foto

Redman

  • nar. 17.4.1970 (50 let)
    Newark, New Jersey, USA

Biografie

Reginald Noble spíše známý jako Redman se narodil 17.4.1970 v New Yersey. Stál se úspěšným sólovým rapperem a po čase i hercem. Jako rapper je upsaný labelu Def Jam Records, pod kterým vystupují hvězdy jako Method Man, Missy Elliot, Jay-Z a z kapel třeba Run DMC.

Redmanovo debutové album - Whut? (1992), které vyšlo pod Def Jam Records, skončilo třetí v US Top 50 a dostalo zlatý status v USA. V magazínu The Source byl Redman zvolen nejlepším rapperem pro rok 1993. Redmanova sólová kariéra pokračovala dobře, něco kolem půl milionu prodaných alb. Jeho hudební styl je kombinován mnoha vzorky - od hip-hopu, přes hard hiphop, až po P-Funk beats.

Def Squad, skupina pod Def Jamem, ve které Redman působil společně s Keithem Murrayem a Erickem Sermonem, v roce 1998 vydala album El Nino a navázala partnerství s Method Manem (Wu-Tang Clanu), se kterým vydal následně album BlackOut! Za klip, který natočil spolu s Chrastinou Aguilerou, Dirrty dostal cenu Nejlepší videoklip. Poslední album vydal v roce 2007 – Red Gone Wild.

První kontakt s kamerou v malé roličce zažil v Tv filmu Savion Glover's Nu York. Zahrál si i pár dalších menších rolí, ale ta první větší a hned hlavní, přišla až v bláznivé komedii Kdo hulí, ten umí (How High). Zahrál si zde po boku Method Mana nebo Mike Eppse.

Jan "Pumiiix" Hrubý

Herecká filmografie

Filmy

2019 Jay and Silent Bob Reboot
2015 Dark
2004 Chuckyho sémě
2003 Scary Movie 3
Thaddeus Fights the Power!
2002 Street Dreams (TV film)
2001 Kdo hulí, ten umí
Statistic: The Movie
2000 Boricua's Bond
1999 Colorz of Rage
P.I.G.S.
1998 House party 4

TV seriály

2004 Method & Red (TV seriál)
2001 Kouzelní kmotříčci (TV seriál)

Dokumentární

2019 Can't Forget New Jersey
2015 The Secret to Ballin
2008 Street Bangaz
2006 Rock the Bells (TV film)
2005 Method Man Presents: The Strip Game
2004 Beef 2
Making 'Scary Movie 3'
Wu-Tang Clan: Disciples of the 36 Chambers, Chapter 2 (koncert)
2002 Hip-Hop VIPs
2001 Cypress Hill: Still Smokin'
2000 Backstage
1998 Savion Glover's Nu York (koncert)
1997 Rhyme & Reason

Hudební videoklipy

2017 Method Man & Redman feat. Ready Roc - Lookin' Fly Too (hudební videoklip)
Snoop Dogg feat. Redman, Method Man & B-Real - Mount Kushmore (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Redman - People Say (hudební videoklip)
2008 Money B, Eddie P & Numskull - Drank a Lot (hudební videoklip)
2007 Wu-Tang Clan feat. Erykah Badu, Dhani Harrison & John Frusciante - The Heart Gently Weeps (hudební videoklip)
2002 Wu-Tang Clan - Uzi (Pinky Ring) (hudební videoklip)
2001 Wu-Tang Clan - Careful (Click, Click) (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Paulissa Moorman - Gravel Pit (hudební videoklip)
2000 Lil' Kim - No Matter What They Say (hudební videoklip)
Sisqó: Thong Song (hudební videoklip)
The Offspring - Original Prankster (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck (The Jump Off) (hudební videoklip)
1999 Limp Bizkit: N 2 Gether Now (hudební videoklip)
1998 Wu-Tang Clan - Reunited (hudební videoklip)
1997 Wu-Tang Clan - It's Yourz (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan feat. Cappadonna - Triumph (hudební videoklip)
1995 Wu-Tang Clan - Wu-Tang Clan Ain't Nuthing ta F' Wit (hudební videoklip)
1994 Wu-Tang Clan - Can It Be All So Simple (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Da Mystery Of Chessboxin' (hudební videoklip)
1993 Wu-Tang Clan - C.R.E.A.M. (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Method Man (hudební videoklip)
Wu-Tang Clan - Protect Ya Neck (hudební videoklip)

Video kompilace

2009 The Shooter Series: Vol. 1 (video kompilace)
2005 The Offspring Complete Music Video Collection (video kompilace)

Skladatelská filmografie

Dokumentární

2015 The Secret to Ballin

Host

Fanoušci tvůrce