foto

Elisabeth Scharang

  • nar. 3.2.1969 (50 let)

Biografie

Elisabeth Scharangová (1969, Bruck an der Mur, Rakousko) pracovala od roku 1987 jako novinářka a moderátorka v rozhlasové stanici ORF a jako režisérka televizních reportáží a dokumentů. Od roku 1997 pracuje ve Vídni jako filmařka na volné noze. V roce 2006 byl oceněn její dokument Mein Mörder (Best TV Movie Award – Zoom Igualada TV Movies Festival; Fipa d'Or Grand Prize – FIPA Festival International de Programmes Audiovisuels Biarritz). Na loňském Berlinale uvedla v sekci Panorama dokument Tintenfischalarm (V chapadlech), který byl k vidění také na letošním ročníku festivalu Jeden svět. V Karlových Varech 2001 byl uveden její dokument Normální časy. Výběr z filmografie: Die Tage der Kommune (1997), Schweigen und Erinnern (1998), Global Faces (2002).

MFF Karlovy Vary

Režijní filmografie

Filmy

2019 Herzjagen (TV film)
2015 Jack
2011 Vielleicht in einem anderen Leben
2007 Franz Fuchs - Ein Patriot (TV film)
2005 FM4 TV (TV film)
Mein Mörder (TV film)

Dokumentární

2014 Kick Out Your Boss
2013 Čtyři elementy (TV seriál)
2007 Moje drahá republika
2006 V chapadlech
2001 Normale Zeiten

Scenáristická filmografie

Filmy

2019 Herzjagen (TV film)
2015 Jack
2011 Vielleicht in einem anderen Leben
2007 Franz Fuchs - Ein Patriot (TV film)
2005 Mein Mörder (TV film)

Dokumentární

2014 Kick Out Your Boss
2013 Čtyři elementy (TV seriál)
2007 Moje drahá republika
2006 V chapadlech
2001 Normale Zeiten

Herecká filmografie

Filmy

2007 Franz Fuchs - Ein Patriot (TV film)
2006 Slumming

Dokumentární

2007 Moje drahá republika
2006 V chapadlech

Kameramanská filmografie

Dokumentární

2014 Kick Out Your Boss
2007 Moje drahá republika
2006 V chapadlech

Fanoušci tvůrce

tvůrce nemá žádné fanoušky