foto

Václav Glazar

  • nar. 9.10.1952
    Praha, Československo
  • zem. 11.7.2018 (65 let)
    Mělník, Česko

Biografie

Herec, scénárista, dramaturg, pošťák, to vše byl český herec Václav Glazar. Po roku 1990 se Václav Glazar rozhodl odejít z chovu psů a donášení poštovních dopisů na televizi. Zprvu se živil jako scenárista pro televizi Prima. Poté v roce 2003 založil s Jiřinou Kottovou a Jaroslavem Čejkou kabaret, ve kterém zpíval, režíroval a hrál.

Na televizních obrazovkách získal pozornost až ve filmu Kameňák, když hrál jeptišku a mafiána v jednom. Film dostal až 4 pokračování. Další významné role však bohužel nedostal. Kvůli zdravotním potížím měl velké problémy v životě a 11. července 2018 zdravotním problémům podlehl na zástavu srdce, v nedožitých šedesáti šesti letech.

Meev

Herecká filmografie

Filmy

2015 Vánoční Kameňák
2013 Kameňák 4
2007 Skeletoni
2005 Kameňák 3
2004 Kameňák 2
2003 Kameňák
2002 Rok ďábla

TV seriály

2015 Stopy života (TV seriál)
Derniéra (S02E01)

Dokumentární

2005 Příběhy slavných (TV seriál)
Vichřice mezi životem a smrtí (S06E11)

Host

TV pořady

2011 Pološero (TV pořad)
2002 Benefice Zdeňka Trošky (TV pořad)
1998 Zlatíčka (TV pořad)

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace