foto

Leland Orser

  • nar. 6.8.1960 (57 let)
    San Francisco, California, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Leland Orser Jones, americký filmový a televizní, osobitý herec, jehož kariéra zahrnuje role nepříčetných, psychotických a zvrhlých postav. Orser se objevil v malých rolích v celé řadě filmů a televizních pořadů, včetně přednosty chirurgie Dr. Luciena Dubenka v televizním seriálu POHOTOVOST.

V roce 1991 debutoval na televizní obrazovce v show Gabriel's Fire. Takzvané "štěky" hrál již od začátku osmdesátých let v seriálech THE GOLDEN GIRLS, NA ZDRAVÍ, PRÁVO V LOS ANGELES, AKTA X, POLICIE NEW YOURK, ZÁKON A POŘÁDEK: ÚTVAR PRO ZVLÁŠTNÍ OBĚTI a KRIMINÁLKA LAS VEGAS. V roce 1999 si již střihnul větší (hlavní) roli doktora Arthura Zellera v epizodě "Descent" seriálu KRAJNÍ MEZE a Martina Colliera ve čtyřech epizodách 24 HODIN.

Menší role ztvárnil i v mnoha úspěšných filmech. Objevil se například v roce 1995 ve Fincherově krimithrilleru SE7EN jako šílený muž v masážním salonu, jako Larry Purvis ve sci-fi VETŘELEC 4: VZKŘÍŠENÍ (1997), jako pilot havarovaného větroně ve válečném dramatu ZACHRAŇTE VOJÍNA RYANA (1998), jako Richard Thompson v thrilleru s Denzelem Washingtonem SBĚRATEL KOSTÍ (1999), jako zraněný muž, jenž zachránil zdravotní sestru Evelyn Johnsonovou (Kate Beckinsale) ve válečném dramatu PEARL HARBOR (2001). V roce 2003 se objevil v akčním thrilleru DAREDEVIL.

Orser si také zahrál v různých částech seriálu STAR TREK (plukovník Lovok, člen Skrreean závodu, vraždící hologram, Loomis).

Roman "kikulin" Porteš

Herecká filmografie

Filmy

2015 The Devil's Candy
2014 Faults
The Gambler
The Guest
96 hodin: Zúčtování
2012 96 hodin: Odplata
2011 Tilda (TV film)
2010 Morning
Pleading Guilty (TV film)
2009 Cesta do pekel
2008 96 hodin
2006 Berlínské spiknutí
2004 Klíč k vraždě
Národní bezpečnost (TV film)
2003 Daredevil
Chladnokrevně
Porota
2002 Mladší bráška
2001 Pearl Harbor
2000 Rebel Yell
1999 Sběratel kostí
Vraždy podle Jidáše
Znamení smrti
1998 Šest pohřbů a jedna svatba
Zachraňte vojína Ryana
1997 Vetřelec: Vzkříšení
Vyděrači
1996 Bok po boku (TV film)
Den nezávislosti
Invader
Red Ribbon Blues
To Love, Honor, and Deceive (TV film)
Útěk z L.A.
1995 Baby Face Nelson
Girl in the Cadillac
Phoenix
Pirani útočí (TV film)
Sedm

TV seriály

2017 Berlínská mise (TV seriál)
Everything's Gonna Be Alt-Right (S02E01)
2016 Berlínská mise (TV seriál)
Berlínská pobočka (S01E10)
Thomas Shaw (S01E09)
Detektor lži (S01E08)
další epizody (10)
Ray Donovan (TV seriál)
Marisol (S04E02)
Dívka s kytarou (S04E01)
2015 Ray Donovan (TV seriál)
Excusito (S03E12)
Tulipán (S03E08)
Lásku všem (S03E07)
další epizody (7)
2013 Doteky osudu (TV seriál)
Leviatan (S02E13)
Bojuj nebo uteč (S02E12)
Obvinění (S02E11)
Město divů (TV seriál)
Zločin a trest (S02E01)
Revoluce (TV seriál)
Stopa (S01E18)
Duchové (S01E12)
Boj (S01E11)
2012 Kendra (TV seriál)
Město divů (TV seriál)
Příběh o škorpionovi (S01E01)
Skandál (TV seriál)
Enemy of the State (S01E04)
2009 24 hodin (TV seriál)
Day 7: 6:00 a.m.-7:00 a.m. (S07E23)
Day 7: 5:00 a.m.-6:00 a.m. (S07E22)
Day 7: 4:00 a.m.-5:00 a.m. (S07E21)
další epizody (4)
Pohotovost (TV seriál)
Změna rovnováhy (S15E20)
Konec služby za 6 minut (S15E17)
Podivná dlouhá cesta (S15E14)
další epizody (4)
2008 Pohotovost (TV seriál)
Svátky vzhůru nohama (S15E10)
Věk nevinnosti (S15E08)
Vyleč sám sebe (S15E07)
další epizody (7)
2003 Star Trek: Enterprise (TV seriál)
Laboratoř v Carpenter Street (S03E11)
2002 Kriminálka Las Vegas (TV seriál)
Sledovaný (S02E19)
2000 Wonderland (TV seriál)
1997 Star Trek: Voyager (TV seriál)
Hnus (S04E05)
1996 Chameleon (TV seriál)
1995 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Kostky jsou vrženy (S03E21)
1994 Akta X (TV seriál)
Ohnivák (S02E09)
1993 Star Trek: Hluboký vesmír devět (TV seriál)
Útočiště (S02E10)
1987 Ženatý se závazky (TV seriál)

Dokumentární

2004 The 100 Scariest Movie Moments (TV seriál)
2003 One Step Beyond: The Making of 'Alien: Resurrection'

Režijní filmografie

Filmy

2010 Morning
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace