foto

Proof

  • nar. 2.10.1975
    Detroit, Michigan, USA
  • zem. 11.4.2006 (30 let)
    Detroit, Michigan, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Rapper Proof se narodil 2. října 1973 v americkém městě motorů Detroitu. Za svojí hiphopovou kariéru byl členem několika skupin, nejznámější z nich je ovšem D12. Právě tuto skupinu založil s několika freestylovými živly Detroitského undergroundu, které potkal skrze "moderování" rap battlů. Členem skupiny se stal i Proofův nejlepší kamarád ze střední, Eminem. Věhlasu D12 dosáhli právě až s Eminemovým vzestupem k celosvětové slávě. Proof byl také Eminemův "hype man" na koncertech, to jest parťák na pódiu zvýrazňující některé části textů a interagující s publikem. Snad i to pomohlo Proofovi vydat jediná dvě alba v rocích 2004 a 2005 (I Miss the Hip Hop Shop a Searching for Jerry Garcia). Roku 2006 však vzala Proofovi život tragická událost. 11. dubna se Proof zapletl do hádky kvůli kulečníku v Detroitském baru CCC a incident skončil dvěma postřelenými. Ačkoli byl Proof okamžitě odvezen do nemocnice, střelbu do hlavy nepřežil. Za svého života si dělal přátele kudy chodil a jeho smrt nepochybně pohnula celou americkou rapovou scénou.

Objevil se pouze ve dvou filmech. Prvním byl snímek 8 MILE - i když jeho "roli" v příběhu volně inspirovaným Eminemovým životem už obsadil Mekhi Phifer, "štěknul" si alespoň na B. Rabbita hned při prvním battlu snímku. Jeho druhá role nebyla o nic větší. Společně s ostatními čtyřmi afroameričany z D12 (tedy bez Eminema) se objevil jako jeden z vězeňských basketbalistů v TRESTNÉ LAVICI z roku 2005.

Vilém "T-pack" Živný

Herecká filmografie

Filmy

2005 D12: Live in Chicago (koncert)
Trestná lavice
2002 8. míle

Dokumentární

2005 Eminem Presents: The Anger Management Tour (koncert)
Eminem: The Final Countdown , The (TV film)
2004 Beef 2
2001 Xzibit: Restless Xposed
1999 Making the Video (TV seriál)

TV pořady

2003 Napálené celebrity (TV pořad)

Hudební videoklipy

2004 D12 - 40 oz. (hudební videoklip)
D12 - How Come/Git Up (hudební videoklip)
D12 feat. Eminem & Dr. Dre - My Band (hudební videoklip)
2002 Eminem - Lose Yourself (hudební videoklip)
Obie Trice feat. Eminem - Rap Name (hudební videoklip)
Royce da 5'9" feat.Eminem - Rock City (hudební videoklip)
2001 D12: Fight Music (hudební videoklip)
D12: Purple Pills (hudební videoklip)
2000 D12: Shit on You (hudební videoklip)
Eminem - The Real Slim Shady (hudební videoklip)
Eminem: E (hudební videoklip)
1994 Aaliyah - Age Ain't Nothing But A Number (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace