Reklama

Reklama

Rodney A. Grant

Rodney A. Grant

nar. 09.03.1959 (65 let)
Nebraska, USA

Biografie

Rodney A. Grant byl vychován v rezervaci Winnegabo kmene Omaha ve státě Nebraska. Narodil se 9. března 1959. Jeho rodiče ho opustili a poté byl vychován svými prarodiči od jeho šesti měsíců až do roku 1982. Rodney má tři dcery, dvě z nich žijí u své matky – jeho první ženy. S svou současnou manželkou Lee-Anne má syna Waltera.

Během své filmové kariéry učinkoval v několika televizních filmech, z těch známějších je třeba zmínit televizní snímek POWWOW HIGHWAY nebo GERONIMO – THE AMERICAN LEGEND nebo také snímek společnosti CBS – STOLEN WOMEN, CAPTURED HEARTS (1997)(u nás uváděn pod názvem RUDÁ KREV). Na filmovém plátně si ho většina fanoušků pamatuje v nezapomenutelném ztvárnění mladého bojovníka z kmene Lakota, jménem „Vítr Ve Vlasech“ v oskarovém snímku z roku 1990 TANEC S VLKY. S tímto filmem je spojena zajímavá příhoda – Rodney mále přišel o tuto roli kvůli potížím s lakotským jazykem, který museli všichni herci v hlavních rolích zvládnout. Pomocný režisér se tehdy do toho vložil a dával Rodneymu hodiny navíc, protože věděl, že pro nějakou epizodní roli by ho bylo škoda.

V roce 1991 byl čtenáři časopisu People zvolen mezi 50 nejkrásnějších lidí planety. V současné době se spíše věnuje rodině, charitativní činnosti a nezávislému filmu. Zvláště se angažuje v projektu na podporu indiánské mládeže.

Marie "hrefna" Svobodová

Herec

Reklama

Reklama