foto

Rachel Ticotin

  • nar. 1.11.1958 (60 let)
    Bronx, New York City, New York, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Univerzální herečka židovsko-portorikánského původu se narodila v nechvalně proslulé newyorské čtvrti Bronx, kde také vyrostla. Její bratr Sahaj se živí jako profesionální zpěvák a působí v rockové skupině Ra. Rachel se od osmi let věnovala baletu. Spolupracovala s mnoha významnými newyorskými choreografy a v deseti si odbyla svoji premiéru na divadelním jevišti. Odtud už byl jen krůček k filmové kariéře, již zahájila v r.1978 epizodní rolí v dramatu KRÁL CIKÁNŮ.

Velký úspěch jí přinesla úloha zdravotní sestry Isabelly – milenky ústředního hrdiny (Paul Newman) v drsném kriminálním snímku PEVNOST APAČŮ V BRONXU. Následující roky dostala celou řadu zajímavých příležitostí ve filmu i v televizi. Na rozdíl od mnoha svých kolegyň se nestala jen tradiční „krasotinkou“ a díky svému nespornému talentu si tak mohla zahrát širokou paletu postav – policistky, vězeňkyně, silné a rozhodné ženy apod.

Při natáčení seriálu FOR LOVE AND HONOUR se setkala se svým prvním manželem – hercem Davidem Carusem (KRIMINÁLKA MIAMI). S ním má také svoji jedinou dceru. V r.1989 se s Carusem rozvedla a o skoro deset let později se opětovně provdala za jiného herce – Petera Strausse.

Zřejmě nejznámnější roli si Rachel střihla v akčním sci-fi hitu s Arnoldem Schwarzeneggerem TOTAL RECALL. Zde svedla nezapomentulený pěstní souboj s Sharon Stoneovou. Z dalších výrazných úloh můžeme zmínit třeba vězeňskou dozorkyni v akčním trháku CON AIR, doktorka Martinézová v romantické komedii s Jackem Nicholsonem a Diane Keaton LEPŠÍ POZDĚ NEŽLI POZDĚJI, nebo Mariana v thrilleru MUŽ V OHNI.

V současné době Rachel i po padesátce stále čile pokračuje v divadelní i filmové dráze.

Lukáš "Vojcl" Vojáček

Herecká filmografie

Filmy

2016 Léto snů (TV film)
2011 América
2008 Oko
Sesterstvo putovních kalhot 2
Spálené životy
2005 Sesterstvo putovních kalhot
2004 Muž v ohni
2003 Lepší pozdě nežli později
2001 Bachař z věznice Red Rock (TV film)
Úplné odhalení
2000 Civility
Desert Saints
To ani nemůže být nebe
1999 Následky otřesu: Zemětřesení v New Yorku (TV film)
1998 Gargoyles: Brothers Betrayed
1997 Con Air
Poprvé za mřížemi (TV film)
Turbulence
1995 Přístavní krysa (TV film)
Steal Big, Steal Little
1994 Anděl s břitvou
Don Juan DeMarco
Takoví normální zabijáci
Thicker Than Blood: The Larry McLinden Story (TV film)
Záhadná Sarah (TV film)
1993 Volný pád
1992 From the Files of Joseph Wambaugh: A Jury of One (TV film)
Nechci už zpátky (TV film)
1991 Kam tě den zavede
Polda Artie Lewis
Prison Stories: Women on the Inside (TV film)
Smrtící triky 2
1990 Total Recall
1988 Špioni, hlavouni a drzouni (TV film)
1987 Critical Condition
1986 Rockabye (TV film)
When the Bough Breaks (TV film)
1985 Líbá, Mary (TV film)
1983 For Love and Honor (TV film)
1981 Pevnost Apačů v Bronxu
1978 Král cikánů

TV seriály

2018 Chirurgové (TV seriál)
Old Scars, Future Hearts (S14E15)
Games People Play (S14E14)
2013 Spravedlnost v krvi (TV seriál)
Warriors (S03E15)
2012 Vzpomínky (TV seriál)
Allegiances (S01E19)
NCIS: Los Angeles (TV seriál)
Odepsaná kampaň (S04E04)
2010 Zákon a pořádek: Los Angeles (TV seriál)
2009 Tráva (TV seriál)
Všechno o mé mámě (S05E13)
2006 Ztraceni (TV seriál)
Dva na cestě (S02E20)
2005 Ztraceni (TV seriál)
Střet (S02E08)
2003 Skin (TV seriál)
2002 American Family (TV seriál)
1994 Gargoyles (TV seriál)
1993 Crime & Punishment (TV seriál)
1987 Ohara (TV seriál)
1983 For Love and Honor (TV seriál)

Dokumentární

2005 Vengeance Is Mine: Reinventing 'Man on Fire'
1990 The Making of 'Total Recall' (TV film)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace