foto

Redman

  • nar. 17.4.1970 (48 let)
    Newark, New Jersey, USA
  • Sdílet na Twitteru
  • Sdílet na Facebooku

Biografie

Reginald Noble spíše známý jako Redman se narodil 17.4.1970 v New Yersey. Stál se úspěšným sólovým rapperem a po čase i hercem. Jako rapper je upsaný labelu Def Jam Records, pod kterým vystupují hvězdy jako Method Man, Missy Elliot, Jay-Z a z kapel třeba Run DMC.

Redmanovo debutové album - Whut? (1992), které vyšlo pod Def Jam Records, skončilo třetí v US Top 50 a dostalo zlatý status v USA. V magazínu The Source byl Redman zvolen nejlepším rapperem pro rok 1993. Redmanova sólová kariéra pokračovala dobře, něco kolem půl milionu prodaných alb. Jeho hudební styl je kombinován mnoha vzorky - od hip-hopu, přes hard hiphop, až po P-Funk beats.

Def Squad, skupina pod Def Jamem, ve které Redman působil společně s Keithem Murrayem a Erickem Sermonem, v roce 1998 vydala album El Nino a navázala partnerství s Method Manem (Wu-Tang Clanu), se kterým vydal následně album BlackOut! Za klip, který natočil spolu s Chrastinou Aguilerou, Dirrty dostal cenu Nejlepší videoklip. Poslední album vydal v roce 2007 – Red Gone Wild.

První kontakt s kamerou v malé roličce zažil v Tv filmu Savion Glover's Nu York. Zahrál si i pár dalších menších rolí, ale ta první větší a hned hlavní, přišla až v bláznivé komedii Kdo hulí, ten umí (How High). Zahrál si zde po boku Method Mana nebo Mike Eppse.

Jan "Pumiiix" Hrubý

Herecká filmografie

Filmy

2015 Dark
2009 The Shooter Series: Vol. 1 (video kompilace)
2004 Chuckyho sémě
2003 Scary Movie 3
Thaddeus Fights the Power!
2002 Street Dreams (TV film)
2001 Kdo hulí, ten umí
Statistic: The Movie
2000 Boricua's Bond
1999 Colorz of Rage
P.I.G.S.
1998 House party 4

TV seriály

2004 Method & Red (TV seriál)
2001 Kouzelní kmotříčci (TV seriál)

Dokumentární

2008 Street Bangaz
2006 Rock the Bells (TV film)
2005 Method Man Presents: The Strip Game
2004 Beef 2
Making 'Scary Movie 3'
Wu-Tang Clan: Disciples of the 36 Chambers, Chapter 2 (koncert)
2002 Hip-Hop VIPs
2001 Cypress Hill: Still Smokin'
2000 Backstage
1998 Savion Glover's Nu York (koncert)
1997 Rhyme & Reason

TV pořady

2003 MTV Video Music Awards 2003 (TV pořad)
2002 TRL Presents: Christina Stripped in New York City (TV pořad)

Hudební videoklipy

2017 Method Man & Redman feat. Ready Roc - Lookin' Fly Too (hudební videoklip)
Snoop Dogg feat. Redman, Method Man & B-Real - Mount Kushmore (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Redman - People Say (hudební videoklip)
2007 Wu-Tang Clan feat. Erykah Badu, Dhani Harrison & John Frusciante - The Heart Gently Weeps (hudební videoklip)
2005 The Offspring Complete Music Video Collection (hudební videoklip)
2002 Wu-Tang Clan - Uzi (Pinky Ring) (hudební videoklip)
2001 Wu-Tang Clan - Careful (Click, Click) (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Paulissa Moorman - Gravel Pit (hudební videoklip)
2000 The Offspring - Original Prankster (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck (The Jump Off) (hudební videoklip)
1999 Limp Bizkit feat Method Man - N 2 Gether Now (hudební videoklip)
1998 Wu-Tang Clan - Reunited (hudební videoklip)
1997 Wu-Tang Clan - It's Yourz (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Cappadonna - Triumph (hudební videoklip)
1995 Wu-Tang Clan - Wu-Tang Clan Ain't Nuthing ta F' Wit (hudební videoklip)
1994 Wu-Tang Clan - Can It Be All So Simple (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Da Mystery Of Chessboxin' (hudební videoklip)
1993 Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M. (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Method Man (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck (hudební videoklip)
Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace