. Má 3 deti a jedného nevlastného syna z manželkinho predošlého manželstva. Toho istého roku sa stáva prezidentom a zakladateľom produkčnej spoločnosti „Gerolmofilms“ a je ním až dodnes.

Je tvorcom scenárov pre filmy, ako napríklad Horiace Mississippi (1988), ktorý bol nominovaný na 7 Oscarov a Chris Gerolmo získal za scenár nomináciu na Zlatý glóbus alebo Miles from Home (1988), v hlavnej úlohe s Richardom Gereom. Roku 1995 zrežíroval pre televíziu HBO film s názvom Citizen X, ktorý bol nominovaný na 7 cien Emmy a Gerolmo si za príbeh o masovom vrahovi, ktorý bol natočený podľa skutočnej udalosti, odnáša cenu Zlatý glóbus. Napísal a bol jedným z režisérov seriálu Over There (2006), pre televíziu FX Networks.

V súčasnej dobe je tiež hudobným skladateľom. Píše texty piesní pre skupiny, ktorých tvorba patrí prevažne do žánrov alternatívny rok, hard rock a folk.

apocalyptik

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Above Suspicion
2011 Jistá oběť (TV film)
1995 Občan X (TV film)
1992 Witness, The (TV film)
1988 Hořící Mississippi
Míle od domova

TV seriály

2013 The Bridge (TV seriál)
Maria of the Desert (S01E04)
2005 Tam někde (TV seriál)
Follow the Money (E13)
Weapons of Mass Destruction (E12)
Situation Normal (E08)
další epizody (7)

Režijní filmografie

Filmy

2011 Jistá oběť (TV film)
1995 Občan X (TV film)
1992 Witness, The (TV film)

TV seriály

2005 Tam někde (TV seriál)
Follow the Money (E13)
Pilot (E01)

Herecká filmografie

Filmy

1995 Občan X (TV film)

TV seriály

2005 Tam někde (TV seriál)
Pilot (E01)

Tvůrcovská filmografie

Host

TV pořady

1995 The 47th Annual Primetime Emmy Awards (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky