foto

Jonathan Hyde

  • nar. 21.5.1948 (70 let)
    Brisbane, Queensland, Austrálie
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Jonathan Hyde se narodil 21. května 1948 v australském Brisbane. I když je rodilý Australan, jako herec vystupuje zejména pod britskou záštitou. Absolvoval Královskou akademii dramatických umění a dodnes je členem této asociace. Se svou ženou Isobel Buchanan, která je skotská sopranistka, má dvě dcery. Jednou z nich je herečka Georgia King (VÉVODKYNĚ).

Herecky aktivní je od roku 1974 až dodnes. Spíše než jako filmový herec, vyniknul na divadelních prknech. Hrál ve spoustě divadelních představení, adaptující díla mnohých autorů (Shakespeare, Martinů, Brecht, ...). Je členem Shakespearovy královské společnosti ve Stratfordu. Dříve hrál v divadle v Glasgow.

Mezi jeho nejznámější filmové role patří J. Bruce Ismay v oscarovém velkofilmu TITANIC (1997), egyptolog v MUMII (1999) a Sam Parrish/lovec Van Pelt v JUMANJI (1995). Dále jste ho mohli vidět v méně úspěšném hororu ANAKONDA (1997) a v komedii s Macaulayem Culkinem SÁM DOMA A BOHATÝ (1994). Objevil se v sériích jako DOBRODRUŽSTVÍ SHERLOCKA HOLMESE (1984) a VRAŽDY V MIDSOMERU (1997).

Radek "Stanislaus" Flekal

Herecká filmografie

Filmy

2017 Tokyo Trial
2016 FirstBorn
2015 Purpurový vrch
2008 King Lear (TV film)
2006 Kontrakt
Prokletí hrobky faraona Tutanchamona (TV film)
Shooting 'Egypt' in India
Země slepých
2001 Agent z Panamy
Attila (TV film)
Jack a stonek fazole (TV film)
Princezna zlodějů (TV film)
2000 Eisenstein
Princ a chuďas (TV film)
1999 Johanka z Arku (TV film)
Mumie
1997 Anakonda
Titanic
1995 Bliss (TV film)
Jumanji
1994 Jsme jenom lidi
Návrat špiona (TV film)
Sám doma a bohatý
Vraždit je snadné
Woodcock (TV film)
1991 Children of the North (TV film)
The War That Never Ends (TV film)
1990 Atentát na Hitlera (TV film)
Great Air Race, The (TV film)
1989 Souputníci (TV film)
1987 The Death of the Heart (TV film)
1986 Caravaggio
1985 Honour, Profit & Pleasure (TV film)
Indecent Obsession, An
1984 Lace (TV film)
1980 Hamlet, princ dánský (TV film)
Phoelix

TV seriály

2018 Skandál po anglicku (TV seriál)
2017 Lovci trolů od Guillerma Del Toro (TV seriál)
In the Hall of the Gumm-Gumm King (S02E13)
Just Add Water (S02E08)
Escape from the Darklands (S02E01)
Agresivní virus (TV seriál)
The Last Stand (S04E10)
The Traitor (S04E09)
Extraction (S04E08)
další epizody (8)
2016 Lovci trolů od Guillerma Del Toro (TV seriál)
Something Rotten This Way Comes (S01E26)
A Night to Remember (S01E25)
Angor Management (S01E24)
další epizody (24)
Agresivní virus (TV seriál)
Pád (S03E10)
Teď, nebo nikdy (S03E09)
Bílé světlo (S03E08)
další epizody (7)
2015 Agresivní virus (TV seriál)
Noční vlak (S02E13)
Occido Lumen (S02E12)
Ve slepé uličce (S02E11)
další epizody (13)
2014 Agresivní virus (TV seriál)
Pán (S01E13)
Poslední pomazání (S01E12)
Třetí kolej (S01E11)
další epizody (13)
2013 Endeavour (TV seriál)
Dívka (S01E01)
2011 MI5 (TV seriál)
Epizoda 6 (S10E06)
Epizoda 5 (S10E05)
Epizoda 4 (S10E04)
další epizody (6)
2009 Královna (TV seriál)
2003 Vraždy v Midsomeru (TV seriál)
Příběh dvou vesnic (S06E04)
2002 Dinotopie (TV seriál)
1994 Vzpomínky Sherlocka Holmese (TV seriál)
Umírající detektiv (E02)
1990 Novinář (TV seriál)
1989 Shadow of the Noose (TV seriál)
1985 Léta Páně (TV seriál)
Screen Two (TV seriál)
1984 Mistral's Daughter (TV seriál)
1979 Dostihy (TV seriál)
Thomas and Sarah (TV seriál)
Twenty Good Years (TV seriál)
1978 Profesionálové (TV seriál)
Zabiják s dlouhou rukou (S01E04)

Dokumentární

2013 Isaac Newton: The Last Magician (TV film)
1998 Beyond Titanic (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace