foto

Mark Osborne

  • nar. 17.9.1970 (50 let)
    Trenton, New Jersey, USA

Biografie

Mark Osborne (1970) je americký režisér, producent i animátor. Umění studoval na Pratt Institute v New Yorku, animaci na Institute of the Arts v Kalifornii. Od celosvětového úspěchu jeho krátkého animovaného snímku Více (More, 1998) vedla cesta k pozdější realizaci (spolu s J. Stevensonem) animované akční komedie Kung Fu Panda (2008) v produkci DreamWorks. Mezitím však stihl debutovat celovečerním filmem Odpadlík (Dropping Out, 2000). Pracuje také pro TV i komerční branži.

Zlín Film Festival

Režijní filmografie

Filmy

2015 Malý princ
2008 Kung Fu Panda
2000 Dropping Out
Short 7: Utopia
1998 More
1994 Alapalooza: The Videos

Hudební videoklipy

1996 'Weird Al' Yankovic: The Videos (hudební videoklip)

Video kompilace

2003 'Weird Al' Yankovic: The Ultimate Video Collection (video kompilace)

Herecká filmografie

Scenáristická filmografie

Filmy

1998 More

Fanoušci tvůrce