foto

Boris Kodjoe

  • nar. 8.3.1973 (44 let)
    Vídeň, Rakousko
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Boris Kodjoe (celým jménem Boris Frederic Cecil Tay-Natey Ofuatey-Kodjoe) se narodil ve Vídni německé psycholožce Ursule a ghanskému lékaři Ericovi. Aby těch národností nebylo málo, dostal navíc jméno po ruském básníkovi Borisovi Pasternakovi. K tomu ještě dokáže plyně hovořit anglicky, francouzsky a španělsky.

Původně se z něj měl stát profesionální tenista, ale kvůli zranění zad tento sen musel opustit. Nějakou dobu se živil jako model a nakonec skončil jako herec. V roce 2002 se objevil v jeho asi nejslavnější roli Damona Cartera v seriálu SOUL FOOD. Při natáčení potkal svoji budoucí manželku Nicole Ari Parker (vzali se v roce 2005), se kterou má dvě děti. Dceru Sophii Tei-Naaki Lee(nar. 5. května 2005) a syna Nicolase Nerudu (nar. 31. října 2006).

Hrál v několika průměrných filmech včetně NÁHRADNÍKŮ s Brucem Willisem.

Vlastimil "Shashlick" Severa

Herecká filmografie

Filmy

2017 Downsized (TV film)
Ferdinand
2015 Members Only (TV film)
2014 Addicted
2013 Nurse 3D
2012 Děsivé podezření (TV film)
Resident Evil: Odveta
Scruples (TV film)
2010 Confidant, The
Resident Evil: Afterlife
2009 Náhradníci
2008 Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel
2007 Alice Upside Down
All About Us
2006 Divná sešlost
2005 Gospel
2004 Těžké časy
2002 Karamelka
2000 Láska a basket

TV seriály

2017 Tales (TV seriál)
2016 Code Black (TV seriál)
Blood Sport (S01E18)
Love Hurts (S01E17)
Hail Mary (S01E16)
další epizody (4)
2015 Cape Town (TV seriál)
Poslední chlap na Zemi (TV seriál)
Král bláznů (S01E13)
Kutil Tandy (S01E12)
Přesun do Tampy (S01E11)
2014 Vzpomínky (TV seriál)
The Haircut (S03E03)
New Hundred (S03E01)
2010 Mr. & Mrs. Bloom (TV seriál)
2004 Second Time Around (TV seriál)
2002 Street Time (TV seriál)
2000 Soul Food (TV seriál)

TV pořady

2017 WWE Tribute to the Troops (TV pořad)
2015 BET Awards 2015 (TV pořad)
2013 The Queen Latifah Show (TV pořad)
2011 The Chew (TV pořad)
2010 62. Emmy Awards (TV pořad)
2009 The Mo'Nique Show (TV pořad)
2008 Wendy: The Wendy Williams Show (TV pořad)
2004 Frankie Muniz HoopLA Celebrity Basketball Event (TV pořad)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace