foto

Fat Joe

  • nar. 19.8.1970 (48 let)
    Bronx, New York City, New York, USA

Biografie

Fat Joe se narodil 19.srpna 1972 v oblasti Bronx v New Yorku jako Joseph Cartagena. Můžete ho vidět pod přezdívkami Fat Joe da Gangsta, Joye Crack. Když byl mladý, pomáhal svému otci s prodejem pečiva. Jeho první styky s hip hopem mu obstaral jeho starší bratr Angel, který nosil domů nahrávky z akcí pořádaných Zulu Kation, na kterých rapovali chlápci jako Funky, 4+1, Theodore a další.

V útlém věku se často představoval po ulicích jako breaker v crew TBR (The breaker´s Regente). Časem ovšem začal mohutně přibírat na váze a z kariérou „tanečníka“ byl konec. Rappovými vzory pro něj byli a jsou LL COOL J a hlavně KRS-One. Vydělával si asi 4 roky dealováním cracku v ghettu. Poté dostal nabídku od Relativity Records. Producent Diamond D album kompletně produkoval a mohlo tedy 27. července 1993 vyjít jako debutová deska. Ze stejného CD pochází i veleúspěšný singl „Flow Joe“, který se držel několik týdnů na předních příčkách hitparád. „Respect“ nebyla nějaká bůhví jaká deska, ale její průraznost a tvrdost byla něčím novým na scéně. Rok 1995 byl datumem zrození druhého LP s názvem „Jelaous One´s Envy“, na kterém byly vydány hitovky „Envy“ a „Success“.

Problémy v Relativity Records ho přiměly v polovině roku 1998 ke změně labelu a upsal se Big Beat/Atlantic Records. Ke konci tohoto roku vyšlo jeho další CD, na kterém hostovali hodně slavní rapeři Nas, Jadakiss, P. Diddy, Raekwon či Big Pun. V roce 2004 vydává již čtvrtou desku a to pořád není konec. Před kamerou se objevil ve filmech I LIKE IT LIKE THAT (poprvé), WHITEBOYZ, EMPIRE a HAPPY FEET. Taky si zahrál obsáhlý počet „self“ rolí. Dále se může pyšnit spolupráci na filmové hudbě Happy Feet, Scary Movie 3, Bad Boys II.

Jan "Pumiiix" Hrubý

Herecká filmografie

Filmy

2019 179th Street
2016 Supermodel
2011 Happy Feet 2
Narx
The Cookout 2 (TV film)
2006 Happy Feet
2004 Max Havoc: Dračí kletba
TV's Illest Minority Moments Presented by Ego Trip (TV film)
2003 Scary Movie 3
2002 Impérium
2001 Blazin
Prison Song
1999 Thicker Than Water
Urban Menace
Whiteboys
1994 Takhle se mi to líbí

TV seriály

2017 She's Gotta Have It (TV seriál)
#LoveDontPayDaRent (IF YOU DON'T KNOW ME BY NOW) (S01E08)
#HeGotItAllMixedUp (DYSLEXIA) (S01E06)
#BootyFull (SELF ACCEPTANCE) (S01E02)

Dokumentární

2019 The Fabulous Chi Ali
2017 Feel Rich: Health Is the New Wealth
2006 Lockdown, USA
2005 Beef 3
2004 And You Don't Stop: 30 Years of Hip-Hop (TV seriál)
Making 'Scary Movie 3'
Making of 'Love Don't Cost a Thing', The
Slip N' Slide: All Star Weekend 2
2003 Lovci bankovek
Posse (TV film)
Scarface: Origins of a Hip Hop Classic
2000 Jennifer Lopez: Feelin' So Good

Hudební videoklipy

2018 Fat Joe feat. Chris Brown, Dre - Attention (hudební videoklip)
2017 Fat Joe & Remy Ma feat. The-Dream & Vindata - Heartbreak (hudební videoklip)
Fat Joe & Remy Ma feat. Ty Dolla $ign - Money Showers (hudební videoklip)
Fat Joe feat. Dre - So Excited (hudební videoklip)
2014 Fat Joe feat. Jennifer Lopez - Stressin (hudební videoklip)
2010 DJ Khaled feat. T-Pain, Rick Ross, Busta Rhymes, Diddy, Nicki Minaj, Fabolous, Jadakiss, Fat Joe & Swizz Beatz - All I Do Is Win (Remix) (hudební videoklip)
2009 Fat Joe feat. Lil Wayne - Make It Rain (hudební videoklip)
Fat Joe feat. R. Kelly, T.I., Lil Wayne, Baby, Rick Ross & Ace Mac - Make It Rain (Remix) (hudební videoklip)
2008 Ace Hood feat. Rick Ross & T-Pain - Cash Flow (hudební videoklip)
2006 Akon feat. Eminem - Smack That (hudební videoklip)
2005 Jennifer Lopez feat. Fat Joe - Hold You Down (hudební videoklip)
2004 Ja Rule feat. Fat Joe & Jadakiss - New York (hudební videoklip)
Nas: Video Anthology Vol. 1 (hudební videoklip)
2003 Busta Rhymes feat. Fat Joe, Chingy & Nick Cannon - Shorty (Put It on the Floor) (hudební videoklip)
DMX: Where the Hood At? / A'Yo Kato (hudební videoklip)
Jennifer Lopez: The Reel Me (hudební videoklip)
Thalía: I Want You (hudební videoklip)
1999 Jennifer Lopez - Feelin' So Good (hudební videoklip)
1998 Big Pun feat. Joe - Still Not a Player (hudební videoklip)
Big Pun, Fat Joe - Twinz (Deep Cover 98) (hudební videoklip)
1993 Fat Joe - Flow Joe (hudební videoklip)

Host

TV pořady

2006 Pimp My Ride International (TV pořad)
2005 WWE The Great American Bash (TV pořad)
2004 Hip-Hop Honors (TV pořad)
2002 Last Call with Carson Daly (TV pořad)

Skladatelská filmografie

Hudební videoklipy

2014 Fat Joe feat. Jennifer Lopez - Stressin (hudební videoklip)
2005 Jennifer Lopez feat. Fat Joe - Hold You Down (hudební videoklip)
1999 Jennifer Lopez - Feelin' So Good (hudební videoklip)
 
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace