foto

Peter Greene

  • nar. 8.11.1965 (54 let)
    Montclair, New Jersey, USA

Biografie

Peter Greene se narodil 8. října 1965 v Montclair, New Jersey. Původním jménem se jmenoval Green, poslední "e" dodal až časem. Je vysoký 191 cm a byl vyloučen ze studia na Montclair High School, New Jersey. Má dva sourozence: bratra Johna a sestru Mary Anne. V roce 1998 se objevil v magazínu Premiere, kde byla rozebírána jeho zavislost na heroinu ve článku s titulkem "Career High". Od té je však ze své téměř fatální závislosti čistý.

Jako herec se začal objevovat až ve svých 25 letech. Jeho první role, která však stojí za zmínku, je ve filmu PULP FICTION, kde jako Zed, rasistický sériový vrah, znásilnil Marselluse Wallace. Dále se během dvou let objevil ve filmech jako THE MASK v roli Doriana Tyrella po boku Jima Carreyho a Cameron Diaz, nebo ve filmech CLEAN, SHAVEN či THE USUAL SUSPECT. Ve zmíněném filmu výborně ztvárnil roli schizofrenického Petera Wintera a ve filmu The Usual Suspect zahrál malou, ale zapamatovatelnou roli Redfoota. V tomto filmu také zaimprovizoval scénu s cigaretou a obličejem Stephena Baldwina.

Peter Greene je převážně nasazován do rolí ničemů, zločinců, dealerů nebo tyranů. V takovýchto rolích se objevil například ve filmech UNDER SIEGE 2: DARK TERRITORY, TRAINING DAY v roli zkorumpovaného policisty/feťáka, nebo ve filmech FIST OF THE WARRIOR, a neposledně v BLUE STREAK po boku Martina Lawrence. Poslední snímek, kde se objevil je v seriálu THE BLACK DONNELLYS z roku 2007.

Greene se i nadále udržuje ve světě filmu v menších rolích, nikdy však nedostal ve filmu roli hlavní. Od května roku 2003 žije spokojeně v Hollywoodu, Kalifornie.

Jakub "PußyMagnet" Ševčík

Herecká filmografie

Filmy

2025 The Godmother
2020 3 Days Rising
2019 Exit 0
Samir
2018 City of Lies
2016 Turnabout
2015 Sweet Lorraine
2014 Shanghai Hotel
2012 Brutal
Das Kind
Kill Hole, The
2011 Grasslands, The
Keep Your Enemies Closer
2010 Caller ID
Caller ID: Entity
Earthling
Exmanželka za odměnu
Stále na hraně
The Shoemaker
2009 Forget Me Not
2008 Clown
2007 Final Engagement
I'm Calling Frank
Lesser of Three Evils
2006 Dead & Deader (TV film)
Konec hry
2005 Invaze světů
Krvavá odplata
Zpovědní tajemství
2004 Black Cloud
2003 Gentleman B.
2002 Under the Influence
2001 Dead Dogs Lie
Dva muži a batole
Nebezpečná partie
Profesionál
Training Day
2000 Hodina stínů
1999 Boss, The
Modrý blesk
Out in Fifty
1998 Běh černé kočky (TV film)
Půlnoc nikdy nekončí
1997 Rána jistoty
Rána pod pás
Za hranicí zákona
1996 Kiss & Tell
Kojot
Snakeland
Zločin z vášně
1995 Bang
Obvyklí podezřelí
Přepadení 2: Temné území
1994 Maska
Pulp Fiction: Historky z podsvětí
1993 Clean, Shaven
Rozsudek noci
1992 Zákony přitažlivosti

TV seriály

2020 For Life (TV seriál)
Buried (E09)
Daylight (E08)
Do Us Part (E07)
další epizody (6)
2016 Chicago P.D. (TV seriál)
Looking Out for Stateville (S03E12)
2012 Havaj 5-0 (TV seriál)
Odplata (S02E15)
2010 Strážce pořádku (TV seriál)
Fire in the Hole (S01E01)
2009 Polda z Marsu (TV seriál)
Každý ví, že je to Windy (E16)
Všichni ti mladí frajeři (E15)
2007 The Black Donnellys (TV seriál)
Easy Is the Way (E13)
The Black Drop (E12)
Wasn't That Enough? (E11)
další epizody (13)
2001 Právo a pořádek (TV seriál)
Bronx Cheer (S11E16)
1982 Mladí v partě (TV seriál)
Opruz (S01E03)